• Tehnică de bucătărie
 • Aparate de uz casnic
 • Telefoane, TV și Audio
 • Laptopuri și echipamente IT
 • Sport și activități
 • Frumusețe și sănătate
 • Casă și grădină
 • Tehnică auto
 • Produse pentru copii
backInapoi

Cum alegem un umidificator pentru aer

Înainte de a alege un umidificator pentru aer, trebuie să vă gândiți: cât de mare este încăperea în care acest dispozitiv trebuie să răspândească aer umed. Trebuie reținut faptul că dispozitivul va consuma o anumită cantitate de apă, care trebuie turnată în rezervor. Ce trebuie să știți atunci când alegeți un umidificator?

Există mai multe tipuri de umidificatoare de aer. Prima ne uităm la caracteristicile lor și înțelegem prin ce se diferă modelele.

Umidificatoare de abur

Umidificatorul de abur funcționează pe principiul evaporării "calde". Apa se încălzește, atingând temperatura maximă și se transformă în abur.

Este posibilă creștrea umidității cu mai mult de 60% și cea mai mare, în comparație cu alte umidificatoare, capacitatea  evaporării lichidului până la 700 g. pe oră.

Fiabilitatea dispozitivului nu provoacă îndoieli, deoarece pentru fabricarea carcasei se utilizează un material special, caracterizat printr-o stabilitate termică mărită. Un punct important este ușurința întreținerii umidificatorului de aburi. Nu are nevoie de cartușe și filtre.

Umidificatoarele de aburi le puteți utiliza pentru aromaterapie și inhalații. Pentru a incepe sa înspirați aerul cu uleiuri aromatice, trebuie doar sa deschideți compartimentul și să turnați cateva picături in apă si aparatul va incepe imediat să răspîndească umezeala. Dacă nu aveți uleiuri aromatice, puteți cumpăra arome speciale care vor crea un miros plăcut de pădure sau flori.

Umidificatoare de aer cu ultrasunete

Umidificatoarele ultrasonice sunt populare, deoarece dispozitivul ține cont de cele mai recente tehnologii.

Principiul de funcționare este de a transforma apa într-un "nor de apă" prin oscilații de înaltă frecvență. Aerul uscat este aspirat de ventilatorul din cameră, trece printr-un "nor" format din particule microscopice de apă și este introdus în cameră sub formă de ceață rece și umedă.

Avantajele umidificatoarelor cu ultrasunete:

 •  Hygrostat încorporat permite dispozitivului să se pornească și să se oprească independent, menținând nivelul de umiditate în parametrii specificați.
 •  Cartușul filtrant foarte eficient curăță apa înainte de a o umpla cu minerale și impurități.
 • Oprirea automată a dispozitivului atunci când nu a rămas apă în el, nivel scăzut al zgomotului, un pistol de pulverizare rotativ, care răspîndește aburul în orice direcție.

Datorită acestor avantaje, umidificatoarele cu ultrasunete costă mai mult decât cele cu abure. Cu toate acestea, umidificatoarele de acest tip sunt mai puternice, mai sigure și mai economice. Acest dispozitiv vă va ajuta să păstrați curățenia și prospețimea în aer pentru o perioadă lungă de timp.


Diagonală, rezoluție, tip de matrice, rată de reîmprospătare...nu știți de unde să începeți alegerea unui televizor? Dar nu vă faceți griji! Haideți să înțelegem împreună această întrebare, astfel încât să puteți face alegerea corectă.

31.05.2024

O mașină de spălat nu este o achiziție obișnuită. Pentru a cumpăra o tehnică bună, merită să luați în considerare o serie de parametri. Care dintre aceștia? Vă spunem în continuare.

21.05.2024

Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Ce ar trebui să știu înainte de a începe să aleg un sandwich maker?Sandwich make-rul are două plăci care sunt încălzite la o anumită temperatură pentru a crea o crustă apetisantă pe sandwich-ul tău.

30.11.-0001