Termosul este ceea ce îți oferă libertate: poți să pleci acolo unde nu există civilizație sau să economisești timp în ritmul frenetic al orașului. Termosul este cel mai bun companion în plimbările de iarnă și un ajutor de neînlocuit în căldurile verii. Dar cum să alegi termosul potrivit pentru tine? Vom discuta despre caracteristicile principale la care ar trebui să fii atent în alegerea unui termos.
În primul rând, trebuie să răspunzi la întrebarea pentru ce scopuri ai nevoie de termos: vei turna doar băuturi în el sau vei lua și mâncare, cât timp vrei să îți păstrezi autonomia și în ce condiții îl vei folosi.
În mod general, termosele pot fi împărțite în trei categorii - pentru băuturi, pentru mâncare și universale. În cazul termoselor pentru mâncare, gura este largă, în cazul celor pentru băuturi - îngustă, special pentru a menține temperatura optimă (cu cât gura este mai largă, cu atât conținutul se va răci mai repede). Termosele universale, așa cum sugerează și numele, pot fi folosite atât pentru lichide, cât și pentru mâncare, având două capace: unul cu gură îngustă pentru băuturi și unul larg pentru mâncare.
Dar există și modele neobișnuite. De exemplu, termosele cu sită pentru a filtra ceaiul sunt perfecte pentru iubitorii de ceai adevărați, termosele-bidon cu pahar - pentru sportivi și pentru un stil de viață activ. În vânzare puteți găsi termose elegante sub formă de ulcior cu cioc, foarte practice acasă: de exemplu, pentru a face ceai din cătină. Există și termose cu pompă, indispensabile la țară - fierbi o dată și ai toată ziua apă clocotită pentru ceai la îndemână.
De regulă, producătorii fabrică termose cu un volum cuprins între 0,35 și 3,5 litri. Aici ar trebui să te orientezi în funcție de perioada de timp necesară pentru autonomie și numărul de persoane pentru care planifici. Nu uitați că cu cât volumul este mai mare, cu atât și greutatea termosului va fi mai mare.
Un termos mediu pe piață poate menține căldura până la o zi, dar există și modele etichetate cu "48 de ore". Ce înseamnă asta? În decurs de 48 de ore, apa fiartă turnată în termos va fi fierbinte, temperatura ei nefiind mai mică de 50°C. Dar trebuie să ții cont că producătorii efectuează teste în condiții de cameră fără a deschide capacul între măsurători, deci în timpul unei plimbări de iarnă lichidul se va răci mai repede.
De regulă, cu cât este mai mare volumul termosului, cu atât mai bine va menține temperatura. De aceea, pentru călătorii lungi este mai bine să luați termose cu un volum de la 1,5 litri. Și încă un sfat care vă va ajuta să beți ceaiul fierbinte - folosiți termosul împreună cu termocup.
În toate termosele moderne, căldura este păstrată datorită vidului dintre pereții interiori și exteriori. Dacă căutați un termos cu performanțe bune de izolație termică, ar trebui să vă uitați și la cele cu vid. În termosurile obișnuite, băutura rămâne caldă datorită aerului dintre pereți, și rolul lor este pur și simplu de a menține temperatura băuturii pentru o perioadă scurtă de timp, când vesela obișnuită nu va face față. Termosurile pentru mâncare și containerele utilizează o altă tehnologie: temperatura în interior este menținută stabilă datorită unui material special - poliuretan expandat, care creează un efect de izolare termică și reflectare.
Materialul sticlei. Mulți își amintesc de termosele chinezești colorate, care se spărgeau ușor chiar și de la un ușor impact. Termosurile moderne sunt fabricate în principal cu un corp metalic, dar pe piață există și termose cu corp de sticlă. Datorită tehnologiilor moderne de producție, acestea nu mai sunt atât de fragile ca în trecut, deși tot nu sunt la fel de rezistente ca cele din metal. Dar puteți stoca în ele fără teamă produse lactate (ceea ce este important pentru cei care au copii). Pentru drumeții și odihna activă, este mai bine să dați preferință termosurilor cu corp metalic.
Pot fi de două tipuri - fixe și cu buton. Capacul fix este mai durabil, deoarece are mai puține piese care pot să se strice, în plus păstrează mai bine căldura. Capacul cu buton este mai convenabil în utilizare, este mai ușor de deschis, ceea ce este important, de exemplu, când deschizi termosul în mers sau la frig. Totuși, el necesită o îngrijire mai atentă: într-un astfel de capac, există o probabilitate mai mare ca mici particule de ceai să se prindă, ceea ce va fi greu de spălat, ceea ce poate duce la apariția mirosurilor și deteriorarea etanșeității.
Dacă aveți nevoie de fiabilitate, atunci ar trebui să alegeți un termos cu capac fix. Multe modele sunt echipate cu caneluri speciale, datorită cărora capacul nu trebuie deschis complet, este suficient să-l desfășurați puțin și puteți turna ceai.
Pentru cei care iubesc să prepare ceai cu frunze sau să adauge plante în băutură, ar trebui să acorde atenție capacului cu sită detașabilă: cu el, servirea ceaiului va fi mai confortabilă.
Materialul carcasei. Clasică este termosul metalic lustruit, dar acum producătorii gândesc tot mai multe soluții de design și tehnologii rezistente la impact. De exemplu, există termosuri cu o acoperire plăcută la atingere „efect mătase” - o opțiune excelentă pentru cei care caută un termos pentru oraș sau plimbări scurte în natură. Pentru exploatare în condiții dificile, se folosesc termosuri cu acoperire „email martelat”, care protejează carcasele de ciobire și zgârieturi. Mulți vânători preferă termosurile cu carcasă cauciucată, deoarece această acoperire nu produce străluciri, deci nu sperie din întâmplare vânatul sau păsările.
În mod obișnuit, diferențele constau în dotări – unele termosuri vin cu o singură cană, două sau chiar deloc. Majoritatea modelelor includ o cană-capac simplă, în care se poate lăsa apa fierbinte să se răcească până la o temperatură confortabilă, apoi să se bea direct din ea. Unele modele au o cană suplimentară pentru a permite consumul în doi. Există și termosuri cu sistem de băut direct din recipient, fără a fi nevoie de cană, ceea ce este convenabil în timpul călătoriilor sau conducere. Totuși, trebuie să fiți atenți să nu vă ardeți, deoarece riscul este mai mare cu aceste tipuri de termosuri – nu turnați băuturi prea fierbinți în ele.
În general, termosurile cu volum peste 1 litru sunt echipate cu mânere pentru a facilita transportul și pentru a reduce riscul de a scăpa greutățile mari. Cei care sunt preocupați de spațiul din mașină sau rucsac ar trebui să ia în considerare modelele cu mânere pliabile. De asemenea, pentru termosurile mari, este util să aveți o curea suplimentară pentru a le transporta în mână sau pe umăr.
În natură. Pentru o plimbare duminicală în parc sau la țară, este mai bine să luați modele clasice cu un volum de 0,5-1 litri. Este mai bine să alegeți modele simple fără detalii inutile, cum ar fi mânere sau curele pentru transport, pentru a economisi spațiu în rucsac și a evita greutatea suplimentară. Termosurile cu sistem de băut direct sunt ideale pentru a bea în timpul deplasării.
În excursii. Orice reprezentant al turismului – pedestru, montan, schi sau acvatic – vă va spune că pentru un termos este importantă greutatea și rezistența la șocuri, deci ar trebui să luați în considerare modelele de capacitate mică cu un strat anti-vandal. Nu uitați să luați cu voi căni termoizolante pentru a bea ceaiul fierbinte fără a vă arde mâinile. O categorie separată o formează pescarii, care au nevoie de termosuri spațioase, dar care să se încadreze în cutia de pescuit. Este recomandat să acordați atenție modelelor cu dimensiuni reduse, care sunt puțin mai joase decât termosurile standard, dar au aceeași capacitate de litraj.
În călătoriile cu mașina. Un termos pentru mașină trebuie să se deschidă cu o singură mână, deci este important să alegeți unul care să nu aibă capace sau supape complicate. Este mai bine să optați pentru termosuri cu acoperire cauciucată pentru a evita alunecarea și, prin urmare, riscul de a cădea în momente nepotrivite. Acordați atenție tăvile termice speciale pentru mașină, ele fiind echipate cu o cană și capac convenabil și ușor de așezat în suportul de pahar al mașinii. Recomandarea noastră: luați cu voi un termos pentru mâncare de 0,5-1 litru și nu veți fi dependenți de timpul de funcționare al cafenelelor și restaurantelor de-a lungul drumului.
Pentru o plimbare cu copilul. Desigur, un termos colorat cu un desen va fi mai atractiv pentru un copil și va stimula dorința lui de a mânca sau bea, dar ar trebui să vă orientați în funcție de preferințele copilului. Volumul optim este între 0,35 și 0,5 litri. Reamintire: nu turnați băuturi foarte fierbinți în termosurile cu sistem de băut direct pentru a evita ca copilul să se ardă. Luați în considerare și termosurile pentru copii, dotate cu o cană încorporată: cu acestea, nu se va vărsa nici o picătură în plus!
La birou. Pentru o cină caldă, termosurile cu gât larg sunt ideale, de obicei cu un volum între 500 ml și 1 litru – ar trebui să luați în considerare câți oameni urmează să ia prânzul. Este recomandat să alegeți modele cu un buton special pe capac: acesta ajută la deschiderea termosului fără eforturi suplimentare în cazul în care capacul se lipsește. Există termosuri care vin cu un set de containere – o soluție ideală pentru transportul mesei din mai multe feluri. Un bonus util la care ar trebui să acordați atenție este dacă termosul vine cu o lingură și o husă.
În oraș. Cănile termoizolante au de mult câștigat un loc în inimile iubitorilor de cafea, deoarece sunt perfecte pentru plimbări, păstrând în același timp băutura preferată caldă. În general, volumul acestor căni variază între 350 și 500 ml, iar perioada de menținere a căldurii variază între 6 și 12 ore. Este convenabil ca cana termoizolantă să fie dotată cu protecție împotriva deschiderii accidentale – astfel sunteți protejat împotriva "accidentelor" în geanta sau buzunarul dvs. Modelele cu infuzor inclus sunt ideale pentru cei care iubesc să-și prepar...
La picnic. Pentru a lua mâncare caldă cu voi, folosiți un termos pentru alimente cu gât larg. În medie, ele mențin mâncarea caldă între 8 și 24 de ore – perfect pentru a ajunge la locul de odihnă. De asemenea, într-un astfel de termos puteți păstra nu numai mâncare caldă, ci și răcoroasă: vara, o surpriză plăcută pentru copii și părinți va fi înghețata răcoritoare. Întotdeauna puteți folosi și o geantă frigorifică, care datorită materialelor termoizolante menține băuturile la temperatura potrivită și menține alimentele proaspete.
La sport. Pentru antrenamente la sală sau plimbări cu bicicleta, cele mai bune termosuri sunt cele cu sistem de băut direct, care se deschid cu o singură mână. Acordați atenție prezenței unui fixator pe capac: fără acesta, băutura poate să se verse accidental.
O selecție largă de termosuri și căni termoizolante o găsiți pe site-ul Bomba.MD
Putere de aspirare incredibilă de până la 200 W pentru o curățare ultra avansată aspirator vertical Samsung Jet
09.11.2020
Un adevărat internet magazin! Un nou format, noi posibilități! 100 000 de produse într-un singur click – aceasta este BOMBA.MD! Noi ne străduim să facem shopingul pentru Dvs simplu și accesibil…
21.09.2020
Detectează automat
Informaţii personale şi securitatea Compania «BOMBA» garantează că informaţia primită de la dumneavoastră în nici un caz nu va fi transmisă persoanelor terţe, cu excepţia cazurilor prevăzute de legislaţia în vigoare a Republicii Moldova. În cazuri speciale, compania «BOMBA» poate cere de la dumneavoastră înregistrarea şi prezentarea datelor personale. Informaţia furnizată este utilizată strict pentru prelucrarea comenzii în internet-magazin sau pentru a acorda vizitatorului acces la informaţii speciale. Date personale pot fi modificate, actualizate sau şterse în orice moment în compartimentul Cabinetul personal. Pentru a asigura dumneavoastră cu informaţia de un anumit gen, compania «BOMBA», prin acordul dumneavoastră vizibil poate transmite pe adresa electronică indicată în timpul înregistrării mesaje informative. În orice moment dumneavoastră puteţi schimba tema unei astfel de distribuiri sau să renunţaţi la aceasta. La fel ca şi majoritatea altor site-uri, Internet-magazinul «BOMBA» utilizează tehnologia cookie, prin intermediul căreia el se programează pentru activitatea individuală cu dumneavoastră. În general, fără această tehnologie este imposibil lucrul cu coşul. La achitarea comenzilor în magazinul nostru prin intermediul cardurilor de credit toate opraţiunile cu noi se efectuează prin intermediul terminalului bancar mobil (analogic puteţi achita prin intermediul cardului în supermarket). Cu toate acestea, informaţia confidenţială, în afara celei referitoare la notificarea despre achitare, în internet-magazinul «BOMBA» nu se transmite. Informaţii pe site-ul respectiv au un caracter pur informativ, în acestea pot fi introduse rectificări de orice gen fără notificarea în prealabil.
1. Termeni și definiții Vânzător Bomba - Societatea cu răspundere limitată «BM TECHNOTRADE» (IDNO 1012600030830), persoană juridică înființată în conformitate cu legislația Republicii Moldova, care practică vânzarea mărfurilor la distanță prin diferite mijloace, inclusiv prin utilizarea rețelei de informații și telecomunicații ”Internet” prin intermediul site-ului www.bomba.md sau cu ajutorul aplicațiilor mobile Bomba, pentru sistemele de operare iOS și Android sau prin intermediul operatorului centrului de contact. Utilizator – persoana fizică care utilizează serviciile site-ului, funcții separate ale site-ului. Cumpărător - cetățean care are intenția de a cumpăra produsele exclusiv pentru nevoi personale, familiale, casnice și altele, care nu sunt legate de activitatea de întreprinzător. Vânzarea mărfurilor de la distanță - vânzarea de bunuri în baza unui contract de vânzare-cumpărare cu amănuntul, încheiat în baza familiarizării Cumpărătorului cu descrierea Bunurilor oferite de Vânzător, conținute în magazinul online www.bomba.md. În conformitate cu art. 317 alin. (2) din Codul civil al Republicii Moldova, contractul de vânzare cu amănuntul se consideră încheiat din momentul în care Vânzătorul emite cecul sau un alt document care confirmă plata pentru bunul respectiv de către Cumpărător. Magazin online - o resursă deținută de către Vânzător, aflată în rețeaua ”Internet” pe www.bomba.md, unde este prezentată totalitatea produsele oferite de Vânzător pentru cumpărare, precum și informațiile necesare Site-ul magazinului online - deținut de magazinul online și administrat de acesta, reprezintă un set de pagini-web logic legate între ele, ce conțin caracteristicile de bază a produselor și condițiile de cumpărare ale acestora pe adresa www.bomba.md sau prin aplicațiile mobile Bomba pentru iOS și sistemele de operare Android. Contul meu - spațiul personal al utilizatorului, site-ul InteRMeys personalizat, cu un set de instrumente pentru a utiliza serviciile personalizate ale site-ului. Ordinul - o solicitare electronică sau orală de la Cumpărător pentru achiziționarea de bunuri din sortimentul magazinului online în condițiile prezentei Oferte Publice. Bunuri - produse, informațiile despre care sunt afișate pe site-ul www.bomba.md. Servicii - un set de activități ale magazinului online în legătură cu Cumpărătorul, efectuate în vederea îndeplinirii condițiilor contractului de cumpărare cu amănuntul al Produsului, inclusiv, dar nu exhaustiv, servicii cum ar fi livrarea Comenzii Cumpărătorului, rezervarea produselor în magazinul de vânzare cu amănuntul (retail), informarea Cumpărătorului despre procesul de îndeplinire a contractului etc. În timpul vânzării de bunuri sofisticate din punct de vedere tehnic, Magazinul Online trebuie să informeze cumpărătorul despre necesitatea de a beneficia de serviciile specialiștilor calificați, precum conectarea, instalarea și punerea în funcțiune a unor bunuri complexe tehnic, care nu pot fi acceptate spre exploatare fără contribuția specialiștilor calificați și experimentați. 2. Dispoziții generale Informațiile afișate în magazinul online pe site-ul www.bomba.md și în aplicația mobilă Bomba pentru sistemele de operare iOS și Android, conțin condițiile pentru oferta de cumpărare a Produsului și este o ofertă publică conform art. 1029 p. (3) din Codul civil al Republicii Moldova. În conformitate cu articolul 1029 din Codul civil al Republicii Moldova, această ofertă publică este oferta oficială a Vânzătorului, adresată unui număr nedeterminat de persoane, de a încheia un contract de vânzare-cumpărare de bunuri cu amănuntul cu Cumpărătorul care a emis comanda. Comanda este considerată a fi transferată vânzătorului din momentul finisării procedurii de încheiere a comenzii în magazinul online. Momentul finisării procedurii de încheiere a comenzii de către Cumpărător, este recunoscut de acceptul Cumpărătorului a Ofertei Publice și de acordul Cumpărătorului cu termenii acestei oferte publice. Oferta Publică reală poate fi modificată de către Vânzător fără nicio notificare specială a Cumpărătorului / Utilizatorului. Noua ediție a ofertei publice intră în vigoare de la data plasării sale pe Site, și nu se extinde asupra raporturilor juridice dintre cumpărător și magazinul online, apărute înainte de intrarea în vigoare a unei noi versiuni a ofertei publice, cu excepția cazului în care noua versiune a ofertei publice nu prevede altfel. Activitatea magazinului online este reglementată de prevederile Codului Civil al Republicii Moldova, Legea Republicii Moldova din 13 martie 2003 nr. 105 "Privind protecția drepturilor consumatorilor", Legea Republicii Moldova din 22 iulie 2004 nr. 284 "Cu privire la comerțul electronic" și alte legi aplicabile ale Republicii Moldova. Cumpărătorul și vânzătorul garantează unul altuia că au dreptul necesar și capacitatea de exercițiu, precum și toate drepturile, competențele necesare și suficiente pentru încheierea și executarea acestei oferte și a contractului de vânzare-cumpărare cu amănuntul a bunurilor. Fiecare parte a contractului este responsabilă pentru neautenticitatea informațiilor pe care le furnizează. Magazinul on-line nu este responsabil pentru exactitatea și corectitudinea informațiilor furnizate de Utilizator / Cumparator în momentul înregistrării sale pe Site și creării ordinului comenzii. Pentru a plasa o comandă, Cumpărătorul trebuie să furnizeze date reale, necesare pentru executarea Ordinului. Responsabilitatea pentru validitatea și / sau relevanța datelor furnizate, precum și pentru datele incorecte furnizate de Cumpărător și / sau reprezentantul Cumpărătorului, vor fi suportate de Cumpărător. 3. Produsul și procedura de cumpărare Toate informațiile textuale și imaginile grafice afișate pe site reprezintă proprietatea magazinului online. Marfa, prezentată în magazinul online, în cazurile prevăzute de legislația Republicii Moldova, deține toate certificatele / declarațiile necesare și corespunde în totalitate normelor și cerințelor legislației Republicii Moldova. Dacă cumpărătorul are întrebări ce țin de proprietățile și caracteristicile Bunurilor, înainte de crearea comenzii, cumpărătorul trebuie să recurgă la magazinul online pentru a primi unele sfaturi. Fotografiile care însoțesc Produsul sunt simple ilustrații și pot fi diferite de aspectul real al Produsului. Calitatea, setările și caracteristicile ecranului computerului utilizatorului pot distorsiona gama de culori a produselor prezentate. Acest produs poate avea mici diferențe față de imaginea prezentă pe site, în funcție de culoare, formă, dimensiune sau alți parametri. Orice caracteristică a produselor poate fi modificată de producătorul mărfurilor fără notificare prealabilă. Cumpărătorul are dreptul să contacteze serviciul de asistență al magazinului online pentru informații suplimentare despre Produsul care l-a interesat. La cererea Cumpărătorului, Vânzătorul este obligat să furnizeze (prin telefon sau prin e-mail) alte informații necesare și suficiente, din punctul de vedere al Cumpărătorului, pentru a lua o decizie cu privire la cumpărarea Bunurilor. Bunurile din magazinul online sunt însoțite de următoarele informații: informații despre proprietățile principale de consum ale Bunurilor, adresa (locația) vânzătorului, locul de fabricație a Bunurilor, prețul Bunurilor și condițiile de cumpărare a Produsului, termenul de garanție. Disponibilitatea Produselor reprezentate în catalogul internet magazinului este determinată de starea individuală a Produsului afișat pe pagina acestui Bun din magazinul online. Prețul bunurilor este indicat în lei moldovenești și include taxa pe valoarea adăugată. Cumpărătorul este informat că vânzarea Produselor în Magazinul Online este efectuată în timp real (non-stop) și implică o modificare a prețului și disponibilitatea acestuia fără notificarea prealabilă. Bunurile sunt rezervate de Cumpărător numai după confirmarea Comenzii de către Magazinul Online. Prețul final al Bunurilor poate fi redus la inițiativa Cumpărătorului din contul uilizării: reducerilor, în condițiile promoțiilor oferite de Vânzător, Bonusurilor, în conformitate cu termenii programului Bomba Club. Vă puteți familiariza cu regulile programului Bomba Club la https://www.bomba.md/ro/pages/bomba-club/ Pentru a clarifica informațiile despre Produs, Cumpărătorul poate contacta Internet Magazinul la numărul: (+373 61) 21-00-21. Încheierea comenzii prin intermediul magazinului online poate fi efectuată atât de utilizatorii înregistați pe site, cât și de cei neînregistrați. Utilizatorul are dreptul să se înregistreze pe site doar o singură dată, adică poate avea un singur cont personal conectat la un număr de telefon și la o singură adresă de e-mail. Utilizatorul, care s-a înregistrat pe Site, primește o identificare individuală prin furnizarea unui login și a unei parole contului personal. Identificarea individuală a Utilizatorului permite evitarea acțiunilor neautorizate ale terților din numele Utilizatorului și oferă acces la servicii suplimentare ale Site-ului. Pentru înregistrare, Utilizatorul se angajează să ofere informații despre sine, răspunzând la întrebările propuse în formularul de înregistrare și să mențină actuale aceste informații. În cazul în care utilizatorul furnizează informații incorecte sau Vânzătorul are motive intemeiate să considere aceste informații ca fiind incomplete sau inexacte, Bomba are dreptul din propria inițiativă să blocheze sau să șteargă contul utilizatorului și să nu-i permită utilizatorului să folosească serviciile lor (sau unele funcții distincte). Informațiile personale ale Utilizatorului conținute în contul utilizatorului sunt stocate și prelucrate de către compania ”Bomba” în conformitate cu prevederile Acordului de utilizare. În momentul înregistrării, utilizatorul își alege în mod independent numele de conectare (log-inul) și parola pentru a accesa contul. Bomba are dreptul de a interzice utilizarea anumitor log-inuri, precum și setarea cerințelor pentru un login și o parolă (lungime, caractere valide etc.). Utilizatorul, de sine stătător, este responsabil pentru securitatea (rezistența la ghicire) mijloacelor pe care le-a ales pentru accesul la cont și, în mod independent, asigură confidențialitatea acestora. Utilizatorul, de sine stătător, poartă responsabilitate pentru toate acțiunile (precum și consecințele acestora) în cadrul sau utilizarea serviciilor site-ului prin contul utilizatorului, inclusiv cazurile în care utilizatorul transferă în mod voluntar datele persoanale terțelor persoane pentru accesul la contul personal. Mai mult decât atât, toate acțiunile în cadrul sau cu utilizarea serviciilor Site-ului prin contul Utilizatorului sunt considerate a fi efectuate de Utilizator, cu excepția cazului în care Utilizatorul a informat compania Bomba de accesul neautorizat la serviciile Site-ului prin utilizarea contului Utilizatorului. Utilizatorul are dreptul să-și șteargă în orice moment contul persoanl pe Site, însă este imposibilă restabilirea contului Utilizatorului. Contul utilizatorului va fi șters și log-inul va fi disponibil pentru utilizarea lui de către alți utilizatori. Comanda Produsului poate fi efectuată de Cumpărător în următoarele moduri: adăugarea de sinestătător a mărfurilor în "coș", completarea formularului de comandă; prin apelarea la numărul (+373 61) 21-00-21 în magazinul online cu indicarea Produsului și condițiile preferabile pentru cumpărarea acestuia. La plasarea unei comenzi, Cumpărătorului i se oferă posibilitatea de a primi mesaje SMS de la Vânzător cu privire la starea Comenzii efectuate. După plasarea comenzii, Cumpărătorului îi sunt furnizate informații cu privire la data preconizată de primire a mărfii prin trimiterea unui e-mail la adresa indicată de Cumpărător la efectuarea Comenzii, notificării sms la numărul de telefon specificat în comandă sau telefonic. În cazul lipsei Produselor comandate de Cumpărător din antrepozitul Vânzătorului, acesta din urmă are dreptul de a exclude Mărfurile specificate din Comada Cumpărătorului, notificând Cumpărătorul prin orice mijloc de comunicație, în conformitate cu datele furnizate de Cumpărător în timpul înregistrării sau plasării comenzilor. În acest caz, Cumpărătorul are dreptul să renunțe la comanda sa în totalitate sau parțial. Când cumpărătorul efectuiază o plată preliminară, în cazul unui refuz total sau parțial al comenzii, cumpărătorului îi sunt raturnați banii pentru produsul pe care l-a refuzat, prin același mijloc de plată. 4. Livrarea sau primirea produselor Vânzătorul oferă servicii de livrarea bunurilor și de rezervare a lor în magazinele de vânzare cu amănuntul ale rețelei Bomba. Modalitatea de livrare, tipul de transport, timpul de livrare și costul serviciilor pentru livrarea de bunuri sunt enumerate pe site-ul web în secțiunile "Plata", "Livrarea" și "Ridicarea". Costul livrării este calculat individual (în funcție de dimensiune, regiune, etc.). Teritoriul livrării Mărfurilor prezentate pe site și vândute de către Vânzător este limitat la frontierele Republicii Moldova. Internet-magazinul are dreptul să livreze bunurile folosind serviciile unor terțe persoane, rămânând în același timp responsabil pentru îndeplinirea corespunzătoare a obligațiilor sale. La livrare, Comanda este predată Cumpărătorului sau unei terțe părți specificate în comandă ca destinatar (în continuare cumpărătorul sau terța persoană sunt denumite ca ”destinatar”). În cazul în care este imposibilă primirea comenzii de către Beneficiar, conform căruia metoda de plată a fost aleasă ca plata în numerar la primirea Bunurilor, Comanda poate fi înmânată unei persoane care poate furniza informații despre numărul de comandă și poate plăti integral valoarea comenzii. La livrarea unei comenzi plătite în avans, curierul are dreptul să solicite documentele care să confirme identitatea primitorului pentru a preveni frauda. În același timp, magazinul on-line garantează confidențialitatea și protecția datelor personale ale Beneficiarului. În momentul acceptării Bunurilor, Beneficiarul este obligat să inspecteze Bunurile și să verifice dacă corespund cantității declarate, sortarea și completitudinea Bunurilor, precum și să verifice integritatea pachetului. Riscul pierderii accidentale sau al deteriorării accidentale a Bunurilor se transmite Cumpărătorului din momentul în care mărfurile îi sunt predate și Destinatarul pune semnătura pe documentele care confirmă primirea Bunurilor. În cazul primirii mărfurilor în ambalajul deteriorat, Beneficiarul trebuie să menționeze acest lucru în documentele care confirmă primirea Bunurilor. Dacă metoda de livrare a mărfii se realizează prin intermediul curierului, timpul de găsire a curierilor care livrează bunurile destinatarului, precum și toate decontările reciproce cu curierul, sunt reglementate în conformitate cu regulile de livrare din secțiunile "Plata", "Livrarea". 5. Plata pentru bunuri Plata pentru Produse se face în numerar la primirea Bunurilor sau prin intermediul cardurilor bancare, atat la primirea Bunurilor, cat si pe site-ul web, la încheirea Comenzii. Caracteristicile plății pentru bunurile care utilizează cărți de credit: În conformitate cu Legea Republicii Moldova nr. 114 "Cu privire la serviciile de plată și moneda electronică", tranzacțiile cu carduri bancare se efectuează de către deținătorul cardului sau de persoana autorizată. Autorizarea tranzacțiilor cu carduri bancare se efectuează de către bancă. În cazul în care banca are motive să creadă că operațiunea este frauduloasă, banca are dreptul să refuze efectuarea acestei operațiuni. Operațiunile frauduloase cu carduri bancare fac obiectul Codului penal al Republicii Moldova. La efectuarea unei plăți preliminare pentru Bunuri, Vânzătorul va furniza cecul în conformitate cu cerințele legii. 6. Refuzarea la Mărfuri, returnarea Mărfurilor și a banilor Cumpărătorul are dreptul să refuze la produse în orice moment înainte de transfer și după transferarea Bunurilor - în termen de 14 zile. Bunurile pot fi restituite într-o calitate bună dacă se păstrează aspectul lor, proprietățile consumatorilor, precum și un document care confirmă faptul și condițiile de cumpărare a mărfurilor specificate. În cazul refuzului cumpărătorului la Marfa de calitate bună, Vânzătorul trebuie să-i restituie suma plătită de Cumpărător în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare cu amănuntul, cu excepția cheltuielilor Vânzătorului pentru livrarea bunurilor returnate de Cumpărător, în cel mult 14 zile de la data prezentării doleanțelor relevante de cumpărător. Cumpărătorul nu are dreptul de a refuza bunurile de bună calitate, în conformitate cu Lista bunurilor nealimentare de bună calitate, care nu fac obiectul returnării sau schimbului de produse similare, aprobată în anexa nr. 1în Legea cu privire la protecția consumatorilor nr. 105 din 13.03.2003. cu modificările și completările ulterioare. 7. Valabilitatea ofertei publice Oferta Publică reală intră în vigoare din momentul acceptării sale de către Cumpărător și este valabilă până când Cumpărătorul și Vânzătorul își îndeplinesc obligațiile care decurg din Contractul de vânzare-cumpărare cu amănuntul. 8. Condiții suplimentare Vânzătorul are dreptul să atribuie sau să transfere în alt mod drepturile și obligațiile care decurg din relațiile sale cu Cumpărătorul persoanelor terțe. . Internet-magazinul și serviciile furnizate pot fi temporar, parțial sau total indisponibile din cauza unor activități preventive sau de altă natură sau din orice alte motive tehnice, cu sau fără notificare prealabilă către Utilizatori. Relațiile dintre Utilizator / Cumpărător și Vânzător sunt reglementate de legile Republicii Moldova. În cazul apariției oricăror întrebări sau reclamații din partea Utilizatorului / Cumpărătorului, el trebuie să contacteze Vânzătorul prin telefon sau prin alte mijloace disponibile. Toate litigiile care pot apărea între părțile contractante, vor fi soluționate prin negocieri, iar dacă nu se ajunge la un acord, litigiul va fi înaintat instanței în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova. Recunoașterea de către instanță a nulității oricărei dispoziții a prezentului acord nu implică invaliditatea celorlalte dispoziții.