La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
 • Tehnică de bucătărie
 • Aparate de uz casnic
 • Telefoane, TV și Audio
 • Laptopuri și echipamente IT
 • Sport și activități
 • Frumusețe și sănătate
 • Casă și grădină
 • Tehnică auto
 • Produse pentru copii
Inapoi

De la vasul în care gătim deseori depinde și gustul mâncării. Cum să alegeți cele mai bune cratițe? Acest articol va ajuta bucătarii începători! A face alegerea corectă va fi mai ușor dacă răspundeți la următoarele întrebări. Câți oameni sunt în familie? Cât de des folosiți acest tip de vase? Pregătiți oare feluri de mâncare exotice? Dacă ați răspuns deja, puteți începe alegerea chiar acum!

Alegeți cratițe după materiale din care sunt făcute:

 • oțel inoxidabil;
 • metal cu acoperire de smalț;
 • aluminiu;
 • aluminiu și oțel cu acoperire neaderentă;
 • sticlă și ceramică.

În zilele noastre, cratițele din oțel sunt foarte răspîndite. Se descurcă cu pregătirea tuturor felurilor de mâncare. O acoperire specială permite acestor modele să nu dăunează aragazurilor pe care sunt puse. Acest tip de cratițe nu intră în reacție chimică cu produsele și lichidele.

Oțel inoxidabil este, de asemenea, foarte popular. Datorită proprietăților lor chimice, astfel de vase nu se deteriorează din cauza influențelor fizice. Puteți spăla aceste cratițe atât manual, cât și într-o mașină de spălat vase. În general, nu necesită o îngrijire  specială, dar nu este potrivită pentru gătitul orezului și cerealelor.

Modelele emailate sunt cele mai potrivite pentru gătitul supei și compotului. Suprafața metalică rămâne într-o stare bună datorită stratului rezistent de email. Dezavantajul modelelor este faptul că își păstrez proprietățile. Astfel de vase nu sunt potrivite pentru prepararea dulceței, deoarece ea include zahăr, care reacționează cu smalțul și arde.

Aluminiu costă relativ ieftin, se încălzește rapid și pare destul de estetic, dar cercetările au arătat că eliberează oxizi nocivi în alimente. Gatirea în astfel de vasuri este convenabilă, dar pentru depozitarea mîncării ele nu se potrivesc.

O altă variantă pentru gătire- modele din sticlă călită și ceramică. Cu toate acestea, ele pot fi utilizate numai într-un cuptor cu microunde sau în cuptor de bucătărie.

Cum se determină volumul necesar?

Volumul optim a cratiței depinde de numărul de membri ai familiei, de obiceiurile în gătitul mîncării al proprietarului. Modele cu un volum mic - soluția ideală pentru gătit pentru o singură dată. Pentru familiile cu doi sau trei copii aveți nevoie de mai multe vase de diferite dimensiuni - de la 0,5 la 5-7 și chiar 10 litri.

Cum alegem un set de cratițe perfect

În cazul în care puteți cumpăra mai multe modele, este necesar să alegeți vase din diferite materiale pentru cereale, orez, legume, supe și compoturi. Puteți cumpăra un set de două, trei, cinci, șapte cratițe cu dimensiuni diferite. Cea mai bună ieșire este de a cumpăra cratițe din oțel inoxidabil. O gamă largă de modele din aceeași colecție vă permite să echipați cu succes arsenalul bucătăriei  într-un stil similar.


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Este mult mai ușor să devii o croitoreasă excelentă decât credeți. Depinde foarte mult de tipul de mașină de cusut. Sortimentul modern de mașini de cusut permite nu numai să realizați o cusătură simplă, ci chiar să coaseți un buton.

30.11.-0001

Probabil, fiecare din noi știe ce înseamnă problema lipsei de rozete. Cu fiecare an numărul device-urilor crește, iar locurile cu ajutorul cărora le putem conecta în rețeaua de electricitate se micșorează. În plus, mulți se confruntă cu problema insuficie

30.11.-0001

Iaurtul natural nu conţine lapte praf, gelatina si chiar zahar. Din păcate, în zilele noastre este foarte dificil să găsim pe rafturile magazinului un iaurt adevărat și delicios. Dacă totuşi doriţi să încercaţi ce gust are un iaurt de casă, care este cur

30.11.-0001