• Tehnica de bucatarie
  • Aparate de uz casnic
  • GSM, TV si electrocasnice
  • Laptopuri si echipamente IT
  • Sport si activitati
  • Frumusete si sanatate
  • Casă și grădină
  • Tehnica auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

În timpul verii, în interior - fie că este vorba de un apartament în oraș sau de o casă privată – temperatura adesea  crește deasupra nivelului confortabil. Ea devine prea ridicată, ferestrele deschise nu ajută, sau chiar invers – dau drumul aerului  cald din stradă; nu dorim să facem nimic și mulți din noi visează la răcoare.

Care este temperatura confortabilă în cameră în timpul verii?

Temperatura optimă a aerului în clădirile rezidențiale în sezonul cald ar trebui să fie cuprinsă între 22 și 25 ° C, iar temperatura maximă permisă este de 20-28 ° C. Soluția tradițională pentru menținerea unui climat confortabil în cameră este utilizarea unui aparat de aer condiționat. Cu toate acestea, aparatul de aer condiționat este una dintre cele mai frecvente cauze ale răcelii. În cazul în care în casa este un copil - tema utilizării a echipamentelor de aer condiționat este deosebit de actuală.

Cum să nu se răcească în timp ce se află într-o cameră cu aparatul de aer condiționat?

Pentru ca copilul să  nu se răcească, merită respectate următoarele reguli:

  • Diferența de temperatură dintre temperatura exterioară și cea din cameră  la instalația de aer condiționat nu poate depăși 7 grade (în mod ideal, temperatură nu trebuie să fie mai mică decât 23-24 ° C) curentul de aer nu  trebuie să fie direcționat către persoana.
  • Pentru a regla direcția fluxului, utilizați "jaluzelele" instalate în aparatul de aer condiționat, cu ajutorul cărora puteți redirecționa fluxul de aer spre stânga sau spre dreapta. În plus, este necesar să direcționați fluxul de aer rece în tavan - astfel încât acesta să fie distribuit mai uniform în jurul camerei.
  • Setați cea mai mică viteză a fluxului de aer - camera se va răci mai încet, nu va sufla pe nimeni.
  • Instalați un ecran de protecție direct sub aer condiționat - astfel încât fluxul de aer să fie redirecționat  în continuare.
  • Închideți perdelele sau jaluzelele - nu lăsați soarele să încălzească încăperea - este posibil să se răcească aerul fără de a utuliza temperaturele extreme ale aparatului de aer condiționat.
  • Închideți ferestrele și ușile într-o încăpere răcită (mai jos explicăm modul în care acest lucru vă va ajuta să evitați răcelile).
  • Curățați în mod regulat filtrele de aer condiționat - acestea acumulează și înmulțesc bacteriile și dacă filtrul devine murdar, murdăria începe să se răspândească forțat prin cameră.

De ce nu pot porni aparatul de aer condiționat când fereastra este deschisă?

Vă reamintim că ușile, ferestrele trebuie să fiu  închise! De ce? Aparatul de aer condiționat nu dă întotdeauna un curent puternic de aer rece - după răcirea camerei până la temperatura setată - acesta se reduce și se recuperează din nou, numai când temperatura începe să crească din nou. Acest lucru înseamnă că într-o cameră cu refrigerare eficientă o persoană nu se află întotdeauna sub curentul de aer rece - în momentul în care aerul este răcit - aparatul de aer condiționat practic nu suflă.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că de la ușa deschisă și de la fereastră există un flux constant de aer cald și aparatul de aer condiționat funcționează pentru răcirea străzii. În primul rând, nu dă unitatea pentru a menține în mod eficient temperatura dorită a  camerei. În cazul în care aerul  proaspăt este necesar  unei persoane - este permisă deschiderea ferestrei pentru aerisire.

De ce este important să ventilați încăperea, chiar dacă există aer condiționat?

Este necesar să se știe că un aparat de aer condiționat convențional pe perete nu are nimic de-a face cu aerisirea încăperii. Adică, aparatul de aer condiționat răcește și trage același aer în cameră. Funcțiile unității care atârnă aerul în afara ferestrei sunt îndepărtarea excesului de căldură din cameră în stradă, dar nu producerea  aerului curat . Prin urmare, este necesar să aeisiml o cameră în mod pe parcursul zilei. Pentru a face acest lucru, opriți instalația de aer condiționat, deschideți fereastra, , în același timp  puteți deschide ușa și timp de 5-10 minute aerisiți camera cu un aer proaspăt. Este dorit să efectuați ventilația într-un moment în care nu sunt copii în cameră.

Cum să vă simțiți mai confortabil într-o cameră cuaparat de  aer condiționat?

Aparat de aer condiționat are mai multe funcții și nu numai răcește aerul din încăpere, ci și îl scurge. Și chiar dacă nu stați sub curentul de aer rece și temperatura din cameră este menținută în limitele recomandate - puteți câștiga în continuare un nas răcit și o durere în gât. Aceasta este din cauza  faptului că nazofaringele mucoase se pot usca și devin iritate - prin urmare, nasul înfundat și transpirația neplăcută.

Nu la toți  corpul reacționează astfel la aparatul de aer condiționat, dar dacă știți că sunteți înclinat la o astfel de reacție - luați măsuri pentru a menține camera într-o umiditate normală. Umiditatea normală este de la 40 pînă la 60%, nivelul de umiditate poate fi verificat cu un higrometru. Asistentul ideal pentru menținerea umidității optime a casei este un umidificator .

Aerul condiționat - un teren de reproducere pentru microbe, răceli?

Într-adevăr, aparatul de climatizare are filtre speciale care sunt proiectate să mențină particule mici de praf care cad în interiorul aparatului. Dacă nu curățați filtrele - acestea încep să se acumuleze și să germineze bacteriile patogene, așa că trebuie să fiu în mod regulat spălate. În funcție de gradul de praf al încăperilor, perioada dintre curățarea filtrului poate varia de la o dată pe lună la un an.


În multifierbătorul AutoCook puteți să coaceți, să gătiți la abur, să prăjiți și multe altele.

08.06.2018

Vă prezentăm un monitor unic nou de jocuri din Moldova. Ecranul de 49 cm pe puncte cuantice.

21.05.2018

Curățenia va fi rapid! Datorită turbinei de Anti-Tangle putere de aspirare rămâne ridicată pentru o lungă perioadă de timp*.

11.05.2018

Aveți o familie mare? Cea mai bună soluție - o mașină de spălat unică cu un tambur dublu LG TWIN Wash.

20.03.2018