• Tehnică de bucătărie
 • Aparate de uz casnic
 • Telefoane, TV și Audio
 • Laptopuri și echipamente IT
 • Sport și activități
 • Frumusețe și sănătate
 • Casă și grădină
 • Tehnică auto
 • Produse pentru copii
backInapoi

«Rabla pentru electrocasnice» în BOMBA

În Moldova, a fost oficial lansat programul "Rabla pentru electrocasnice", în cadrul căruia 50.000 de familii vulnerabile vor primi vouchere pentru înlocuirea becurilor incandescente și a electrocasnicelor vechi. Ați primit un astfel de voucher, dar nu știți unde să-l utilizați? Veniți la cel mai apropiat magazin BOMBA din orașul dumneavoastră și schimbați-l pe becuri economice cu LED-uri.

Ce este programul «Rabla pentru electrocasnice»?

În cadrul acestei programe, familiile cele mai vulnerabile vor putea primi vouchere pentru achiziționarea noilor becuri cu LED-uri și electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic. Programul va fi desfășurat în două etape:

 • Prima etapă: Participanții la program vor primi vouchere pe care le vor putea schimba pe becuri economice cu LED-uri.
 • A doua etapă: Oferirea voucherelor pentru înlocuirea electrocasnicelor învechite, cum ar fi frigiderul, aragazul, mașina de spălat, cu condiția returnării celor vechi. Programul va acoperi 80% din costul electrocasnicelor, iar restul de 20% trebuie plătit de către participantul la program.

Cum să obții EcoVoucher?

EcoVoucher poate fi obținut doar de către utilizatorii înregistrați cărora le-a fost atribuită o înaltă categorie de vulnerabilitate energetică.

 • Pentru a obține EcoVoucher, trebuie să vă înregistrați în sistemul de informații "Vulnerabilitate Energetică" pe site-ul compensatii.gov.md.
 • Apoi, utilizând datele furnizate, programul va calcula automat gradul de vulnerabilitate energetică al familiei dumneavoastră.
 • Dacă gospodăria dumneavoastră se încadrează în program, veți fi notificat prin SMS, e-mail și o versiune electronică a voucherului va apărea în contul dumneavoastră personal.

Unde se poate utiliza EcoVoucher?

EcoVoucher poate fi utilizat la cel mai apropiat magazin de electrocasnice BOMBA. Trebuie să aveți cu dumneavoastră un document de identitate valabil.

Scopul programului "Rabla pentru electrocasnice" este să ajute categoriile vulnerabile ale populației să facă locuința lor energetic eficientă, să reducă costurile de încălzire și electricitate prin înlocuirea becurilor și a electrocasnicelor vechi cu unele noi și eficiente din punct de vedere energetic.

Vă reamintim că în prezent, sub electrocasnicele energetic eficiente", se încadrează dispozitivele cu clasă de eficiență energetică D sau superioară.

*Programul "Rabla pentru electrocasnice" este implementat de PNUD (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare) cu sprijin financiar din partea UE în parteneriat cu Agenția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei al Republicii Moldova.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

0 800 55 005

[email protected]

ecovoucher.md


Diagonală, rezoluție, tip de matrice, rată de reîmprospătare...nu știți de unde să începeți alegerea unui televizor? Dar nu vă faceți griji! Haideți să înțelegem împreună această întrebare, astfel încât să puteți face alegerea corectă.

31.05.2024

O mașină de spălat nu este o achiziție obișnuită. Pentru a cumpăra o tehnică bună, merită să luați în considerare o serie de parametri. Care dintre aceștia? Vă spunem în continuare.

21.05.2024

Vara promite să fie fierbinte, așa că nu vă puteți lipsi de un aparat de aer condiționat. Cum să alegi aparatul de aer condiționat potrivit pentru casă, astfel încât să creeze condiții confortabile de trai în orice perioadă a anului? Citiți mai departe.

29.04.2024

Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024