La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Cum să alegeți un difuzor portabil: 10 parametri principali

Un difuzor portabil este indispensabil dacă aveți nevoie de un sunet de înaltă calitate, dar nu aveți nevoie de un sistem audio voluminos. Cum să îl alegeți corect - citiți blogul nostru.

De ce ai nevoie de un difuzor fără fir

Un difuzor portabil este o acustică care nu este legată de un anumit loc. Adică, cu ajutorul lui puteți asculta muzică oriunde și chiar într-o companie mare. Un astfel de difuzor poate fi conectat la un laptop sau tabletă și se poate obține un sunet bun. Adesea, difuzoarele portabile sunt folosite pentru sport (de exemplu, în aer liber), în spații deschise, petreceri în aer liber sau petreceri pe plajă. De asemenea, va fi la îndemână la vilă, dacă doriți să vizionați un film sau clipuri printr-un proiector. Pe scurt, un difuzor portabil este necesar în orice situație în care este nevoie de sunet de înaltă calitate.

Difuzor portabil: cum să alegeți

Pentru început, merită să decideți pentru ce va fi folosită tehnica:

● pentru a reda piese;

● pentru a asculta podcast-uri;

● pentru jocuri PlayStation etc.

Prețul va depinde de parametrii specificați. Pentru sunetul de înaltă calitate al pieselor preferate, ar trebui să alegeți modele din segmentul premium, iar pentru ascultarea obișnuită a dialogurilor din jocuri, puteți lua un dispozitiv mic cu un preț mediu.

Dimensiuni și design

Portabilitatea dispozitivului va depinde de dimensiunea și aspectul difuzorului. Pentru transportarea zilnică, merită să acordați preferință modelelor de dimensiuni mici, există chiar dispozitive de buzunar.

Baterie

Bateria nu afectează calitatea sunetului, dar volumul va depinde de aceasta. Prin urmare, merită să alegeți numere mai mari:

● 1,5 până la 5 W - sună ca un smartphone obișnuit;

● 16-20 W - volum standard de boxe portabile;

● 50-60 W - difuzoare cu ajutorul cărora poți organiza o petrece.

Calitatea sunetului

Calitatea sunetului depinde de numărul de canale:

● un canal - sunet mono;

● două - sunet stereo, surround.

Nu uitați de gama de frecvențe - cu cât este mai largă, cu atât difuzorul poate reproduce mai multe frecvențe. Pentru a obține sunete înalte și bas curat, este suficient un interval de la 20 la 20 mii Hz. Cu cât numărul este mai mare, cu atât sunetul va fi mai plat. Dacă parametrii superiori sunt mici, difuzorul va șuiera. Acest lucru ar putea fi util: Cum să alegeți un sistem de difuzoare pentru computer

Interfață

Modelele moderne pot reda muzică fără fir datorită prezenței Wi-Fi și Bluetooth. Conexiunea nu necesită mult efort.

1. Porniți interfața dorită pe două dispozitive.

2. Găsiți coloana din lista „Dispozitive de conectat”.

3. Ne conectăm și ascultăm melodiile preferate.

Cu toate acestea, prezența NFC poate accelera semnificativ procesul - trebuie doar să aduceți dispozitivele unul la celălalt. Unele modele pot transmite și primi conținut de gadgeturi compatibile prin rețeaua locală utilizând tehnologiile AirPlay și DNLA.

Tipuri de conexiuni

Numărul de porturi va determina câte dispozitive compatibile puteți conecta. Difuzoarele simple sunt echipate doar cu un conector de încărcare, iar altele mai pompate:

● mai multe porturi USB;

● Mini Jack 3,5 mm;

● slot micro USD.

Controlul coloanei

Cel mai des, puteți găsi modele care sunt controlate de butoane. Folosiți glisoare sau bobine pentru a modifica volumul. Difuzoarele mai noi au ecran tactil. Datorită Bluetooth-ului, unele dispozitive pot fi controlate de la distanță prin descărcarea unei aplicații mobile speciale. Dacă vă gândiți care difuzor portabil este mai bine să cumpărați, atunci merită să alegeți dispozitive cu mai multe tipuri de control.

Protejat împotriva prafului și umezelii

Pentru a asculta muzică în condiții non-standard: pe plajă, în aer liber, în baie, ar trebui să acordați atenție prezenței umezelii și a protecției împotriva prafului.

Caracteristicile de protecție pot fi găsite în abrevierea IPXX. Primul X indică nivelul de protecție împotriva prafului (0 la 7) și al doilea indică nivelul de protecție împotriva apei dulci (0 la 9).

● IPX3 - astfel de difuzoare nu se tem de stropi mici și au o protecție minimă împotriva umezelii și a prafului;

● IPX7 - este permisă utilizarea dispozitivului în ploaie;

● IP68 - securitate maximă, aproape nimic nu se teme.

Nivelul de protecție împotriva umidității se aplică numai apei proaspete și curate. Dacă difuzorul se afla în mare sau în altă sursă sărată, este necesar să clătiți echipamentul și să îl uscați. Nu uitați că funcția de protecție împotriva umezelii nu înseamnă că dispozitivul poate pluti pe suprafața apei. După ce a căzut în râu și în piscină, echipamentul va merge la fund.

Funcții suplimentare

Pentru a decide ce difuzor portabil să alegeți, merită să luați în considerare opțiuni suplimentare. Despre ele - mai jos.

Capacitatea bateriei

Orice dispozitiv fără fir poate rămâne fără energie. Prin urmare, înainte de cumpărare, este important să aflați cât poate dura încărcarea modelului pe care îl doriți.

● 1500 mAh este suficient pentru 4-5 ore;

● până la 4 mii mAh - timp de 8-10 ore;

● 4k mAh - poate reține o încărcare timp de 30 de ore.

Acest lucru poate fi util: Cum să alegeți un centru muzical

Tipuri de alimente

Să luăm în considerare principalele tipuri de surse de alimentare pentru difuzor.

1. Funcționarea de la o baterie. Astfel de modele pot funcționa 24 de ore. După aceea, dispozitivul poate fi încărcat de la rețea sau utilizând o bancă de alimentare.

2. Cu elemente. Convenabil atunci când nu există nicio modalitate de reîncărcare. Numărul de ore de funcționare depinde direct de capacitatea elementelor.

3. Alimentat prin USB. Puteți reîncărca printr-un conector special.

4. De la rețea. Astfel de modele pot funcționa cu elemente și baterie, precum și de pe rețea.

Iluminare de fundal

Modelele mici sunt decorate cu mai multe LED-uri care pot clipi aleatoriu. Echipamentele portabile supradimensionate concepute pentru organizarea de evenimente și discoteci mari sunt echipate cu iluminare completă care funcționează în ritmul muzicii sonore.

Înainte de a cumpăra acustică portabilă, trebuie să cântăriți avantajele și dezavantajele, să decideți scopul atribuirii difuzoarelor - pentru petreceri zgomotoase sau vizionarea unui film acasă și apoi să faceți o alegere bună care nu vă va dezamăgi. Puteți alege și cumpăra boxe portabile pe site-ul nostru!


Diminețile, o ceașcă de cafea este salvarea? Atunci, o cafetieră calitativă este esențial. Luați în considerare preferințele dvs, comparați mărcile și alegeți opțiunea perfectă, iar articolul nostru vă va ajuta cu siguranță în acest sens.

11.04.2024

Geniala invenție a omenirii – aparatul de cafea. Datorită acestuia, avem șansa zilnic să savurăm din aroma revigoratoare a cafelei. Cum să alegem cafeaua cea mai bună, care să corespundă așteptărilor personale, aflăm în continuare.

03.01.2024

În perioada 1 noiembrie – 30 noiembrie 2020, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: «Avantaj dublu cu Vitek. Procurară tehnica Vitek în valoare de la 999 lei și participă la extragerea momentană a premiilor de valoare!»

30.11.-0001

Procurară tehnica Vitek în valoare de la 999 lei și participă la extragerea momentană a premiilor de valoare!

30.11.-0001