La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Pregatirea cafelei             

  Cafea, cât de mult în acest cuvânt de aromă, starea de spirit și prefacerea de ceva frumos. "Poate o ceașcă de cafea?" Cu această frază, încep multe povești romantice, puteți auzi la lucru atunci când doriți să luați o pauză. Da, și ce dimineață vă puteți imagina fără o băutură revigorantă?

 

 

                Patria cafelei este Etiopia. Acolo unde pastorul, uitîndu-se după capre pe versanții munților, unde creșteau tufișuri de copaci sălbatici de cafea, a atras atenția asupra comportamentului ciudat al căprilor. Dupa ce au mancat frunzele copacului de cafea, căprile au inceput să sară si să alerge in sălbăticie. Ciobanul le-a spus călugărilor locali despre asta. Călugării au pregătit o băutură din fructul pomului.

 

                 Astăzi, principalul furnizor de cafea de pe piață este Brazilia cu climatul său cald și umed. Sus în munți cresc copaci de cafea  Arabica, iar cu cât mai  sus crește, cu atât mai puternic este gustul. O altă varietate de cafea - robusta este cultivată  în Vietnam. Robusta pierde arabicii la aromă și gust, prin urmare, este cafea mai puțin costisitoare. Producătorii adaugă robustus pentru a reduce costul produsului final. Dar destul de des puteți întâlni 100% din cafea arabica.

 

                Deci, am ales boabele. Acum trebuie să le pregătim. De fapt, cafeaua își deschide parfumul imediat după măcinare. Nu trebuie să depozitați cafea măcinată pentru utilizare ulterioară, pregătiți o servire pentru nu mai mult de 2 cești. Pentru a face acest lucru, folosiți un polizor de cafea. Ele vin de trei tipuri:

 

Mecanică sau manuală, aici gradul de șlefuire reglează șurubul, șlefuirea poate fi mai mare sau mai mică.

 

 

Tip rotativ - un polizor electric de cafea, la baza cuțitului său, care rotește boabele. Cerealele sunt zdrobite neuniform, praful mai mic se așază pe capac, iar în mijloc particulele mai mari. Cerealele supraîncălzite, care afectează negativ gustul de cafea

 

 

 

Un tip de piatră de moară, un râșniță electrică de cafea mai scumpă. În interior există două moare, dintre care distanța este reglată.  Aceasta  determină gradul de măcinare: superficial sau mediu. Semințele dintr-o astfel de mașină de măcinat cafea, sunt măcinate uniform și măcinarea se dovedește a fi omogenă.

 

Acum să începem pregătirea băuturii. Nu uitați că apa afectează foarte mult gustul de cafea. Nimic nu va strica cafeaua ca apa de robinet clorată. Vom folosi apă potabilă


Pregătirea orientală (în turcă)


Apa pură se toarnă în turcă, se adaugă câte două lingurițe de cafea măcinată pe fiecare porție și, dacă se dorește, o lingură sau două zahări. Se fierbe cafea la foc mic. În mod ideal, în acest scop, ar trebui folosit nisip fierbinte, dar este puțin probabil să se facă în bucătărie ...

 

 

Presa Franceză


Una dintre cele mai ușoare căi de a prepara cafea. Cafeaua pentru presa franceză trebuie să fie din boabe groase. La 260 de mililitri de apă, aveți nevoie de 17 grame (aproximativ trei lingurițe) de cafea. Înainte de a începe să beți cafeaua, presa franceză trebuie încălzită astfel încât să nu existe o scădere puternică a temperaturii și cafeaua să fie preparată în mod egal: se toarnă apă fierbinte în ea, se amestecă și se toarnă.

 

 

Mașină automată de cafea


Pentru adevărații cunoscători și iubitori de cafea a fost creat ceva perfect - o mașină automată de cafea. Ea pregătește cafeaua, atât din cereale, cât și din cafea măcinată. Tot de ce aveți nevoie este să umpleți rezervorul cu apă și să-l umpleți cu boabe. Apoi, mașina inteligentă va face totul singură. După pornire, emite un sunet caracteristic, dezactivează sistemul și raportează că este gata să funcționeze. Alegeți programul dorit  și după aveți băutura gata.De asemenea, puteți prepara cappuccino și latte.            

 

 


Astăzi fierul nu mai este doar un dispozitiv de călcat, ci un gadget de ultimă oră, creat în conformitate cu toate legile aerodinamicii. Cum să alegi cel mai bun fierul de călcat.

30.11.-0001

Alegînd un uscător de păr, în primul rind este necesar să stabiliţi scopul cu care el va fi folosit şi cît de des. Un caz este atunci cînd uscătorul de păr este folosit nemijlocit numai pentru uscarea părului de cîteva ori pe săptămînă, iar alt caz – atun

30.11.-0001

Alegem eficient aspirator pentru casa. Puterea de aspirare - de facto reprezintă eficacitatea. De ea depinde cantitatea prafului ce poate fi aspirată de modelul aspiratorului respectiv.

30.11.-0001

Сum alegem hotă de bucătărie? Ce tipuri de hote există? Hotele moderne se împart în următoarele: plate, hotele incorporabile, hotele cupolă.

30.11.-0001