Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko 😱😱😱 Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko 😱😱😱 Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Unitatea PC reprezintă un set de dispozitive care permit computerului să funcționeze corect într-un singur bloc. Unitățile de sistem sunt diferite, unele funcționează mai bine, altele în mod mai puțin eficient. Dar cum să alegeți unitatea PC, care este potrivită pentru munca dvs. veți afla din articolul dat.

  

Criterii de selecție

Procesorul

În general, eficiența calculatorului depinde de numărul de operații procesate de procesor pe secundă, de numărul de nuclee, de capacitatea memoriei RAM și de viteza hard disk-ului. Caracteristicile plăcii video de asemenea influențează funcționarea calculatorului. Prin urmare, dacă este necesară o performanță ridicată, este nevoie de un procesor "mai puternic" - cu 4 nuclee și o frecvență ridicată de procesare a operațiilor. Cele mai populare în acest segment sunt modelele Intel Core i5 și i7.

 

Cantitatea RAM

Computerul înregistrează o mulțime de date în RAM în timpul funcționării sale. Prin urmare, cu cât este mai mare volumul acesteia, cu atât va funcționa mai bine calculatoru. Volumul minim necesar în present este de 2 GB. Va fi suficient pentru a "studia", a lucra cu documente etc. Valoarea optimă este de 4 GB. Dacă trebuie să efectuați sarcini mai solicitante, inclusiv redarea, atunci RAM ar trebui să fie mai mare. Pentru un computer de jocuri, minimul necesar este de 8 GB.

 

 

 

Volumul și tipul hard disk-ului

Hard disk-ul computerului stochează toate datele necesare - fișierele sistemului de operare, documentele, fotografiile și descărcările utilizatorilor. Prin urmare, cu cât este mai mare volumul său, în consecință, mai multe informații pot fi stocate în memoria calculatorului. Volumul minim necesar pentru sistemul de operare este de 20 GB. Dar acest lucru nu este suficient pentru utilizatori. De exemplu, un film de calitate acceptabilă "cântărește" 4,5 GB. Iar cele mai bune jocuri în forma stabilită ocupă mai mult de 100 GB fiecare! Astfel, trebuie să alegeți volumul hard disk-ului în funcție de nevoile dvs.

 

Dar este mai bine să se achiziționeze un calculator cu o memorie bună, decât să se curețe în grabă spațiul pentru un joc sau film. Spațiul minim recomandat pe hard disk este de 320 GB. 500 GB este mai bine. 1 TB și mai mult trebuie să alegeți dacă intenționați să instalați o "stocare de fișiere" pe computer. Tipul hard disk-ului este, de asemenea, important. SSD-urile funcționează mai rapid și mai stabil decât HDD-ul. Cu toate acestea, ele sunt mult mai scumpe și au o perioadă de funcționare limitată. Configurația optimă este utilizarea unui sistem SSD mic (până la 100 GB) pentru sistemul de operare și a unui HDD de mare capacitate (de la 500 GB) pentru fișierele, jocurile și programele utilizatorilor.

 

Caracteristicile plăcii video

Fără o placă video, computerul nu poate afișa imaginea pe ecran. Deci în orice caz aveți nevoie de ea. Cu toate acestea, merită să ne amintim că cardurile video sunt de  două tipuri - integrate și discrete.

O placă grafică integrată are de obicei o putere mai mică, utilizează resursele procesorului pentru a procesa informații grafice.

O placă grafică discretă este mai potrivită pentru procesarea clipurilor sau editarea imaginilor și a jocurilor. Și cu cât este mai puternică, cu atât mai bine face față acestor acțiuni.

 

 

Acestea au fost principalele criterii care ar trebui luate în considerare la achiziționarea unei unități PC. Având în vedere scopul achiziției, veți putea să înțelegeți ce opțiune este potrivită pentru dvs. Consultanții competenți vă vor spune despre caracteristicile suplimentare ale microfoanelor individuale.

 

 


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

În perioada din 2 august 2018 pînã pe 31 august 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “Cadou garantat la procurarea frigiderilor și aspiratorelor Samsung”

30.11.-0001

Din păcate, toate lucrurile își pierd din frumusețe cu trecerea timpului: pierd culoarea, uneori se rup și pe suprafața materialului apar scame. Există numeroase modalități de a se confrunta cu aceste fire subțiri și scurte, dar cel mai ușor și eficient

30.11.-0001

În fiecare zi, încărcătura rețelelor electrice doar crește, în special în afara orașului sau în sate, unde scăderea tensiunii în rețea este un lucru obișnuit. Pentru a proteja tehnica aveți nevoie de un stabilizator de tensiune. Puteți afla mai multe deta

30.11.-0001