Sandwich maker- un aparat de bucătărie care permite prăjirea sandwich-urilor pe ambele părți. Sandwich make-rul are două plăci care sunt încălzite la o anumită temperatură pentru a crea o crustă apetisantă pe sandwich-ul tău.
Ce ar trebui să știu înainte de a începe să aleg un sandwich maker? În acest articol vom vorbi despre principalele caracteristici ale acestui dispozitiv.
Acest parametru influențează în mod direct timpul de încălzire al dispozitivului și timpul de pregătire a sandwich-urilor. Puterea majorității dispozitivelor variază între 600-900 wați. În funcție de putere, variază și prețul dispozitivului. Dar puterea nu influențează asupra timpului de pregătire.
Sandwich maker-ii pot fi mari, medii și mici. În funcție de mărimea acestora depinde un număr diferit de sandwich-uri care le poate pregăti deodată. De exemplu într-un dispozitiv mare, pot încăpea 6-8 sandwich-uri în același timp.
Triunghiulare și pătrate - pentru pâine prăjită. Sanwich-urile triunghiulare sunt obținute din felii tăiate în diagonală iar pătrați - din felii întregi.
Rotunde - pentru o pâine standartă. Există modele cu un compartiment plat, care vă permite să preparați în ele sandwich-uri din orice fel de pâine. Cu toate acestea, un astfel de sandwich maker este incomod de folosit: atunci când gătiți, umplutura se topește și ajunge deasupra suprafeței interioare a dispozitivului.
Sandwich makerul este fabricat din plastic și din oțel inoxidabil. Un model metalic este mai puternic și mai spectaculos, dar mai scump și mai greu. Modelul din plastic nu ar trebui să aibă un miros sintetic.
Plăcile sandwich-ului sunt fabricate numai din metal.
Funcția grill - vă permite să gătiți sandwich-uri, napolitane, shaurma, carne și pește , omlete și o serie de alte feluri de mâncare. Acest dispozitiv cu ușurință vă poate înlocui chiar și un mini cuptor.
Protecție împotriva supraîncălzirii - permite dispozitivului să se oprească automat când se atinge temperatura maximă. Această funcție asigură dispozitivului o siguranță excelentă.
Blocarea panourilor (blocare) - împiedică deschiderea plăcilor în timpul gătitului, reduce riscul de arsuri accidentale.