Reduceri de top la întregul ecosistem Xiaomi 🫶🫶🫶 Reduceri de top la întregul ecosistem Xiaomi 🫶🫶🫶 Reduceri de top la întregul ecosistem Xiaomi
Detalii
 • Tehnică de bucătărie
 • Aparate de uz casnic
 • Telefoane, TV și Audio
 • Laptopuri și echipamente IT
 • Sport și activități
 • Frumusețe și sănătate
 • Casă și grădină
 • Tehnică auto
 • Produse pentru copii
Inapoi

Ești un iubitor de cafea care se bucură de ea regulat? E timpul să optimizezi acest proces — să cumperi un aparat de cafea pentru casă. Un aparat de cafea bun va reduce timpul necesar pentru prepararea unei băuturi, iar calitatea acesteia va crește cu siguranță . Tot ce rămâne de făcut este să alegi cea mai bună opțiune.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie să înțelegi ce este un espressor de cafea și cum diferă de o cafetieră? La ce criterii ar trebui să fii atent pentru a alege cea mai bună variantă dintre sutele de modele de pe piață? Să analizăm împreună.

Care este diferența dintre un espressor de cafea și o cafetieră ?

În acest articol nu vom lua în considerare metodele manuale de preparare a cafelei, cum ar fi o cafetieră turcă și o cafetieră gheizer. Celelalte dispozitive pentru prepararea cafelei sunt împărțite în două grupe mari: espressoare și cafetiere.

Aparat de cafea

aparat de cafea Alege

Cafetieră

cafetiera Alege

Principala diferență dintre un espressor de cafea și o cafetieră este gradul de automatizare a preparării cafelei și participarea omului la acest proces. Espressorul de cafea pregătește automat băutura. Tot ce trebuie să faci este să torni apa și boabele în rezervoare speciale și să apeși pe buton. O cafetieră , dimpotrivă, necesită participarea umană directă. Este necesar să pregătești aparatul, să măcini boabele, să adăugi o porție și să pregătești băutura.

O altă diferență sunt dimensiunile. Din punct de vedere tehnic, un espressor de cafea este un dispozitiv mai complex, care are râșniță de cafea, compartimente pentru apă, boabe, deci dimensiunile sale sunt pe măsură. O cafetieră, dimpotrivă, este un dispozitiv destul de compact care își găsește loc în orice bucătărie.

Câte tipuri de espressoare sunt ?

Câte tipuri de espressoare sunt ?

aparat de cafea cu capsule

Aparat de cafea cu capsule

Pentru a pregăti o ceașcă de băutură aromatică, încărcă o capsulă specială sigilată în compartimentul ei și apăsă pe butonul de preparare. Capsula este perforată, un curent de aer înfoaie conținutul capsulei, după care trece prin ea un curent de apă fierbinte sub o presiune de 15-19 bar. Etanșeitatea capsulei păstrează toate calitățile aromatice și gustative ale boabelor proaspăt măcinate. Nu trebuie să testezi răbdarea, un aparat de cafea cu capsule este un adevarat miracol, în doar 30 de secunde poți avea în mâini o cană de espresso aromată.

aparat de cafea semimanual

Aparat de cafea semimanual

Principiul de funcționare al mașinii de cafea este semiautomat. Aparatul include o râșniță de cafea incorporată cu grad de macinare reglabil. Cafeaua este măcinată și cade într-un corn sau suport, după care trebuie compactată într-un fel de tabletă - o păstaie. Apoi, cornul este fixat într-un conector special, prin care curge apa fierbinte, iar băutura finită curge în ceașcă. Un aparat de cafea semiautomat este o opțiune excelentă pentru cei, cărora le place să experimenteze puterea băuturii.

aparat de cafea cu boabe

Aparatul automat de cafea cu boabe

Este un adevărat prieten. Acest tip nu folosește nici capsule, nici cafea măcinată, ci boabele de cafea. Procesul de preparare a băuturii are loc automat, fără intervenție umană: măcină de sinestătător boabele și poți regla puterea, volumul și temperatura băuturii. Poți selecta aparate de cafea profesionale și aparate de cafea pentru uz casnic.

Alegerea unui aparat pentru cappuccino

Dacă preferi diverse „cocktail-uri”pe bază de cafea, atunci ai nevoie de un aparat de cappuccino. Poate fi folosit pentru a încălzi și a bate laptele până la spumă. Aparatele sunt de 2 tipuri: manuale și automate.

aparat manual pentru cappuccino

Aparatul manual pentru cappuccino

Un aparat manual pentru cappuccino are un tub metalic prin care se furnizează abur. Pentru a obține un rezultat bun, vei avea nevoie de abilități, iar procesul în sine va trebui controlat independent.

aparat automat pentru cappuccino

Aparatul automat pentru cappuccino

Aparatul automat pentru cappuccino creează spumă prin simpla apăsare a unui buton. Aparatele de cafea cu regim automat pentru cappuccino sunt mult mai comod de utilizat, dar sunt mai scumpe și necesită întreținere atentă după fiecare utilizare.

Aparatul automat pentru cappuccino creează spumă prin simpla apăsare a unui buton. Aparatele de cafea cu regim automat pentru cappuccino sunt mult mai comod de utilizat, dar sunt mai scumpe și necesită întreținere atentă după fiecare utilizare.

Ce caracteristici ar
trebui să luăm în calcul?

Achiziția unui aparat de cafea trebuie să fie binegândită. Alegerea va depinde de scop – fie că ne dorim un aparat pentru casă, pentru oficiu, pentru prepararea de cocktail-uri sau pentru cafea americano. Caracteristicile aparatului de cafea vor depinde de răspunsul la această întrebare.

 • Puterea

  Cu cât puterea este mai mare, cu atât mai repede vei obține o ceașcă de băutură aromată. Cu toate acestea, adevărații iubitori de cafea susțin că, procesul rapid de preparare nu dezvăluie toată aroma și gustul . Gama optimă de putere variază de la 1000 la 1500 W. Această putere va fi suficientă pentru a încălzi rapid apa, a forma spuma și a pregăti o băutură.

 • Presiunea

  Presiunea standard pentru prepararea unei căni de espresso este de 8-9 bari, iar presiunea medie a pompei în aparate ar trebui să înceapă de la 15 bar. Dacă acest indicator este sub valoarea specificată, extracția nu va avea loc și calitatea cafelei va fi mediocră. Unele aparate de cafea automate sunt echipate cu reglare a nivelului de presiune.

 • Volumul rezervorului

  Dacă ai de gând să cumperi un aparat de cafea ce va fi folosit de câteva persoane, optează pentru un aparat compact cu o capacitate a rezervorului de apă de 1-1,5 litri. Această capacitate va fi suficientă pentru a prepara cafea la micul dejun pentru o familie din 2-3 persoane. Dacă în familie sunt mulți iubitori de cafea, atunci poți alege un aparat cu o capacitate mai mare a rezervorului și funcția de a prepara diferite băuturi. Pentru un birou mic, va fi suficient un aparat de 1-1,5 litri, iar un aparat de cafea profesional cu un rezervor mare de apă (de la 2 litri) va fi o achiziție excelentă pentru un birou mare.

 • Tipuri de încălzitoare

  Va trebui să alegi între un bloc termic și un boiler. Blocul termic asigură încălzirea a unui lot de apă, iar boilerul încălzește toată apa care se află în dispozitiv. Un aparat de cafea cu bloc termic este o alegere excelentă pentru o casă sau un birou mic. Eficiența unui aparat cu boiler este mult mai mare, deoarece poate pregăti un număr mai mare de căni de băutură pe unitate de timp. Are un risc scăzut de blocaje și caracteristici bune de performanță. Acest tip de echipament va fi o achiziție excelentă pentru o afacere mare, de exemplu, o cafenea.

 • Râșniță de cafea încorporată

  Îți permite să reglezi gradul de măcinare a boabelor, care afectează direct puterea băuturii. Pietrele care macină boabele sunt din diverse materiale. Ele pot fi:

  • Din ceramică. Se caracterizează prin funcționare silențioasă, nu se încălzesc, dar dacă nimerește un corp străin, se defectează rapid.
  • Din oțel. Opțiune durabilă, dar mai zgomotoasă. Când sunt folosite mult timp, se încălzesc, ard boabele, ceea ce afectează, la rândul său, gustul băuturii.

  Nu uitați că cea mai delicioasă cafea este făcută din boabe proaspăt măcinate, iar boabele premăcinate își pierd rapid aroma.

Funcții suplimentare ale aparatului de cafea

 • Dozator dublu, care asigură prepararea simultană a două căni de băutură;
 • Programarea timpului permite să setezi timpul necesar pentru prepararea băuturii;
 • Încălzirea ceștilor - recipientul cu cafea gata preparată va fi mereu fierbinte, ceea ce va permite să menții o temperatură ridicată a băuturii finite;
 • Funcția „Decalcifiere”;
 • Indicator a nivelului de apă și cafea;
 • Sistem anti-picurare.

Este evident, că un aparat de cafea pentru casă cu multe opțiuni sună cool și tentant. Dar, de cele mai multe ori, majoritatea acestor opțiuni rămân nerevendicate, cu excepția câtorva moduri. Prin urmare, înainte de a cumpăra, merită să analizezi ce funcții vei folosi și care nu, pentru a nu risipi banii.

aparat de cafea pentru casa

De unde să cumperi un aparat de cafea în Moldova?

Dorești ca boabele de cafea columbiană să se transforme în espresso cu doar o atingere de buton, iar cappuccino-ul delicat să poți să-l savurezi nu doar în cafeneaua de lângă casă? Ai nevoie urgent de un aparat de cafea pentru casa ta! O selecție largă de unități este prezentată în cel mai bun magazin de electrocasnice și electronice Bomba Moldova! În sortimentul magazinului nostru vei găsi mărci atât de cunoscute precum Delonghi, JURA, Siemens, Miele, Philips, Krups, Saeco, Beko, Bosch, Heinner și multe altele. Preț avantajos, sau credit 0%, în rate fără dobândă, livrare în toată Moldova, în toate regiunile.

Un aparat de cafea de la magazinul Bomba îți va permite să prepari o cafea de care îți place ție acasă.

Care este diferența dintre aparatul de cafea și cafetieră?

Diferențele dintre aparatul de cafea și cafetieră constau în:

 • Principiul de funcționare: aparatul de făcut cafea este pentru casă – un dispozitiv automat, care prepară cafeaua fără intervenția dvs. Un lucru manual există doar – să adăugați cafeaua și apa, ca mai apoi să controlați procesul de lucru;
 • Funcționalitatea: aparatele de cafea sunt echipate cu mai multe funcții decât cafetiera;
 • Timpul de preparare: datorită regimului automatizat, aparatele de cafea sunt mai rapide decât cafetierele;
 • Prețul: designul complex și funcțiille avansate fac ca prețul aparatelor de cafea automate să fie mai ridicat.

Câte tipuri de aparate de cafea există?

Astăzi piața oferă ca variante aparate de cafea cu boabe, cu capsule și manuală. Alegerea este individuală, în funcție de cerințe și așteptări. Pentru o funcționarea bună a aparatului și pentru o cafea gustoasă, este recomandat să instalați corect dispozitivul și să folosiți boabe de cafea de înaltă calitate. Detalii despre „Cum să alegem un aparat de cafea” citiți în ghidul de la BOMBA.

Prin ce se deosebește aparatul de cafea automat de cel semiautomat?

Prețul face diferența, cele automate fiind mai scumpe, datorită funcțiilor mai avansate și designului complex în comparație cu cele semiautomate.

Încă o disimilitudine este dozarea cafelei. În dispozitivele semiautomate această opțiune nu există, de aceea totul se măsoară la ochi.

Menționez că aparatele din urmă au un sistem de control de pregătire al cafelei mai flexibil decât cele automate. De exemplu, pentru a ajunge la cel mai bun rezultat, puteți să experimentați cu cafeaua măcinată și dozarea.

Unde putem cumpăra un aparat de cafea în Chișinău?

Un asortiment larg, în Republica Moldova, vi-l propune magazinul de electrocasnice BOMBA. În rețeaua de magazine veți găsi aparate de cafea cu capsule, cu boabe, cappuccinatoare, espressor automat și multe altele. Bonusurile, prețurile accesibile, achizițiile în credit, livrarea în toată Moldova – sunt doar câteva avantaje care nu pot fi neglijate. Dacă vă este dificil să alegeți, consultanții noștri sunt bucuroși să vă ajute și să răspundă la întrebările dvs.


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Diminețile, o ceașcă de cafea este salvarea? Atunci, o cafetieră calitativă este esențial. Luați în considerare preferințele dvs, comparați mărcile și alegeți opțiunea perfectă, iar articolul nostru vă va ajuta cu siguranță în acest sens.

11.04.2024

În perioada 1 noiembrie – 30 noiembrie 2020, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: «Avantaj dublu cu Vitek. Procurară tehnica Vitek în valoare de la 999 lei și participă la extragerea momentană a premiilor de valoare!»

30.11.-0001

Procurară tehnica Vitek în valoare de la 999 lei și participă la extragerea momentană a premiilor de valoare!

30.11.-0001