• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
backInapoi

Comoditatea lucrului la calculator depinde foarte mult de calitatea sistemului acustic al acestuia. Pentru cei care iubesc să vizioneze filme fără căști sau să pornească muzica la maxim, boxele pentru calculator sunt deosebit de importante. În ziua de azi, o mare varietate de sisteme acustice pentru computer este la dispoziția dumneavoastră, din care trebuie să-l alegeți pe cel mai bun.

Tipuri de sisteme acustice pentru PC

1. Cel mai răspândit tip este 2.0. Acesta reprezintă o pereche stereo, formată din două boxe identice. Acest tip este cel mai bun pentru a aculta muzica. Fiecare boxă transmite frecvențe înalte, mijlocii și joase.

2. Urmează tipul 2.1 – o variantă potrivită pentru filme și jocuri. Aici două boxe identice transmit frecvențe mijlocii și înalte. A treia boxă este separată , fiind destinată pentru transmiterea doar a frecvențelor  joase. Aceasta se numește subwoofer. Noi considerăm că setul de tip 2.1 este varianta cea mai bună nu numai pentru filme și jocuri, dar și în genere pentru uz casnic dacă bugetul dvs. nu este mare.

3. 5.1 - acesta este un tip mai extins de 2.1, deoarece se mai adaugă încă 3 boxe: două în spate și una în centru. Sistemul acesta este perfect pentru filme și jocuri. Dar trebuie să vă gândiți dacă veți putea plasa toate boxele în spatele dvs.. Pentru a conecta setul  5.1, trebuie să fiți siguri că computerul vă va permite să conectați un astfel de sistem, adică are o  ieșire 5.1. Acest lucru poate fi găsit în specificațiile plăcii.

Sfaturi pentru alegere

Pentru a alege un sistem acustic pentru un computer bun, trebuie să luați în considerare multe aspecte. Înainte de a-l cumpăra, stabiliți principalele cerințe pentru produs. Dacă vă puteți permite doar un set ieftin, este mai bine să cumpărați cele care nu sunt de un brand popular, dar care oferă un sunet de înaltă calitate.

De asemenea, atrageți atenție la următoarelor aspecte:

1. Puterea

Există boxe bune cu o putere de 8 wați pe canal, și există 30-40 wați pe canal și mai mare. Se întâmplă adesea că boxele au putere de 60 W, dar la un volum mai mare de 50% încep să șuiere și nu este rost să ascultăm muzică pentru că sunetul este foarte neplăcut. Prin urmare, vă sfătuim să alegeți un sistem acustic cu o putere sumară până la 60W, când este vorba de configurația 2.0.

2. Materialul carcasei

Cele mai frecvente sunt plasticul și lemnul. Plastic este utilizat în seturi ieftine și nu este capabil de a oferi un un sunet de înaltă calitate la un volum mare, pentru că începe să scârțâie. Este potrivit numai pentru boxele ieftine și de calitate joasă. Lemnul, deși este mult mai scump,oferă o înaltă calitate a sunetului. Datorită faptului că este mult mai dens și mai gros decât plasticul, zgomotul este mult mai mic. În afară de asta lemnul este un material ecologic. În modelele ieftine, în loc de lemnul masiv este folosit rumegusul presat. Deși acesta nu prea este mai bun decât plasticul, totuși are o prioritate.

Acum știți cum să alegi un sistem acustic bun pentru computerul Dvs. Pentru toate întrebările, vă rugăm să contactați consultanții din magazinul Bomba.


Diagonală, rezoluție, tip de matrice, rată de reîmprospătare...nu știți de unde să începeți alegerea unui televizor? Dar nu vă faceți griji! Haideți să înțelegem împreună această întrebare, astfel încât să puteți face alegerea corectă.

31.05.2024

O mașină de spălat nu este o achiziție obișnuită. Pentru a cumpăra o tehnică bună, merită să luați în considerare o serie de parametri. Care dintre aceștia? Vă spunem în continuare.

21.05.2024

Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Păstrarea curățeniei și ordinii este necesar nu doar în casă, ci și în mașină. În afară de spălarea mașinii din exterior, trebuie să oferiți timp și curățenie salonului, care poate fi efectuată cu un aspirator auto.

30.11.-0001