La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
 • Tehnică de bucătărie
 • Aparate de uz casnic
 • Telefoane, TV și Audio
 • Laptopuri și echipamente IT
 • Sport și activități
 • Frumusețe și sănătate
 • Casă și grădină
 • Tehnică auto
 • Produse pentru copii
Inapoi

Orice încăpere trebuie curățată - un fapt care nu poate fi contestat. Iar pentru a îndeplini această sarcină, un aspirator bun și modern este util. La ce trebuie să acordați atenție atunci când alegeți cel mai bun model? Haideți să aflăm.

Puterea aspiratorului

Primul lucru la care ar trebui să acordați atenție atunci când alegeți un aspirator - puterea. De acest parametru depinde eficiența de lucru. Există două tipuri:

 • Consumat - arată câți kilowați cheltuiește dispozitivul în timpul funcționării;
 • Puterea utilă - puterea cu care aspiratorul este capabil să colecteze praful sau resturile.

Așadar, adevărata putere a aspiratorului se află în cea de-a doua putere!

Pentru curățarea unui apartament standard de o suprafață mică va fi suficientă o putere de 250-350W. În timp ce familiile cu copii mici, animale de companie, persoane care suferă de alergii ar trebui să aleagă dispozitive cu o putere utilă de 350-450W.

În altă ordine de idei! Pe corpul dispozitivului, de regulă, este indicat consumul de energie, deoarece pare mai solid. Puterea de aspirare este indicată cu litere mici în specificațiile dispozitivului.

Tipul colectorului de praf

Următorul pas este determinarea tipului colectorului de praf.

Sac. Varianta tradițională cu care practic toată lumea este familiarizată. Sacii sunt din țesătură reutilizabilă și din hârtie de unică folosință. Prima variantă, pe măsură ce se umple, este necesar să se scuture - puțin neplăcut, dar practic. O pungă de hârtie, dimpotrivă, se caracterizează printr-un confort maxim de utilizare - se umple și se aruncă. Cu toate acestea, există câteva nuanțe în acest caz: merită să reaprovizionați pungile la timp și nu uitați că reaprovizionarea constantă este o coloană suplimentară de cheltuieli. Există aspiratoare cu o pungă, unde puteți utiliza ambele opțiuni.

Colectoare de praf ciclon. În majoritatea modelelor, un colector de praf de tip ciclon este un recipient din plastic, în interiorul căruia se creează un flux vortex în timpul funcționării dispozitivului. Sub influența forței centrifuge, tot praful se depune pe pereții interiori ai recipientului, iar cele mai fine particule sunt reținute în sistemul de filtrare. Volumul recipientului variază de la 0,3 la 1 litru pentru modelele verticale și de la 1 la 5 litri pentru aspiratoarele convenționale. Când ați terminat curățarea, este suficient să goliți recipientul și să îl clătiți cu apă. Aspiratoarele cu recipient, chiar și după mai mulți ani de utilizare, nu își pierd puterea.

Aquafilter. Un astfel de tip de colector de praf presupune absolut alt principiu de lucru: praful și gunoaiele mici trec printr-un rezervor cu apă și în el se depun. Când aerul trece prin apă, chiar și cele mai mici particule și alergeni periculoși sunt reținute. După curățare, apa murdară trebuie să fie vărsată, iar recipientul clătit, uscat și pus la loc. Aspiratoarele Aquafilter sunt potrivite pentru familiile cu copii mici și pentru persoanele care suferă de alergii.

Universal - aspirator de spălat

Acesta este un tip special de dispozitiv care poate funcționa simultan în două moduri - curățare uscată și umedă. Aspiratoarele de spălare fac față perfect unei curățări complete a întregului apartament. Puteți adăuga un pic de detergent în rezervorul de apă, apoi eficiența curățării va crește semnificativ. Unitățile de spălare se caracterizează printr-o putere bună și sunt mai eficiente decât alte modele. Dar există și dezavantaje: dimensiuni și greutate mari, iar atunci când lucrează fac mult zgomot.

Pe de altă parte! Aspiratorul de spălare și aspiratorul cu aquafiltre sunt dispozitive diferite. Prezența unui aquafilter nu înseamnă că acest dispozitiv poate fi folosit pentru curățarea umedă.

Tipul de construcție

Aspiratoarele pentru casă diferă nu numai în ceea ce privește tipul de colector de praf, ci și în ceea ce privește designul lor.

Versiunea clasică sau standard. Modele familiare pentru noi toți, pe roți și cu un furtun flexibil. Ca și colector de praf poate fi un sac, un container sau un aquafilter. Acestea diferă în ceea ce privește puterea de aspirare, volumul recipientului și numărul de accesorii. Dezavantajul este un cablu lung, care în timpul curățării se va strecura întotdeauna sub picioare.

Aspirator vertical. Se compune dintr-un mâner cu un mic colector de praf, un cablu (sau o baterie, dacă este un model fără fir) și un tub la care este atașată o perie. Aspiratorul are o caracteristică interesantă - puteți detașa o parte din dispozitiv și, cu o ușoară mișcare a mâinii, îl puteți transforma într-un aspirator de mână pentru curățarea mobilei. Mai puțin puternic și mai zgomotos decât opțiunea anterioară, dar ușor de utilizat și comod.

Robot aspirator. Ușor de utilizat, pătrunde chiar și în cele mai inaccesibile locuri, participare minimă din partea unei persoane. În ceea ce privește puterea inferioară modelelor clasice, dar va fi o soluție excelentă pentru curățarea zilnică revigorantă.

Sistem de filtrare

În cele mai multe cazuri, sistemul de filtrare este format din trei niveluri: primul este colectorul de praf în sine, urmat de un filtru pre-motor și la ieșire - un filtru fin.

 • Filtrul pre-motor prinde praful care a alunecat din colectorul de praf, ceea ce nu numai că îmbunătățește calitatea curățării, dar protejează și motorul de uzură. Opțiunea optimă este un aspirator cu posibilitatea de a schimba filtrul pre-motor.
 • Un filtru fin captează chiar și cele mai mici particule. De regulă, majoritatea modelelor au filtre HEPA încorporate. Clasa unui astfel de filtru este indicată de un număr, iar cu cât este mai mare, cu atât mai fină este purificarea aerului pe care o produce.

Ca o notă aparte! Toate filtrele fine trebuie să fie înlocuite cu timpul. Filtrele HEPA sunt destul de scumpe. Prin urmare, dacă doriți să cumpărați un aspirator ieftin, acordați atenție dispozitivelor cu microfiltre din fibră presată și celuloză. Da, acestea nu sunt comparabile cu filtrele HEPA în ceea ce privește eficiența, dar asigură un nivel suficient de bun de curățenie în casă.

La ce altceva ar trebui să fiți atenți?

Duzele. Producătorii oferă o gamă largă de accesorii care facilitează procesul de curățare: duză pentru crăpături, parchet și laminat, curățarea mobilierului tapițat, perie turbo și altele. Indiferent de marca căreia îi veți da preferință, înainte de a cumpăra clarificați echipamentul aparatului.

Greutatea aspiratorului. Nu trebuie să uitați de greutate, pentru că dumneavoastră sunteți cel care va trebui să cărați această mașină uriașă în spatele dumneavoastră și nu o dată. Greutatea modelelor standard compacte nu depășește 3-4 kg, în timp ce dispozitivele de dimensiuni mari cântăresc în jur de 5-6 kg. Dacă optați pentru un aspirator cu filtru de apă, fiți pregătit pentru faptul că un astfel de dispozitiv va cântări 7-8 kg, ținând cont de apa din interior. Un aspirator de mână cântărește, de asemenea, aproximativ 3-4 kg. Nu uitați însă că în timpul curățeniei va trebui să țineți nu doar furtunul cu tubul, ci și întregul aspirator.

Lungimea cablului. Dacă aveți un apartament spațios și nu doriți să conectați aparatul la diferite prize, acordați atenție acestui punct.

Autonomie. Dacă vă decideți să cumpărați un aspirator fără fir care nu funcționează de la rețea, ci pe o baterie, asigurați-vă că acordați atenție unui parametru precum capacitatea bateriei. Durata standard de funcționare este de 40-80 de minute. Prin urmare, calculați cât timp petreceți pentru curățarea apartamentului și adăugați câteva minute pentru situații de forță majoră.

Să recapitulăm. Înainte de a merge la cumpărături, asigurați-vă că răspundeți la următoarele întrebări:

 • Cât de des faceți curățenie?
 • Ce emoții simțiți în timp ce faceți curățenie: este o povară sau o plăcere?
 • Aveți răbdare să curățați și să uscați componentele (pentru un aspirator cu aspirare umedă)?

Analizați-vă obiceiurile și preferințele și veți putea alege cea mai bună opțiune care vi se va potrivi 100%.

De unde să cumperi un aspirator în Moldova?

Vechiul aspirator nu mai face față sarcinii sale și ați decis să căutați un înlocuitor demn? Ați ajuns la locul potrivit! Aspiratoarele din Moldova într-o mare varietate sunt prezentate în rețeaua de magazine Bomba, precum și pe site-ul bomba.md. În sortimentul magazinului sunt disponibile modele ale următorilor producători: Bosch, Miele, Samsung, Rowenta, Vitek, LG, Philips, Beko, Thomas, Xiaomi, Heinner, Hoover, GREENWORKS, Electrolux și alte mărci cunoscute. Interfață convenabilă pe site, program de loialitate, credit avantajos și produse de înaltă calitate.

Cu un aspirator nou de la magazinul Bomba, curățenia de calitate nu va mai fi o problemă.


Diminețile, o ceașcă de cafea este salvarea? Atunci, o cafetieră calitativă este esențial. Luați în considerare preferințele dvs, comparați mărcile și alegeți opțiunea perfectă, iar articolul nostru vă va ajuta cu siguranță în acest sens.

11.04.2024

Geniala invenție a omenirii – aparatul de cafea. Datorită acestuia, avem șansa zilnic să savurăm din aroma revigoratoare a cafelei. Cum să alegem cafeaua cea mai bună, care să corespundă așteptărilor personale, aflăm în continuare.

03.01.2024

În perioada 1 noiembrie – 30 noiembrie 2020, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: «Avantaj dublu cu Vitek. Procurară tehnica Vitek în valoare de la 999 lei și participă la extragerea momentană a premiilor de valoare!»

30.11.-0001

Procurară tehnica Vitek în valoare de la 999 lei și participă la extragerea momentană a premiilor de valoare!

30.11.-0001