Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko 😱😱😱 Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko 😱😱😱 Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Foarte des se întâmplă că spațiul pe computerul dvs. nu este suficient pentru a păstra datele personale. Unitățile flash tradițioanle nu sunt proiectate pentru o cantitate foarte mare de memorie, deci în acest caz un hard disk extern vă vine în ajutor. Despre aceea cum să alegeți modelul potrivit pentru dvs. veți afla în acest articol.

 

Ce trebuie să luați în considerare înainte de  cumpărare?

 

1. Tipul și mărimea discului (factor de formă)

De parametrul acesta depind alți indicatori ai dispozitivului, în special capacitatea. În zilele noastre sunt populare următoarele modele: 1.8 "(până la 2TB), 2.5" (până la 4 TB), 3,5”(până la 8TB). Discurile cu forma  1.8” și 2.5” sunt mai mobile. Acestea sunt usoare, compacte, și, dacă este necesar, pot fi puse într-o pungă și luate cu dvs. la conferință / seminar, etc. Forma de disc 3.5 "este o versiune desktop, destul de grea și nu este convenabilă pentru transportare.

 

Discurile 2.5” și 3.5” se deosebesc prin preț (de obicei, 1 GB disc de 2.5” este mai scump), prin performanță (această opțiune depinde de discul producătorului, dar cel mai des discurile 3.5” sunt mai puternice), prin greutate (cu cât mai încăpător este discul, cu atât mai mare este greutatea lui), prin încălzire și consumul de energie  (discuri3.5” produc mai mult zgomot, consumă mai multă energie și, astfel, mai repede se încălzesc).

 

2. Capacitatea

Unul dintre criteriile importante pentru alegerea unui hard disk extern este capacitatea lui. După cum a fost menționat deja, costul unui GB de date scade odată cu creșterea capacității de disc, astfel cu cât discul e mai încăpător, cu atât mai ieftin este 1 GB. Din acest motiv, pentru stocarea unor cantități mari de date, este mai profitabil să cumpărați un HDD mare.

Cele mai populare unități SSD sunt dispozitivele cu o capacitate de 128 și 256 GB. De capacitate va depinde  viteza funcționării unității de stocare: cu cât este mai mare capacitatea, cu atât SSD-ul este mai rapid.

 

 

3. Interface-ul

De interfața unui hard disk extern depinde  modul în care se conectează la un computer sau la un laptop. Până în prezent, cele mai răspândite interfațe sunt cele USB și noua sa modificare de tip USB-C.

Standardul de conectare actual este USB 3.0, fiind capabil să asigure viteza de citire a datelor de până la 5 GB / s. Cu toate acestea, atunci când cumpărați o unitate cu acest conector, trebuie să rețineți că un PC sau un laptop ar trebui, de asemenea, să fie echipat cu o nouă interfață. În caz contrar, USB 3.0 nu va putea transfera date la viteza declarată.

Interfața USB Type-C este USB 3.1, echipată cu un tip de conector de tip C, care funcționează la viteze de până la 10 GB / s. Acest conector poate fi găsit numai în noile modele de PC-uri și laptop-uri.

 

4. Vedere exterioară

În timpul alegerii hard-disck-ului, trebuie să luați în considerare și carcasa acestuia. Pe lângă funcția estetică evidentă, carcasele au și o funcție de protecție. Astfel, un corp cu un strat de silicon sau cu barele de protecție din cauciuc vor reduce eventualele lovituri, de asemenea, au o funcție rezistență la apă. Discul va fi protejat de deteriorarea mecanică de o cutie din metal.

 

 

Acum știți la ce trebuie să acordați atenție când alegeți un hard disk extern. Consultanții din magazinul nostru Bomba vă vor ajuta să faceți acest lucru.

 


În perioada din 15 august 2018 pînã pe 15 septembrie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “La procurarea tehnicii Maxwell la suma mai mult de 600 lei cadou garantat!”

30.11.-0001

În perioada din 2 august 2018 pînã pe 31 august 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “Cadou garantat la procurarea frigiderilor și aspiratorelor Samsung”

30.11.-0001

Din păcate, toate lucrurile își pierd din frumusețe cu trecerea timpului: pierd culoarea, uneori se rup și pe suprafața materialului apar scame. Există numeroase modalități de a se confrunta cu aceste fire subțiri și scurte, dar cel mai ușor și eficient

30.11.-0001

În fiecare zi, încărcătura rețelelor electrice doar crește, în special în afara orașului sau în sate, unde scăderea tensiunii în rețea este un lucru obișnuit. Pentru a proteja tehnica aveți nevoie de un stabilizator de tensiune. Puteți afla mai multe deta

30.11.-0001