La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
 • Tehnică de bucătărie
 • Aparate de uz casnic
 • Telefoane, TV și Audio
 • Laptopuri și echipamente IT
 • Sport și activități
 • Frumusețe și sănătate
 • Casă și grădină
 • Tehnică auto
 • Produse pentru copii
Inapoi

Cafetiera

Dificil să întâlnești un om căruia nu-i place cafeaua. Băutura aromată, pentru mulți din noi, a devenit salvarea noastră de dimineață, ne încarcă de energie și dispoziție bună pe întreaga zi. Deseori se întâmplă să nu dispunem de timp la prepararea ei...
O decizie înțeleaptă – cumpărați o cafetieră. Achiziționarea ei va optimiza procesul și însuși gustul cafelei. Trebuie doar să alegeți varianta cea mai bună. Haideți să analizăm la ce criterii trebuie să trageți atenția când alegeți o cafetieră bună. Vom începe cu tipurile.

Tipurile de cafetiere

Bine, ați conștientizat că fără cafetieră cu vă descurcați și ați decis s-o cumpărați. A rămas doar să decideți pe care s-o achiziționați. Să facem cunoștință cu cele 3 tipuri de cafetiere existente:

Gheizer

geyser

Cafetiere cu picurare

drip

Cafetiere espresso

carob
 

Și ca o categorie aparte, vom menționa French press-urile. De ce? Aflăm în continuare.

French Press: câteva minute
și cafeaua gustoasă e gata

french press

Presa franceză – cel mai simplu și accesibil dispozitiv de prepararea băuturii. Vizual seamănă cu un ceainic. Totuși, se diferențiază prin forma mai adâncă, gura de turnare și presa, care a devenit partea importantă a dispozitivului.

Pentru a pregăti o cafea aromată este nevoie doar de câțiva pași:

 • Adăugați în aparat amestecul de infuzare;
 • Adăugați apa fierbinte (cel mai bine e să nu utilizați apă clocolită, temperatura nu trebuie să fie mai ridicată de 85 grade);
 • Acoperiți vasul și lăsați-l să se infuzeze;
 • După 6-7 minute scoateți filtrul și savurați din băutura aromată.

În rezultat veți ține în mâini o ceașcă de cafea delicioasă, fierbinte și potrivită la gust. Tăria poate fi regulată prin cantitatea de apă adăugată. Pentru ca băutura să reușească să se infuzeze, recomandabil este să utilizați boabe de cafea mai puțin măcinate.
Cafetiera French press este o alternativă excelentă pentru cei care preferă cafeaua, dar nu reușesc să o prepare la ibric.

Cafetiere gheizer
sau «Mokka»

Acest tip a cucerit demult inima multor amatori de cafea. Dragostea apare atunci când lucrurile sunt simple și ușor de utilizat.
Astăzi, pe piață, se poate întâlni două modele:

Cafetieră electrică gheizer cu încălzitor

Modelul care trebuie încălzit pe plită

Avantajele și dezavantajele cafetierei gheizer:
Cafetierele mokka constau din două compartimente: cea de jos – predispusă apei, iar în cea de sus se adună băutura preparată. La mijloc se află un filtru unde se adaugă cafeaua măcinată. Când aparatul se încălzește, prin filtru se ridică apa, trece prin stratul de cafea, are loc extracția și cafeaua nimerește în rezervorul de sus.

 • Utilizare ușoară
 • Rezistentă în timp
 • Filtrul nu cade în cupă
 • Preț accesibil
 • Nu este nevoie de multă pricepere, cum ar fi, de exemplu, cu ibricul
 • O cantitate exactă de cafea
 • Nu puteți utiliza aparatul de două ori la rând. Este nevoie mai întâi să înlăturați dispozitivul fierbinte, să-l spălați, mai apoi îl utilizați
 • Procesul de prepararea a băuturii este mai lung spre deosebire de alte metode

În comparație cu utilizarea cafetierei cu presă, cafeaua preparată cu mokka este mai aprinsă la culoare și mai tare.

Cafetiere cu picurare

Cafetierele moderne cu picurare – aparatele ușor de utilizat. Este suficient să adăugați apă în rezervor, cafea în filtru și să porniți dispozitivul. După câteva minute, băutura pregătită curge într-un dispozitiv prin care se toarnă în cești.

Vom specifica care sunt punctele tari și mai puțin tari ale acestui tip de cafetiere.

 • Preț accesibil
 • Utilizare ușoară
 • Posibilitatea de pregătire, simultan, a mai multor cești de cafea
 • Funcționalitate limitată – preparea unui singur tip de cafea, cea filtrată.
 • Cafeaua iese nu tare, dar mediu concentrată

Pentru ca să gătiți o cafea gustoasă în cafetiera cu picături, specialiștii recomandă utilizarea boabelor de cafea mai puțin măcinate.

Espresoare

Dacă doriți o varietate de băuturi, atunci este timpul să atrageți atenția la espresoare. Cu el puteți să pregătiți câteva tipuri de cafea: espresso, americano, latte, cappuccino. Espresoarele constau din dispozitiv pentru apă, încălzitor și un filtru detașabil pentru cafeaua măcinată.

Modul de funcționare este suficient de simplu, doar că prepararea în sine depinde de dvs și arată în felul următor: cafeaua măcinată este plasată în filtrul aparatului, după care este presată în suport. După aceea, apa fierbinte, sub presiune înaltă, trece prin suportul cu cafea, prin filtru și nimerește în ceașcă. Cafeaua pregătită astfel este concentrată și are un efect ridicat de revigorare.

În funcție de principiul funcționării, espresoarele se împart în două tipuri:

holder coffee maker
 • Pompă: presiunea este asigurată de o pompă încorporată și poate ajunge la valori mari – până la 15 bari;
 • Abur: presiunea se realizează datorită unui cazan intern și rar depășește 4 bari.

La fel ca alte dispozitive tehnice, espresoarele au puncte tari și puncte slabe:

 • Un gust accentuat și sățios
 • Pregătire rapidă (în medie 30-60 de secunde, în funcție de puterea aparatului)
 • Fără râșniță încorporată
 • Necesitatea umplerii cu cafea măcinată, pentru care e nevoie de anumite abilități
 • Este imposibil să regulezi tăria cafelei programat
 • Funcționalitate minimă

În pofida dezavantajelor, cafeaua din espresor, după gust, este mult mai pronunțată decât o cafea de la aparatul cu picurare.

Principalele criterii la alegerea unui aparat de cafea

Aparate de cafea sunt multe: mici și mari, culori și modele diferite, cu un sistem de funcții enorm sau doar cele predispuse pregătirii unui americano. Prin urmare, cărui model să-i dăm predilecție? Dacă timpul dvs este limitat, atunci nu vă complicați și alegeți un French Press sau un gheizer.

requirements

Cerințele sunt minime:

 • Volumul ceainicului francez;
 • Materialul aparatului;
 • Prezența sau absența unui încălzitor (cafetiera electrică gheizer).

Dacă ați optat pentru un model automat, atunci atrageți atenția la următoarele criterii:

Producătorul

Acest principiu arată numărul maximal de cești de cafea pe care aparatul îl poate pregăti dintr-o singură funcționare. Se ia în calcul numărul de cești sau litrii. De exemplu, un aparat de cafea poate prepara, dintr-o funcționare, 5 căni, echivalentul a 1 litru.

Dacă veți face cafea pentru dvs sau pentru o familie mică – dispozitivul, cu capacitate medie de 3-4 căni, este destul.

Numărul de nivele de măcinare

Unele aparate de cafea au funcția de măcinare a boabelor de cafea. În asemenea situație, veți putea regla independent saturația și tăria băuturii. Nu este cazul să alegeți un aparat scump și plin de funcții. Pentru uzul casnic este suficient unul cu 3-4 nivele de măcinare.

Din ce este fabricat dispozitivul?

Cele mai răspândite materiale: oțel inoxidabil și ceramica. Cafetierele cu râșniță, din oțel inoxidabil, sunt foarte viabile, rezistente la coroziune, cu durată de viață lungă și simplu de utilizat. Cu toate acestea, supraîncălzirea îi dă cafelei o notă specifică. Ceramica – rămâne mult timp ascuțită, nu arde boabele, dar când se macină boabele mai tari, se poate ajunge la inutilizare.

Aparat de cappuccino

Dacă preferați cafeaua cu lapte, de exemplu, latte sau cappuccino, fără aparatul respectiv, care este predispus să spumeze laptele, nu vă puteți descurca. Există model automat și clasic (Panarello). Printre modelele cafetierelor ieftine puteți găsi un aparat mecanic. Este destul să scufundați duza în laptele rece și să-l spumați cu ajutorul aburilor. În dispozitivele scumpe această funcție este automatizată.

Metoda de încălzire a apei

Blocul termic și boilerul pentru încălzirea apei este situat în dispozitiv. Principiul de funcționare este considerabil diferit. Pentru uzul casnic sunt potrivite aparatele de cafea cu bloc termic. Ele asigură încălzirea rapidă a apei cu un consum minim de energie electrică. Dacă consumul de energie și viteza de pregătire nu joacă un rol important, atunci vă puteți opri la aparate de cafea cu mini-boilere.

Detartrarea

Încă o opțiune, pe care nu o găsim în toate aparatele de cafea, dar care totuși există – funcția de detartrare. La unele modele curățirea de tartru se conectează automat, după prepararea unui anumit număr de cești de cafea. Detartrarea regulată vă va ajuta să mențineți dispozitivul de cafea într-o stare excelentă și va prelungi durata de viață. De aceea, înainte de-a cumpăra un dispozitiv, asigurați-vă că e o cafetieră profesională și are funcția respectivă.

Construcția

Nu în ultimul rând, luați în calcul construcția, mărimea și designul dispozitivului. Comoditatea utilizării este oferită de numărul țevilor de picurare, prezența tuturor tuburilor necesare și altele.

coffee

Unde putem cumpăra cea mai bună
cafetieră în Moldova?

Să rezumăm. Piața actuală ne prezintă o varietate de aparate pentru cafea, de aceea, amatorii de cafea au din ce alege. Vă rămâne să decideți cu modelul, luând în considerare preferințele personale – cafetiere cu capsule, cu picurare, mokka, French Press.
Cafetiere, în Moldova, într-un asortiment larg, sunt în magazinele Bomba: de la modele standard, cu funcții minime, până la cele mai performante, cu ajutorul cărora vă veți simți un barista adevărat. Prețuri avantajoase, sistem de loialitate, cumpărături în rate cu 0% dobândă.

Care sunt tipurile de aparate de cafea și care sunt diferențele dintre ele?

Există următoarele tipuri de aparate de cafea:

 • Cafetiere gheizer — cel mai simplu mod de a prepara cafeaua. Cafeaua măcinată se toarnă cu apă fierbinte, se infuzează și se filtrează.
 • Filtru de cafea prin picurare. Trebuie să turnați apă, să adăugați cafeaua în filtru și să porniți dispozitivul. Pregătește mai multe porții deodată.
 • Espressor manual. Pentru preparare se foloseste cafea macinata si un corn special. Necesită îndemânare.
 • Aparat de cafea cu capsule. Pregătește o băutură din capsule.

Alegerea aparatului de cafea depinde de nevoile și preferințele dumneavoastră. Pentru a afla mai multe despre diferențele dintre cele două, citiți articolul Bomba "Cum să alegi o cafetieră pentru casa ta?".

Cum tipul de aparat de cafea influențează aroma cafelei tale?

Tipul aparatului de cafea este unul dintre cele mai importante parametri care influențează gustul și aroma cafelei preparate, pentru că fiecare tip are caracteristici unice, care se reflecteaza la gustul băuturii. De exemplu, cafeaua într-o cafetieră gheizer se dovedește bogată și aromată. În timp ce o băutură de la o presă franceză are un gust mai profund. Cu alte cuvinte, fiecare tip de aparat oferă cafelei o aromă unică, așa că nu uitați să țineți cont de acest lucru atunci când faceți alegerea.

La ce caracteristici ar trebui să acordăm atenție atunci când alegem o cafetieră?

Atunci când alegeți o cafetieră, acordați atenție următoarelor caracteristici:

 • Capacitate. Luați în considerare câte porții de cafea trebuie să pregătiți simultan.
 • Setarea gradului de măcinare. Această opțiune vă permite să reglați în mod independent saturația și intensitatea cafelei.
 • Spumarea laptelui.
 • Încălzirea ceştilor înainte de a turna băutura.
 • Funcție de menținere a temperaturii cafelei.
 • Funcții suplimentare, cum ar fi oprirea automată, decalcifiere și altele.

De unde să cumperi o cafetieră bună în Moldova?

În magazinul specializat de electrocasnice Bomba puteți cumpăra o cafetieră bună. În plus, puteți plasa comanda online, iar noi o vom livra rapid în orice locație din Moldova. Achiziționarea mărfurilor în credit fără dobândă, program de loialitate, doar produse originale. Magazinul Bomba este numărul unu în Moldova.


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

În perioada 1 noiembrie – 30 noiembrie 2020, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: «Avantaj dublu cu Vitek. Procurară tehnica Vitek în valoare de la 999 lei și participă la extragerea momentană a premiilor de valoare!»

30.11.-0001

Procurară tehnica Vitek în valoare de la 999 lei și participă la extragerea momentană a premiilor de valoare!

30.11.-0001

Procurară tehnica Vitek în valoare de la 999 lei și participă la extragerea momentană a premiilor de valoare!

30.11.-0001