Reduceri de top la întregul ecosistem Xiaomi 🫶🫶🫶 Reduceri de top la întregul ecosistem Xiaomi 🫶🫶🫶 Reduceri de top la întregul ecosistem Xiaomi
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

În timpul gătitului, întotdeauna trebuie să tăiem alimentele și să le mărunțim. Un cuțit bine ascuțit vă va veni în ajutor. De calitatea cuțitului depinde siguranța și comoditatea utilizării. Articolul nostru vă va ajuta să aflați ce cuțit de bucătărie este cel mai bine să cumpărați.

 

Tipurile de acoperire a cuțitelor

 

 

În prezent, există două tipuri principale de acoperire a cuțitelor de bucătărie: metal și ceramică. Care dintre ele este mai bună? Examinați avantajele și dezavantajele acoperirii ceramice:

 

 

avantaje:

• Compoziția lamei ceramice este zirconia (material foarte dur). Dacă lama de metal rămâne ascuțită numai o lună, atunci termenul celei din ceramică poate fi ușor înmulțit cu 10. Însă dacă utilizați cuțitul în mod corespunzător, ascuțirea nu este necesară deloc.

• Materialul ceramic nu este poros, în consecință, gustul unui produs nu este transferat la altul. După tăierea, de exemplu, a piperului sau a usturoiului, spălați doar lama și puteți continua să lucrați.

• Densitatea structurii cuțitului ceramic și porozitatea minimă asigură o igienă înaltă și facilitează curățarea acestuia.

• Cuțitul ceramic este mai ușor decât cel metalic. Asta înseamnă că încărcătura pe mâini și umeri este mai mică.

• Cuțitul ceramic nu se oxidează, nu magnetizează și este rezistent la zgâriere.

 

dezavantaje:

• Fragilitatea. Nu puteți tăia oasele și carnea congelată cu un cuțit ceramic - pur și simplu nu este conceput pentru astfel de lucru. Când cade pe podea, cuțitul metalic se poate îndoi, în timp ce cel ceramic se sparge.

• Cuțitul ceramic nu este universal (este potrivit doar pentru acțiuni speciale în bucătărie).

• Costul unui cuțit ceramic este mai mare decât a unui cuțit metalic.

• Ascuțirea cuțitelor ceramice nu este recomandată fără prezența unui specialist.

 

 

photo2

 

Ce să luați în vedere atunci când cumpărați?

 

 

1. Calitatea lamei

 

Cele mai bune cuțite de bucătărie sunt fabricate din oțel inoxidabil cu adăugarea cromului pentru duritate. Sau se utilizează crom topit cu vanadiu și molibden - pentru a reduce fragilitatea. Lamele forjate sunt cele mai bune și durabile.

 

2. Suprafața de tăiere

Dacă vă uitați la cuțit și observați că suprafața de tăiere seamănă cu niște valuri (excepție - un cuțit de pâine) și este extins la vârf, nu luați acest instrument. Pe suprafața de tăiere nu ar trebui să existe vreo adâncitură. Cea mai bună variantă este lama care reprezintă o linie continuă strălucitoare de la mâner până la vârf. Și încă un lucru: suprafața de tăiere a cuțitului de cea mai înaltă calitate va fi întotdeauna cu două laturi.

 

 

3. Mânerul

 

-Din lemn: confortabil pentru mâini, deoarece nu se încălzește, dar în cele din urmă își pierde aspectul său - poartă și „dobândește“ fisuri, care, la rândul lor, devin înfundate cu grăsime. Obiceiul de a lăsa un astfel de cuțit în chiuvetă nu contribuie, de asemenea, la prelungirea duratei sale de viață.

-Din plastic: un material robust și durabil, care nu se deteriorează în timpul contactului prelungit cu apa. Lama de oțel trebuie să se extindă până la capătul mânerului, în caz contrar aceasta va slăbi și va cădea peste un timp.

-Din metal - ideală: puternică, nu se va deteriora și nu se va sparge.

 

 

4. Confort

 

Verificați greutatea și ușurința utilizării, dacă mânerul nu este mai greu decât lama cuțitului, cât de comod se potrivește mânerul în palma mâinii.

Sperăm că acest articol a fost util pentru dvs. Pentru toate întrebările, vă rugăm să contactați consultanții din magazinul Bomba.

 


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

În perioada din 15 august 2018 pînã pe 15 septembrie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “La procurarea tehnicii Maxwell la suma mai mult de 600 lei cadou garantat!”

30.11.-0001

În perioada din 2 august 2018 pînã pe 31 august 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “Cadou garantat la procurarea frigiderilor și aspiratorelor Samsung”

30.11.-0001

Din păcate, toate lucrurile își pierd din frumusețe cu trecerea timpului: pierd culoarea, uneori se rup și pe suprafața materialului apar scame. Există numeroase modalități de a se confrunta cu aceste fire subțiri și scurte, dar cel mai ușor și eficient

30.11.-0001