La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Cum să alegi un cuptor cu microunde

Cuptorul cu microunde a devenit deja un aparat de uz casnic practic necesar. Există multe avantaje în a avea un astfel de dispozitiv. De exemplu, puteți reîncălzi alimentele în orice moment. În plus, unele cuptoare moderne cu microunde permit și gătitul. Prin urmare, întrebarea cum să alegeți un cuptor cu microunde este relevantă pentru mulți oameni. Să încercăm să  înțelegem cât mai detaliat posibil, la ce parametri ar trebui să fii atent atunci când alegi acest electrocasnic.

Dispozitivul  cuptorului cu microunde

Componenta principală a cuptorului cu microunde este magnetronul, care generează de fapt microundele utilizate pentru funcționarea acestui dispozitiv.

Microundele sunt radiații electromagnetice de înaltă frecvență. Interacționând cu alimentele încălzite, transferă o parte din energia sa către moleculele de apă din ea. Ca urmare, moleculele încep să se miște mult mai repede, ceea ce duce la o creștere a temperaturii. Mai mult, energia din moleculele de apă este transferată către toate celelalte molecule, datorită cărora are loc încălzirea.

Luând în considerare principiul de funcționare al cuptorului cu microunde, descris mai sus, putem spune cu siguranță că legendele conform cărora astfel de dispozitive pot dăuna sănătății sunt doar legende, deci nu este absolut necesar să vă faceți griji cu privire la acest lucru.

Incorporabil sau independent

Alegerea unui cuptor cu microunde ar trebui să înceapă inițial dacă acesta va fi încorporabil  sau de sine stătător. În majoritatea cazurilor, este mai bine să achiziționați cuptoare cu microunde încorporate la etapa de proiectare a bucătăriei, pentru a nu vă înșela. Acest lucru se datorează faptului că, în acest caz, este important să se ia în considerare dimensiunile dispozitivului în sine și mobilierul de bucătărie în care va fi încorporat. Dacă încercați să încorporați un cuptor cu microunde într-un set de bucătărie existent, care nu a fost selectat inițial în acest scop, acest lucru poate duce la pierderea  propriului timp și efort.

În ceea ce privește cuptoarele cu microunde independente, totul este mult mai ușor cu ele. Pot fi așezate în siguranță pe masă sau într-o nișă specială prevăzută în acest scop. Acestea sunt mobile, astfel încât în ​​orice moment pot fi mutate în alt loc sau pur și simplu eliminate.

Dimensiunile dispozitivului, dimensiunea camerei de lucru

Pentru a alege cuptorul cu microunde potrivit, ar trebui să atrageți atenție dimensiunilor camerei de lucru și, în consecință, dimensiunilor dispozitivului de care depind.

Dimensiunea compartimentului de gătit depinde de câte porții de mâncare doriți să reîncălziți. În majoritatea cazurilor, un cuptor cu microunde cu o cameră de 20-23 litri va fi suficient pentru o familie mică. Dacă familia are cel puțin 4 persoane sau mai mult, atunci trebuie achiziționat un dispozitiv cu o cameră de lucru de 25-28 litri.

Putere

Puterea este unul dintre cei mai importanți parametri ale multor tipuri de aparate de uz casnic, inclusiv un cuptor cu microunde. Putem spune că cu cât este mai mare puterea cuptorului cu microunde, cu atât este mai bun. Cu toate acestea, nu ar trebui să existe probleme cu alegerea unui dispozitiv pentru acest parametru, deoarece majoritatea producătorilor selectează puterea pentru produsele lor în funcție de dimensiunea lor.

De exemplu, micile cuptoare cu microunde au o putere de aproximativ 500 BT , în timp ce cuptoarele mari cu microunde încorporate au un indicator de aproximativ 1500BT. Astfel, puterea va fi aproape întotdeauna suficientă, astfel încât cuptorul cu microunde să poată face față în mod normal sarcinilor care îi sunt atribuite, ținând cont de dimensiunea acestuia.

Destul de des, puterea scrisă pe cutia cu microunde este suma grătarului, convecției și microundelor. Acest lucru este important pentru a înțelege dacă doriți să alegeți un cuptor cu microunde, ținând cont de parametrii rețelei dvs. electrice.

Dacă, în calitate de cumpărător, sunteți interesat în primul rând de puterea cuptorului cu microunde, atunci cel mai bine este să căutați astfel de informații în instrucțiunile pentru cuptorul cu microunde. Cel mai des, pentru dispozitivele de dimensiuni medii, acest parametru este în limita a 1000 W, în majoritatea cazurilor acest lucru este suficient pentru a rezolva toate problemele.

Căptușeală cuptorului cu microunde

Aproape toți producătorii moderni de astfel de dispozitive acoperă interiorul cuptorului cu microunde cu unul sau alt material. Cele mai des utilizate acoperiri sunt: ​​ceramica, smalțul, bioceramica, oțelul inoxidabil.

Fiecare dintre posibilele acoperiri are propriile sale caracteristici:

• Smalțul. Cea mai obișnuită opțiune, deoarece are un cost redus și în același timp este destul de simplă și convenabilă de curățat. Este destul de dificil să deteriorați stratul de acoperire, dar de multe ori nu se descurcă foarte bine cu expunerea prelungită la temperatură. Prin urmare, la modelele mai scumpe de cuptoare cu microunde, cel mai des  nu se găsește.

• Ceramică și bioceramică. Ele se disting printr-un nivel ridicat de rezistență la influențele externe. Depuneri  de carbon nu se formează aproape niciodată pe astfel de acoperiri. Ceramica și bioceramica sunt utilizate în majoritatea cazurilor în modele de prețuri medii și mai scumpe.

• Oțel inoxidabil. Este cea mai durabilă opțiune, dar în același timp este greu de întreținut. Acoperirea din oțel inoxidabil tolerează foarte bine aproape orice temperatură, dar în același timp acumulează cu ușurință petele de grăsime pe suprafața sa.

Luând în considerare particularitățile fiecăreia dintre opțiunile de mai sus, puteți găsi întotdeauna cea mai potrivită soluție pentru dvs.

Grătar, axă, convecție

Cele mai simple cuptoare cu microunde sunt capabile să facă față unei singure sarcini, pot încălzi numai alimentele, ținând cont de puterea instalată. Modelele mai avansate sunt gata să înlocuiască parțial cuptorul, deoarece au funcțiile corespunzătoare. Acest lucru vă permite să utilizați cuptorul cu microunde pentru a găti diverse feluri de mâncare.

Multe cuptoare moderne cu microunde pot utiliza mai multe soluții diferite simultan. Ele sunt adesea folosite în același timp. Dacă doriți să răspundeți corect la întrebarea cum să alegeți cuptorul cu microunde potrivit, acestea trebuie luate în considerare.

Grătar

Un număr considerabil de modele moderne de cuptoare cu microunde au un grătar. Acesta este un element de încălzire suplimentar cu care puteți pregăti cu succes o varietate de feluri de mâncare: pui la grătar, sandwich cald etc.

Există două tipuri principale de grătare în cuptoarele moderne cu microunde:

• Cu spirală. Această spirală este o analogie completă cu spiralele utilizate în cuptoarele compacte și de dimensiuni mari.

• Cu cuarț. Ele diferă într-un cost mai mare și sunt de fapt o lampă cu infraroșu. Vă permite să reîncălziți alimentele mai repede și nu ocupă mult spațiu în cameră.

AXĂ

Pe lângă prepararea la grătar la cuptorul cu microunde, poate fi folosită și o axă. Cel mai des, un astfel de dispozitiv este folosit pentru a găti bucăți de carne, pește sau păsări întregi. Cel mai des, axa   este folosită în cuptoarele cu microunde dotate cu un grătar și convecție. Acest lucru permite alimentelor să fie acoperite cu o crustă chiar aurie.

În cuptoarele moderne cu microunde axa   nu este atât de frecventă; mulți producători instalează grătare metalice. Acest lucru se datorează existenței unui mod de convecție, care vă permite să conducă  aer fierbinte suficient de uniform, astfel încât de multe ori nu este nevoie să rotiți vasul în sine.

Convecție

Acest mod de funcționare în cuptoarele cu microunde este similar cu modul de convecție din cuptoare. Designul include un ventilator special, care vă permite să gătiți mâncarea într-un flux uniform de aer cald. Acest lucru este des utilizat împreună cu un grătar.

Trebuie să constatăm faptul, că un cuptor cu microunde echipat cu convecție va fi mai scump și va consuma, de asemenea, mai multă energie electrică.

Cuptoare cu microunde tradiționale și invertoare

Răspunzând la întrebarea ce cuptor cu microunde să alegeți, este important să decideți dacă va fi cu un invertor sau tradițional:

Tradițional.

Un magnetron în cuptoarele tradiționale cu microunde poate fi în două stări principale - pornit și oprit. Prin urmare, pentru a realiza diferiți parametri de putere în astfel de dispozitive, magnetronul este pornit și oprit periodic. Cu cât acest element funcționează mai mult fără oprire, cu atât mâncarea se încălzește. Cu cât sunt mai lungi pauzele între pornirea și oprirea magnetronului, cu atât căldura va fi distribuită mai uniform.

Dacă faceți o greșeală cu modul de încălzire, atunci unele părți ale produsului pot fi prea reci, în timp ce altele sunt prea fierbinți. O altă consecință este mâncarea extrem de uscată.

Invertor.

Cuptoarele cu invertor sunt echipate cu o unitate electronică specială care vă permite să controlați puterea magnetronului. Această caracteristică permite acestui dispozitiv să funcționeze nu numai discret, ci și cu o anumită putere, permițând încălzirea uniformă a produsului.

În plus, cuptoarele cu microunde cu inverter nu au un transformator, care poate ocupa mult spațiu. De asemenea, acestea necesită adesea ceva mai puțină energie electrică decât dispozitivele tradiționale.

Controlul cuptorului cu microunde, programe încorporate

Dacă doriți să răspundeți la întrebarea cum să alegeți un cuptor cu microunde, atunci nu ar trebui să treceți de un astfel de parametru ca controlul dispozitivului. Dispozitivele moderne pot avea următoarele metode de control:

• Mecanic. Cuptorul cu microunde are mânere și butoane rotative speciale care vă permit să setați parametrii necesari pentru funcționarea dispozitivului.

• Buton electronic. Reprezintă mai multe butoane cu ecran digital de pe panoul de control al cuptorului cu microunde.

• tactil. Dispozitivul este controlat de senzori.

Tipul mecanic de comandă este destul de simplu și are adesea un cost mai accesibil, cu toate acestea, are anumite limitări în ceea ce privește alegerea modurilor de operare. Dispozitivele cu control electronic sunt echipate cu programe de gătit și încălzire a alimentelor. Dispozitivele tactile sunt de obicei cele mai funcționale și flexibile.

Multe cuptoare moderne cu microunde au, de asemenea, o serie de programe încorporate, dintre care cele mai populare sunt:

• Decongelare automată. Va putea alege în mod independent cel mai potrivit mod de funcționare pentru dezghețarea unui anumit produs alimentar.

• Încălzire automată. În același mod, calculează modul optim, precum și dezghețarea automată, numai pentru încălzire.

• Suport automat al temperaturii. O opțiune excelentă dacă aveți nevoie să păstrați vasul preîncălzit pentru o vreme.

• Rețete pentru gătit. Există modele de cuptoare cu microunde care vă permit să gătiți câteva feluri de mâncare.

• Încuietoare pentru copii. Dacă ușa dispozitivului este deschisă, aceasta se va închide automat. Există un număr considerabil de modele de astfel de dispozitive care vă permit să blocați complet panoul de control.

• Start intârziat. Folosind această funcție, puteți spune cuptorului cu microunde exact când va fi necesar să încălziți un anumit vas.

În magazinul Bomba, puteți găsi și cumpăra oricând cuptoare cu microunde cu programele descrise mai sus.

 


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Diminețile, o ceașcă de cafea este salvarea? Atunci, o cafetieră calitativă este esențial. Luați în considerare preferințele dvs, comparați mărcile și alegeți opțiunea perfectă, iar articolul nostru vă va ajuta cu siguranță în acest sens.

11.04.2024

Geniala invenție a omenirii – aparatul de cafea. Datorită acestuia, avem șansa zilnic să savurăm din aroma revigoratoare a cafelei. Cum să alegem cafeaua cea mai bună, care să corespundă așteptărilor personale, aflăm în continuare.

03.01.2024

În perioada 1 noiembrie – 30 noiembrie 2020, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: «Avantaj dublu cu Vitek. Procurară tehnica Vitek în valoare de la 999 lei și participă la extragerea momentană a premiilor de valoare!»

30.11.-0001