Reduceri de paște până la 50%! 🐇🐇🐇 Tu alegi ce-ți aduce iepurașul. 🐇🐇🐇 Reduceri de paște până la 50%! 🐇🐇🐇 Tu alegi ce-ți aduce iepurașul.
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Cum alegem cântar de bucătărie

O bucătăreasă adevărată ar trebui întotdeauna să știe câte ingrediente trebuie să pună în felurile de mîncare. Unele folosesc diferite vasuri pentru a măsura cantitatea potrivită. Dar dacă aveți nevoie de cifre mai precise? Cântarul de bucătărie vă va ajuta!

Vă vom povesti despre tot ce trebuie să știți pentru a achiziționa cele mai bune cântare de bucătărie.

 

Cântare de mână

 

Cel mai des acest tip de cântar este folosit atunci când trebuie să măsurați greutatea între 5 și 10 kg. Cântarul de mână este un cadran rotund cu un cârlig, pe care este suspendat o pungă în care se află produsul. În interior se află o săgeată care arată rezultatul.

 

 

Cu toate acestea, aceste cântare nu vă vor servi mult timp. Un mare plus este că acest tip de cântar este foarte compact și îl puteți duce la piață pentru a verifica dacă nu ați fost înșelați.

 

Cântare mecanice

 

Acestea sunt perfecte prin faptul că nu aveți nevoie să cheltuiți bani pe baterii, sunt suficient de durabile și prețul lor este destul de scăzut. Spre deosebire de cele electronice, acestea costă de două ori mai ieftin.

 

 

Ei sunt echipate cu un arc special, care se află în interiorul carcasei. În procesul de cântărire, aceast arc se schimbă și arată rezultatul pe cadran. Dar există un dezavantaj semnificativ: eroarea de greutatea mecanică este suficient de mare (de la 25 la 100 de grame), deoarece arcul este întins la fiecare cântărire.

 

Cântare electronice

 

Cântarele electronice sunt cele mai moderne. Până în prezent, cântarele electronice sunt similare cu un mic computer de uz casnic, deoarece au multe funcții și caracteristici încorporate. Prețul lor este mai mare decât prețul altor modele, dar eroarea este minimă și durata expluatării este lungă.

 

Cântarele electronice sunt dotate cu multe caracteristici suplimentare. De exemplu aceste căntare vor fi capabili să calculeze cantitatea de calorii, grăsimi, proteine, hidrați de carbon în produsele care urmează să fie cântărite. Prin urmare, cântare electronice sunt populare printre bucătarii profesioniști.

 

 

Eroarea măsurărilor

 

Atunci când alegeți cântare de bucătărie, întrebați vânzătorii care este eroarea maximă a aparatului dorit. Eroarea maximă a cîntarilor electronice calitative nu trebuie să fie mai mare decît 0,1-10 g.

Apropo, cântarele electronice vor fi foarte utile nu numai în bucătărie. Cântarele electronice pot fi folosite chiar de bijutieri.

 

Cântărirea

 

Poate că cea mai importantă caracteristică a cântarelor de bucătărie este limita maximă de greutate.Simplu spus, câte kilograme pot fi cântărite către aceste cântare. În diferite modele acest parametru variază între 2 și 5 kg.

 

La fel de importantă este și cea mai mică valoare a cântăririi. Pentru cea mai precisă măsurare, selectați cântarul cu cea mai mică divizare de 1 g.

Acordați atenție și funcțiilor de cântărire suplimentare incorporate în anumite modele.

 

 

 


 


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Cartofii pai delicioși și crocanți de casă sunt posibili! Bomba vă oferă acest articol pentru a vă ajuta să aflați nuanțele friteuzei și să faceți alegerea cît mai repede.

30.11.-0001

În zilele de vară numai aparatele de aer condiționat și ventilatoarele ne pot salva de căldură. Dar cum să alegi un ventilator și să nu greșești? Mai întâi de toate, trebuie să stabiliți dimensiunile acestui dispozitiv.

30.11.-0001

Vinul este o băutură nobilă care absoarbe energia soarelui pe versanții podgoriilor. Dar știi că, chiar după îmbutelierea în sticle, continuă să se coacă, schimbând nuanțele gustului și aromei.

30.11.-0001