La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
 • Tehnică de bucătărie
 • Aparate de uz casnic
 • Telefoane, TV și Audio
 • Laptopuri și echipamente IT
 • Sport și activități
 • Frumusețe și sănătate
 • Casă și grădină
 • Tehnică auto
 • Produse pentru copii
Inapoi

Fierăstrăul circular este unul din cele mai popular instrumente pentru reparații. Gama capacităților lui este destul de largă, dar caracteristicile diferitelor modele nu sunt întotdeauna aceleași. Articolul nostru vă va ajuta să alegeți ferăstrăul circular potrivit pentru dvs.

Descrierea fierăstrăului circular manual

Acesta este unul dintre primele instrumente care este procurat de persoana care deține o căsuță de vară. Se poate spune că acest instrument este în stare să facă față oricărui lucru. În timpul lucrărilor de reparații și construcții, fierăstraiele circulare sunt utilizate pentru tăierea longitudinală și laterală a plăcilor și a lemnului.

 

Principalul avantaj al unui ferăstrău circular este  ușurința cu care se pot realiza tăieturi lungi și uniforme. Este indispensabil pentru tăierea unui număr mare de plăci (de exemplu, atunci când se realizează plăci de tăiere). Există, de asemenea, un dezavantaj considerabil pentru această instrument- nu este posibilă tăierea cu ferăstrăul de-a lungul liniei curbe.

 

Cu toate acestea, printre profesioniști, un fierăstrău circular este considerat a fi un instrument tehnic foarte complicat. Trebuie să fie cunoscute toate regulile de siguranță (ferăstraiele rămân a fi instrumente destul de traumatizante) și, de asemenea, să se mențină o precizie ridicată a setărilor lamei de fierăstrău.

 

Ce trebuie luat în vedere în timpul cumpărării?

1. Comoditatea utilizării

Atunci când alegeți un ferăstrău circular de mână, acordați atenție ergonomiei produsului. Luați instrumentul în mână, estimați greutatea și echilibrul. Comparați vibrațiile de la diferite modele. Fiți atenți la fluxul de aer de ieșire - cu cât este mai mare ieșirea, cu atât este mai bine să răciți instrumentul.

 

Comoditatea utilizării depinde de poziția mânerului. Mânerul drept este convenabil când conduceți instrumentul înainte, iar scula în formă de ciupercă când este manipulată din lateral. Alegeți modele cu mâner cauciucat. Un astfel de mâner vă permite să țineți instrumentul în mâini mai fiabil.

 

2. Intrarea cablului de alimentare

Deseori atunci când lucrați, cablul de alimentare este tăiat, de aceea  intrarea lui trebuie să fie strict în spatele acestuia, iar cartușul trebuie să fie cât mai rigid și mai lung posibil. Un cablu lung, de 3-4 metri, va asigura manevrabilitatea și siguranța procesului.

 

3. Puterea și diametrul discului

 

 Se poate spune fără exagerare că  diametrul  discului de tăiere este un parametru principal al ferestrăului circular. Cu cât discul este mai mare, cu atât mai puternic trebuie să fie motorul, ca să îl rotească la viteza dorită. Indicatorul optimal este de nu mai puțin de 50mm, dar nu mai mult de 65mm, desi dispozitivele capabile să facă tăieturi de 40mm adâncime se bucură de o cerere mare.

 

4. Opțiuni suplimentare

Ferăstrăul circular manual are opțiuni suplimentare. De exemplu, funcționalitățile utile includ posibilitatea de a conecta instrumentul la un aspirator. Excesul de rumeguș și praf fin vor fi îndepărtate în timpul tăierii materialului. Rezultatul va fi curățenia în cameră și o vedere mai bună a locului de tăiere. Unele tipuri de instrumente sunt echipate cu containere detașabile pentru gunoi.

 

În plus, un fierăstrău circular poate avea:

 • Începerea inhibării - limitează posibilitatea introducerii bruște a unui instrument nesigur, care împiedică rănirile;
 • Pornire ușoară - rotirea discului de tăiere începe la viteză mică, trecând treptat la viteza maximă;
 • pointer laser - permite chiar și fără o șină de ghidare să execute o tăietură netedă, dar necesită ca lucrătorul să aibă anumite abilități;
 • sistemul electronic de frânare - oprește imediat rotirea discului după oprirea sculei electrice.

 

 

Atunci când alegeți un fierăstrău circular, este necesar să se identifice în mod clar în ce scop se achiziționează. Numai în acest caz va fi posibil să cumpărați aparatul electric cu cele mai optime caracteristici, fără să plătiți prea mult pentru opțiuni inutile. Pentru toate întrebările, vă rugăm să contactați consultanții din magazinul Bomba.

 


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

În perioada din 15 august 2018 pînã pe 15 septembrie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “La procurarea tehnicii Vitek la suma mai mult de 1000 lei cadou garantat!”

30.11.-0001

Se spune că unghiile reflectă starea sănătății noastre. De aceea trebuie să le îngrijim corect. Recent, seturile pentru manichiură au devenit mai populare. Cu ajutorul lor puteți avea grijă de unghiile dvs. în condiții casnice.

30.11.-0001

Dacă aveți nevoie să vopsiți o mulțime de obiecte sau un gard, atunci fără un pistol de vopsit (pulverizator de vopsea) este greu să faceți acest lucru. Avantajul lui cel mai mare este că vopseaua cade pe suprafața obiectului perfect: neted și uniform.

30.11.-0001