Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko 😱😱😱 Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko 😱😱😱 Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

A venit momentul să cumpărați un smartphone? Doriți ca totul să se întâmple rapid și fără dificultăți? Nu știți care variantă e mai accesibilă – un telefon în credit sau în rate, sau unul achitat integral? Recomandabil este să anticipați prioritățile și caracteristicile viitoarei cumpărături. Haideți să discutăm despre aspectele care vă vor ajuta în alegerea smartphone-ului de vis.

Bugetul

Acest criteriu este foarte important, întrucât astăzi prețul telefoanelor mobile variază de la mii de lei la zeci de mii de lei. De aceea, din start trebuie să precizați suma de bani pentru acest accesoriu indispensabil, pentru a vă concentra doar pe modelele care se încadrează în suma prestabilită.

Diagonala și rezoluția display-ului

Display-ul este partea esențială a telefonului cu care veți interacționa cel mai mult în practică. Diferența dintre display-uri constă în diagonală, rezoluție și tipul de matrice, criterii importante după care se stabilește și prețul dispozitivului.

Diagonala smartphone-ului

Aceasta se măsoară în inchi (un inch = 2,5 cm) și variază de la 4,5 la 7,85 inchi. Dacă folosiți telefonul smart doar pentru apeluri, nu e cazul să alegeți unul de dimensiuni mari, iar contrariul sunt iubitorii de filme și de jocuri, care merită să tragă atenția diagonalei display-ului, potrivite fiind cele cu 6 inchi și mai mult.

diagonal

Rezoluția display-ului

Calitatea fotografiilor depinde de rezoluție – numărul de pixeli în lățimea și înălțimea matricei. Reținem – cu cât e mai înaltă, cu atât e mai calitativă imaginea.

Cele mai populare rezoluții pentru smartphone-uri:

HD

(1280 × 720 px)

Quad HD

(2560 × 1440 px)

Full HD

(1920 × 1080 px)

4K Ultra HD

(3840 × 2160 px)

Smartphone-urilor noi

permission

Evident că rezoluția dispozitivului depinde de cerințele utilizatorului. Amatorii filmelor și a jocurilor vor aprecia rezoluția Full HD sau Quad HD, iar dacă sunteți un utilizator pasiv al telefoanelor mobile, atunci rezoluția HD este suficientă.

Tipul matricei

Continuăm cu tehnologia display-ului, discutând despre matrice. Acestea se împart în mai multe categorii, fiecare cu particularități individuale:

  • Matricea TN

    — tip de ecrane de telefon LCD, astăzi fiind întâlnite la telefoanele uzate;
  • Matricea IPS

    — încântă ochii cu redarea clară a culorilor, eficiență energetică și vizualizare în unghiuri largi (178 grade). Tehnologia nu este nouă, dar pentru efectuarea sarcinilor obișnuite, matricea dată este suficientă;
  • Matricea OLED

    — se diferențiază prin detaliere și contrast înalt. Imaginea este clară indiferent de luminozitate. Unghiul de vizualizare ajunge la 180 grade;
  • Matricea AMOLED

    – un display foarte aprins, complet și contrastant. Aceasta redă culorile foarte deslușit chiar și la lumina soarelui;
  • Matricea Super AMOLED

    – tehnologie avansată, ce se caracterizează prin luminozitate și subtilitate avansată în comparație cu predecesorul. Dezavantajul constă doar în prețul prea ridicat.
bnr phone

Astăzi, piața se divide în două grupuri: Android și iOS. Cum să alegem un smartphone bun și cărei tabere să ne aliniem? Că să clarificăm situația, vom nota punctele forte și cele slabe ale fiecăreia în parte. Începem cu smartphone-le Android:

logo android
  • Accesul fără parolă, ce permite utilizatorului libertatea setărilor telefonului;
  • Designul display-ului poate fi personalizat;
  • Magazinul Google Play oferă accesul la o multitudine de aplicații gratuite, de la cele mai elementare până la ultimele jocuri pe telefon;
  • Descărcarea aplicațiilor, ce nu se găsesc în Google Play;
  • Posibilitatea de extindere a spațiului de stocare intern al telefonului.
  • Fragmentarea. Producătorii folosesc diferite versiuni ale sistemului de operare, le adaptează, ceea ce duce la actualizări software întârziate. Consecințele sunt problemele de performanță, consumul resurselor de sistem.
  • Siguranța. Arhitectura deschisă a sistemului de operare face ca telefonul să fie mai vulnerabil la viruși și la programele malware.
  • Actualizări de software. Asistența pentru actualizare durează o perioadă limitată și e posibil să rămâneți fără acces la funcțiile noi și la patch-uri de securitate.

Un alt sistem de operare, care se bucură de o mare popularitate, este iOS de la Apple. În continuare vom stabili care sunt atuurile și dezavantajele acestuia.

logo ios
  • Interfața aparent simplă și clară;
  • Siguranța. Apple oferă o atenție sporită datelor personale ale utilizatorilor săi, de aceea, fiți siguri că smartphone-ul dvs le va proteja;
  • Asistența în actualizarea sistemului de operare pe o perioadă îndelungată, acoperind toate punctele vulnerabile;
  • Compatibil cu toate produsele Apple. Dacă dețineți un iPhone, un MacBook sau un Apple Watch, comutarea acestora se face instantaneu și vă puteți relua activitatea de pe orice dispozitiv.
  • Arhitectura închisă și unică exclude orice intervenție străină;
  • Limitare în setările și personalizarea telefonului;
  • Majoritatea aplicațiilor sunt contra cost;
  • Ecosistemul Apple este pretențios la alte software-uri, de aceea dacă dați predilecție și altor companii, pot apărea probleme de compatibilitate.

Obiectiv, alegerea celui mai bun sistem de operare este imposibil, pentru că fiecare are puncte forte și puncte slabe. De aceea, le puteți încerca pe ambele, ca să deduceți singuri care dintre acestea corespunde cerințelor și așteptărilor dvs.

Interiorul smartphone-lor

Cipul

La fel ca calculatoare, toate telefoanele mobile au „creier” – cipul (SoC) – care este creat din procesor (CPU), nuclee video (GPU), RAM, modem și alte elemente. Ca să utilizați eficient toate aceste resurse, producătorii folosesc procesoare cu 1, 2, 4 și 8 nuclee. Cu cât nucleul e mai mare, cu atât mai rapid se descurcă telefonul cu sarcinile.

Dacă sunteți un utilizator tipic și nu așteptați ceva neordinar de la telefonul dvs, atunci cu siguranță nu veți simți diferența dintre procesorul cu 4 sau 8 nuclee. În caz contrar, utilizând telefonul la nivelul maxim – programele de editare foto și video, jocuri, aplicații diferite – dați predilecție procesorului cu 8 nuclee.

chipset img 1
chipset img 2
chipset img 3
chipset img 4

Nota Bene!
Procesoarele de top sunt fabricate de brandurile Qualcomm, Apple, Samsung. Mai disponibile la preț sunt MediaTek și Unisoc.

Memoria

Memoria telefoanelor mobile este de două tipuri: RAM și internă.

memory img 1

RAM este responsabilă de funcționarea rapidă a dispozitivului, de multifuncționalitate, de lansarea programelor și susținerea funcționării sistemului de operare. De aceea, cu cât este mai mare RAM, cu atât mai multe procese simultane vor avea loc.

Dacă planificați doar să telefonați, să verificați poșta electronică, să dați scroll pe rețelele de socializare și să deschideți un joc pe telefon uneori, atunci vă puteți opri la un smartphone cu RAM de 2 GB. Pentru gameri înrăiți, designeri, sunt potrivite cele mai bune smartphone, cu RAM 6-8 GB.

memory img 2

Al doilea tip – memoria internă – este responsabilă de salvarea și păstrarea documentelor, cărților electronice, foto, video-uri și a aplicațiilor instalate.

Cum să înțelegem de câtă memorie internă este nevoie pe telefonul mobil? Gândiți-vă la cât de des îl utilizați. De exemplu, dacă preferați să filmați și să montați video, care ia din spațiul de stocare suficient de mult, adăugați muzica, jocurile, aplicațiile ș.a. și veți ajunge la concluzia că trebuie să alegeți un telefon cu memoria internă de minim 128 GB. Va fi o decizie înțeleaptă.

 

Camera

Camerele sunt compuse din mai multe module care le extind capacitățile, cum ar fi efectele de adâncime, neclaritatea fundalului și teleobiectivul sau macro. La alegerea unui telefon, fiți atenți la următoarele trăsături ale camerei:

Rezoluția

Pentru fotografiile din albumul familial este suficient o rezoluție de 8-10 MP. Dacă aveți nevoie de un dispozitiv pentru filmări profesionale, blogguri video, atunci îndreptați-vă privirea spre un dispozitiv cu rezoluția camerei 4K, care oferă detaliere, calitate și claritate video-urilor și imaginilor.

Mărimea sensorului fizic

Acest parametru influențează cantitatea de lumină care pătrunde în cameră în timpul sesiunii. Pentru amatorii de fotografii, va fi potrivit un sensor cu dimensiunile ½ - ½,5 inchi – telefon la buget redus. Profesioniștii aleg camere cu sensor de 1/1,12 – 1/1,33 inchi – categoria top.

photo
 

Stabilizarea

Înlătură vibrațiile în timpul fotografierii.

Focalizare automată

Îmbunătățește claritatea imaginilor.

Algoritmi încorporați pentru remedierea calității fotografiilor

De exemplu, software care optimizează contrastul și gama de culori sau care recunoaște subiectul fotosesiunii (apus de soare, mâncare, portret) și automat activează setările necesare.

Alte caracteristici ale tefoanelor mobile, care trebuie luate în considerare

  • Bateria – capacitatea standart a bateriilor smartphone-lor variază de la 3500 mAh la 6000 mAh. Cu cât e mai puternic gadgetul, cu atât bateria trebuie să aibă o capacitate mai mare. De aceea, smartphone gaming trebuie să aibă o baterie bună, rezistentă în timp.
  • Protecția standard la apă și praf (IP). Dacă aveți un mod de viață activ, atunci cu siguranță aveți nevoie de un telefon rezistent la apă, cu protecție standart IP68. Totuși, țineți cont că aceasta nu este foarte sigură. Protecția militară MIL-STD-810 este tipică telefoanelor mobile rezistente la șocuri, care supraviețuiesc celor mai critice situații.
  • Modulul NFC pentru achitarea cumpărăturilor, fără utilizarea cardului bancar. Este suficient să atingeți partea din spate a telefonului de terminal și operațiunea e finalizată.
  • Încărcarea rapidă, care variază de la 40 la 60 W și care permite telefonului să se încarce în timp record.

Construcția dispozitivului

Ultimul, dar un criteriu la fel de important. În funcție de cerințele și preferințele dvs, alegeți din următoarele tipuri: monobloc, slide, pliabile (cu clapetă), telefon cu ecran flexibil roll-up. Modelele sunt numeroase și satisfac cerințele fiecăruia.

Nota Bene!
Dacă nu intenționați să cumpărați ultimul răcnet de pe piața smartphone-lor, atrageți atenția la modelele top din anul precedent. Cu siguranță costă mai puțin decât modelele recent apărute, iar ca funcție e la același nivel înalt, prin urmare alegeți un smartphone potrivit.

Unde cumpărăm cele mai bune telefoane mobile în Moldova?

În magazinul de electrocasnice și gadgeturi BOMBA veți găsi nu doar telefoane ieftine, dar de la cele mai obișnuite modele la cele mai noi. Magazinul vă surprinde cu posibilitățile numeroase și, credeți-ne, în toată această diversitate veți găsi modelul ideal pentru dvs. Vă așteptăm cu drag!

La ce trebuie să fiți atenți când alegeți un smartphone?

  • Tipul și dimensiunea display-ului;
  • Performanța procesorului;
  • Capacitatea memoriei RAM și a memoriei interne;
  • Calitatea camerei și caracteristicile acesteia;
  • Capacitatea bateriei;
  • Designul și materialele carcasei;
  • Prețul.

Mai multe detalii despre fiecare punct puteți afla din ghidul de alegere a celui mai bun smartphone din magazinul BOMBA.

Care procesor este cel mai bun pentru telefon mobil?

Astâzi, următoarele procesoare concurează pentru titlul de cel mai bun cip pentru smartphone:

  • Dimensity 9300 de la MediaTek;
  • A17 Bionic de la Apple;
  • Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm;
  • Exynos 2400 от Samsung.

Puteți cumpăra un smartphone cu unul din aceste cipuri în magazin Bomba Moldova

Android sau iOS: Care este mai bun?

Sistemul de operare Android oferă utilizatorilor flexibilitate în configurare și personalizare a smartphone-urilor după propriul gust, și oferă acces la un număr mare de aplicații în Google Play Store.

Sistemul de operare iOS pune la dispoziție o interfață intuitivă și integrare cu alte dispozitive Apple, facilitând transferul de date între ele. Alegerea între un smartphone pe Android sau iOS depinde complet de preferințele personale.

Unde pot cumpăra un smartphone în Moldova?

O gamă largă de smartphone-uri este prezentată în magazinul de electrocasnice și electronice Bomba. Pe rafturile magazinului nostru veți găsi modele ale următorilor producători: Apple, OnePlus, OPPO, Samsung, Xiaomi și alte mărci cunoscute. Doar produse originale, credit avantajos, sistem de loialitate, promoții și vânzări vă vor surprinde plăcut. Alegeți modelul dorit și noi vă vom livra comanda absolut gratuit la adresa indicată în orice oraș din Moldova. Bomba - numărul unu în Moldova!


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Diminețile, o ceașcă de cafea este salvarea? Atunci, o cafetieră calitativă este esențial. Luați în considerare preferințele dvs, comparați mărcile și alegeți opțiunea perfectă, iar articolul nostru vă va ajuta cu siguranță în acest sens.

11.04.2024

Geniala invenție a omenirii – aparatul de cafea. Datorită acestuia, avem șansa zilnic să savurăm din aroma revigoratoare a cafelei. Cum să alegem cafeaua cea mai bună, care să corespundă așteptărilor personale, aflăm în continuare.

03.01.2024

Intens și captivant! Așa se poate caracteriza în două cuvinte prezentarea Samsung Galaxy Unpacked 2024, unde am fost familiarizați cu noua gamă de flagship-uri Galaxy S24, inteligența artificială internă și accesorii. Dar să trecem la toate pe rând.

30.11.-0001