• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
backInapoi

Termosul este ceea ce îți oferă libertate: poți să pleci acolo unde nu există civilizație sau să economisești timp în ritmul frenetic al orașului. Termosul este cel mai bun companion în plimbările de iarnă și un ajutor de neînlocuit în căldurile verii. Dar cum să alegi termosul potrivit pentru tine? Vom discuta despre caracteristicile principale la care ar trebui să fii atent în alegerea unui termos.

Tipuri de termose

În primul rând, trebuie să răspunzi la întrebarea pentru ce scopuri ai nevoie de termos: vei turna doar băuturi în el sau vei lua și mâncare, cât timp vrei să îți păstrezi autonomia și în ce condiții îl vei folosi.

În mod general, termosele pot fi împărțite în trei categorii - pentru băuturi, pentru mâncare și universale. În cazul termoselor pentru mâncare, gura este largă, în cazul celor pentru băuturi - îngustă, special pentru a menține temperatura optimă (cu cât gura este mai largă, cu atât conținutul se va răci mai repede). Termosele universale, așa cum sugerează și numele, pot fi folosite atât pentru lichide, cât și pentru mâncare, având două capace: unul cu gură îngustă pentru băuturi și unul larg pentru mâncare.

Dar există și modele neobișnuite. De exemplu, termosele cu sită pentru a filtra ceaiul sunt perfecte pentru iubitorii de ceai adevărați, termosele-bidon cu pahar - pentru sportivi și pentru un stil de viață activ. În vânzare puteți găsi termose elegante sub formă de ulcior cu cioc, foarte practice acasă: de exemplu, pentru a face ceai din cătină. Există și termose cu pompă, indispensabile la țară - fierbi o dată și ai toată ziua apă clocotită pentru ceai la îndemână.

Volumul termosului

De regulă, producătorii fabrică termose cu un volum cuprins între 0,35 și 3,5 litri. Aici ar trebui să te orientezi în funcție de perioada de timp necesară pentru autonomie și numărul de persoane pentru care planifici. Nu uitați că cu cât volumul este mai mare, cu atât și greutatea termosului va fi mai mare.

Durata de menținere a temperaturii

Un termos mediu pe piață poate menține căldura până la o zi, dar există și modele etichetate cu "48 de ore". Ce înseamnă asta? În decurs de 48 de ore, apa fiartă turnată în termos va fi fierbinte, temperatura ei nefiind mai mică de 50°C. Dar trebuie să ții cont că producătorii efectuează teste în condiții de cameră fără a deschide capacul între măsurători, deci în timpul unei plimbări de iarnă lichidul se va răci mai repede.

De regulă, cu cât este mai mare volumul termosului, cu atât mai bine va menține temperatura. De aceea, pentru călătorii lungi este mai bine să luați termose cu un volum de la 1,5 litri. Și încă un sfat care vă va ajuta să beți ceaiul fierbinte - folosiți termosul împreună cu termocup.

Tipuri de izolație termică

În toate termosele moderne, căldura este păstrată datorită vidului dintre pereții interiori și exteriori. Dacă căutați un termos cu performanțe bune de izolație termică, ar trebui să vă uitați și la cele cu vid. În termosurile obișnuite, băutura rămâne caldă datorită aerului dintre pereți, și rolul lor este pur și simplu de a menține temperatura băuturii pentru o perioadă scurtă de timp, când vesela obișnuită nu va face față. Termosurile pentru mâncare și containerele utilizează o altă tehnologie: temperatura în interior este menținută stabilă datorită unui material special - poliuretan expandat, care creează un efect de izolare termică și reflectare.

Construcția termosului

Materialul sticlei. Mulți își amintesc de termosele chinezești colorate, care se spărgeau ușor chiar și de la un ușor impact. Termosurile moderne sunt fabricate în principal cu un corp metalic, dar pe piață există și termose cu corp de sticlă. Datorită tehnologiilor moderne de producție, acestea nu mai sunt atât de fragile ca în trecut, deși tot nu sunt la fel de rezistente ca cele din metal. Dar puteți stoca în ele fără teamă produse lactate (ceea ce este important pentru cei care au copii). Pentru drumeții și odihna activă, este mai bine să dați preferință termosurilor cu corp metalic.

Capac

Pot fi de două tipuri - fixe și cu buton. Capacul fix este mai durabil, deoarece are mai puține piese care pot să se strice, în plus păstrează mai bine căldura. Capacul cu buton este mai convenabil în utilizare, este mai ușor de deschis, ceea ce este important, de exemplu, când deschizi termosul în mers sau la frig. Totuși, el necesită o îngrijire mai atentă: într-un astfel de capac, există o probabilitate mai mare ca mici particule de ceai să se prindă, ceea ce va fi greu de spălat, ceea ce poate duce la apariția mirosurilor și deteriorarea etanșeității.

Dacă aveți nevoie de fiabilitate, atunci ar trebui să alegeți un termos cu capac fix. Multe modele sunt echipate cu caneluri speciale, datorită cărora capacul nu trebuie deschis complet, este suficient să-l desfășurați puțin și puteți turna ceai.

Pentru cei care iubesc să prepare ceai cu frunze sau să adauge plante în băutură, ar trebui să acorde atenție capacului cu sită detașabilă: cu el, servirea ceaiului va fi mai confortabilă.

Materialul carcasei. Clasică este termosul metalic lustruit, dar acum producătorii gândesc tot mai multe soluții de design și tehnologii rezistente la impact. De exemplu, există termosuri cu o acoperire plăcută la atingere „efect mătase” - o opțiune excelentă pentru cei care caută un termos pentru oraș sau plimbări scurte în natură. Pentru exploatare în condiții dificile, se folosesc termosuri cu acoperire „email martelat”, care protejează carcasele de ciobire și zgârieturi. Mulți vânători preferă termosurile cu carcasă cauciucată, deoarece această acoperire nu produce străluciri, deci nu sperie din întâmplare vânatul sau păsările.

Cana

În mod obișnuit, diferențele constau în dotări – unele termosuri vin cu o singură cană, două sau chiar deloc. Majoritatea modelelor includ o cană-capac simplă, în care se poate lăsa apa fierbinte să se răcească până la o temperatură confortabilă, apoi să se bea direct din ea. Unele modele au o cană suplimentară pentru a permite consumul în doi. Există și termosuri cu sistem de băut direct din recipient, fără a fi nevoie de cană, ceea ce este convenabil în timpul călătoriilor sau conducere. Totuși, trebuie să fiți atenți să nu vă ardeți, deoarece riscul este mai mare cu aceste tipuri de termosuri – nu turnați băuturi prea fierbinți în ele.

Mânerul.

În general, termosurile cu volum peste 1 litru sunt echipate cu mânere pentru a facilita transportul și pentru a reduce riscul de a scăpa greutățile mari. Cei care sunt preocupați de spațiul din mașină sau rucsac ar trebui să ia în considerare modelele cu mânere pliabile. De asemenea, pentru termosurile mari, este util să aveți o curea suplimentară pentru a le transporta în mână sau pe umăr.

Unde să folosiți termosul?

În natură. Pentru o plimbare duminicală în parc sau la țară, este mai bine să luați modele clasice cu un volum de 0,5-1 litri. Este mai bine să alegeți modele simple fără detalii inutile, cum ar fi mânere sau curele pentru transport, pentru a economisi spațiu în rucsac și a evita greutatea suplimentară. Termosurile cu sistem de băut direct sunt ideale pentru a bea în timpul deplasării.

În excursii. Orice reprezentant al turismului – pedestru, montan, schi sau acvatic – vă va spune că pentru un termos este importantă greutatea și rezistența la șocuri, deci ar trebui să luați în considerare modelele de capacitate mică cu un strat anti-vandal. Nu uitați să luați cu voi căni termoizolante pentru a bea ceaiul fierbinte fără a vă arde mâinile. O categorie separată o formează pescarii, care au nevoie de termosuri spațioase, dar care să se încadreze în cutia de pescuit. Este recomandat să acordați atenție modelelor cu dimensiuni reduse, care sunt puțin mai joase decât termosurile standard, dar au aceeași capacitate de litraj.

În călătoriile cu mașina. Un termos pentru mașină trebuie să se deschidă cu o singură mână, deci este important să alegeți unul care să nu aibă capace sau supape complicate. Este mai bine să optați pentru termosuri cu acoperire cauciucată pentru a evita alunecarea și, prin urmare, riscul de a cădea în momente nepotrivite. Acordați atenție tăvile termice speciale pentru mașină, ele fiind echipate cu o cană și capac convenabil și ușor de așezat în suportul de pahar al mașinii. Recomandarea noastră: luați cu voi un termos pentru mâncare de 0,5-1 litru și nu veți fi dependenți de timpul de funcționare al cafenelelor și restaurantelor de-a lungul drumului.
Pentru o plimbare cu copilul. Desigur, un termos colorat cu un desen va fi mai atractiv pentru un copil și va stimula dorința lui de a mânca sau bea, dar ar trebui să vă orientați în funcție de preferințele copilului. Volumul optim este între 0,35 și 0,5 litri. Reamintire: nu turnați băuturi foarte fierbinți în termosurile cu sistem de băut direct pentru a evita ca copilul să se ardă. Luați în considerare și termosurile pentru copii, dotate cu o cană încorporată: cu acestea, nu se va vărsa nici o picătură în plus!

La birou. Pentru o cină caldă, termosurile cu gât larg sunt ideale, de obicei cu un volum între 500 ml și 1 litru – ar trebui să luați în considerare câți oameni urmează să ia prânzul. Este recomandat să alegeți modele cu un buton special pe capac: acesta ajută la deschiderea termosului fără eforturi suplimentare în cazul în care capacul se lipsește. Există termosuri care vin cu un set de containere – o soluție ideală pentru transportul mesei din mai multe feluri. Un bonus util la care ar trebui să acordați atenție este dacă termosul vine cu o lingură și o husă.

În oraș. Cănile termoizolante au de mult câștigat un loc în inimile iubitorilor de cafea, deoarece sunt perfecte pentru plimbări, păstrând în același timp băutura preferată caldă. În general, volumul acestor căni variază între 350 și 500 ml, iar perioada de menținere a căldurii variază între 6 și 12 ore. Este convenabil ca cana termoizolantă să fie dotată cu protecție împotriva deschiderii accidentale – astfel sunteți protejat împotriva "accidentelor" în geanta sau buzunarul dvs. Modelele cu infuzor inclus sunt ideale pentru cei care iubesc să-și prepar...

La picnic. Pentru a lua mâncare caldă cu voi, folosiți un termos pentru alimente cu gât larg. În medie, ele mențin mâncarea caldă între 8 și 24 de ore – perfect pentru a ajunge la locul de odihnă. De asemenea, într-un astfel de termos puteți păstra nu numai mâncare caldă, ci și răcoroasă: vara, o surpriză plăcută pentru copii și părinți va fi înghețata răcoritoare. Întotdeauna puteți folosi și o geantă frigorifică, care datorită materialelor termoizolante menține băuturile la temperatura potrivită și menține alimentele proaspete.

La sport. Pentru antrenamente la sală sau plimbări cu bicicleta, cele mai bune termosuri sunt cele cu sistem de băut direct, care se deschid cu o singură mână. Acordați atenție prezenței unui fixator pe capac: fără acesta, băutura poate să se verse accidental.

O selecție largă de termosuri și căni termoizolante o găsiți pe site-ul Bomba.MD


Putere de aspirare incredibilă de până la 200 W pentru o curățare ultra avansată aspirator vertical Samsung Jet

09.11.2020

Un adevărat internet magazin! Un nou format, noi posibilități! 100 000 de produse într-un singur click – aceasta este BOMBA.MD! Noi ne străduim să facem shopingul pentru Dvs simplu și accesibil…

21.09.2020

Apa – este componentul de bază a mediului ce ne înconjoară.

17.08.2020

Tarifele la energie electrică sunt majorate regulat. Plata facturilor a devenit mai mare, mai ales în perioada crizei. Care sunt modalitățile de a economisi energia?

05.08.2020