• Tehnică de bucătărie
 • Aparate de uz casnic
 • Telefoane, TV și Audio
 • Laptopuri și echipamente IT
 • Sport și activități
 • Frumusețe și sănătate
 • Casă și grădină
 • Tehnică auto
 • Produse pentru copii
backInapoi

Vinul este o băutură nobilă care absoarbe energia soarelui pe versanții podgoriilor. Dar știi că, chiar după îmbutelierea în sticle, continuă să se coacă, schimbând nuanțele gustului și aromei. Cât timp vinul poate fi păstrat  în sticle? Persoana care nu cunoaște va răspunde: data expirării este indicată pe sticlă. Cunoscătorul va spune că vinul natural nu are o dată de expirare, poate fi păstrat timp de decenii și secole, principalul lucru fiind acela de a alege condițiile potrivite pentru acest  scop. Locul ideal pentru depozitarea vinului este o cramă de vin, unde există o temperatură constantă și un anumit nivel de umiditate, nu există acces la lumina soarelui.

Dar dacă sunteți un locuitor al orașului și nu aveți o pivniță, un cabinet de vin sau un răcitor special, dulapul de vin vă vine la salvare. El va crea condițiile unei crame, și anume:

Puncte importante atunci când alegeți un dulap de vin

 • Lumina afectează culoarea vinului, o face mai puțin saturată, iar cel mai rău dușman al vinului sunt luminile fluorescente și razele solare.
 • Pace și liniște, deoarece vibrația este extrem de periculoasă pentru vin.
 • Temperatură constantă 11-12 ° С (admisibil 10-14 ° С).
 • Umiditatea constantă este de 65-80%, dar nu mai mică de 60%. umiditatea foarte ridicată este periculoasă pentru etichete, există și riscul formării mucegaiului pe blocajele de traffic

Nu există mirosuri străine în depozit

După cum știți, francezii sunt cunoscători de vinuri fine. Primele dulapuri de vinuri au fost inventate în Franța, iar pe piața europeană au apărut în 1976. Noutatea a bucurat clienții. Ați decis să alegeți un dulap de vin pentru casa sau biroul dvs.? Acordați atenție următorilor parametri.

Capacitate

Depinde direct de cantitatea de alcool pe care o veți păstra. Pentru utilizarea la domiciliu, sunt posibile atât modele independente, cât și modele încorporate, ceea ce poate economisi semnificativ spațiu în cameră. Dulapurile și bara de birouri staționare pentru birou sunt dimensionate dintr-o noptieră mică, cu o capacitate utilă de 50 de litri, pentru 11 sticle standard, la un dulap mare cu două foi, care poate conține mai mult de 500 de sticle.

Depozitarea orizontală a sticlelor în 2 și 3 rânduri asigură plasarea unui număr maxim de sticle pe o suprafață minimă, dar în unele modele de dulapuri de vin este posibilă depozitarea sticlelor de vin, nu numai în poziție orizontală, dar și în poziție verticală.

Regimul temperaturii

Dulapurile de vin  cu unul, două, trei sau mai multe zone de temperatură ale depozitării vinului. Pentru o colecție mică de casă, sunt adecvate dispozitivele mono-temperatură, asigurând o temperatură uniformă constantă în interior. Astfel de modele sunt echipate inițial cu sistemul de ventilație necesar, care permite păstrarea calităților gustului băuturii timp de mai multe decenii.

Umiditate

În plus, un criteriu de selecție deosebit de important este o umiditate constantă garantată de aproximativ 65-80%, precum și un strat izolator cu o grosime de cel puțin 50 mm, ceea ce va garanta o temperatură internă stabilă.

Protecția vinului de efectele razelor ultraviolete în dulapuri de vinuri - vitrina cu ușă transparentă este asigurată prin utilizarea geamului izolator cu sticlă colorată. Astfel de dulapurii cu geam termopan nu sunt numai impermeabile la razele ultraviolete, ci și îmbunătățesc izolarea termică a aparatului foto și contribuie la economisirea energiei.

Vinul, ca și omul, se naște și își trăiește viața specială. Acordați atenție condițiilor de depozitare și atunci vinul vă va dezvălui gustul și aroma neobișnuită.


Diagonală, rezoluție, tip de matrice, rată de reîmprospătare...nu știți de unde să începeți alegerea unui televizor? Dar nu vă faceți griji! Haideți să înțelegem împreună această întrebare, astfel încât să puteți face alegerea corectă.

31.05.2024

O mașină de spălat nu este o achiziție obișnuită. Pentru a cumpăra o tehnică bună, merită să luați în considerare o serie de parametri. Care dintre aceștia? Vă spunem în continuare.

21.05.2024

Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Unitățile Flash ne ajută să transferăm informația de la un dispozitiv la altul. Există mai multe criterii pe care le urmăm în alegerea unei unități flash, pe care le vom discuta în acest articol.

30.11.-0001