• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Adesea, un set de instrumente standard al fiecărui bărbat include o mașină de găurit, o mașină de șlefuit și un ferăstrău. Dar apoi ei se gândesc, nu ar fi oare mai bine să cumpere un instrument multifuncțional care să le înlocuiască. Vom menționa imediat că toate aceste instrumente nu pot fi înlocuite cu o sculă electrică multifuncțională sau un renovator, chiar dacă efectuează aceleași sarcini. Scopul instrumentului este munca auxiliară, depanarea, curățarea. Este necesar pentru lucruri mici, în special pentru locuri greu accesibile. Acum vă vom ajuta să alegeți cel mai bun model al acestui aparat.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de cumpărare?

1. Tipul de alimentare

Dacă intenționați să lucrați într-un atelier, puteți cumpăra un model ce se alimentează de la rețeaua electrică. Pur și simplu conectați-l la o priză și lucrați toată ziua. Cu toate acestea, se recomandă să faceți pauze pentru a permite motorului să se răcească. Regimul optim: 15 minute de muncă și 10 minute de odihnă. Bateria reîncărcabilă este utilă pentru lucrările de instalare și finisare, atunci când nu este posibilă conectarea instrumentului la rețea sau acest lucru este incomod. Puteți lucra în locuri greu accesibile, la înălțime și pe stradă - nimic nu vă va limita. Cu toate acestea, instrumentul cu acumulator are două dezavantaje. Bateria face instrumentul mai greu, deci când efectuați o muncă minuțioasă, trebuie să vă deprindeți. În plus, timpul de lucru este limitat de încărcătura bateriei.

 

2. Puterea

Dispozitivele care se alimentează de la rețea au o putere de la 200 până la 500 de wați. Nu este nevoie de o putere prea mare, deoarece instrumentul este proiectat pentru lucrări mai mici și mai detaliate. La modelele cu baterii acest parametru se egalează cu  tensiunea acumulatorului. Pentru uz casnic, puteți alege o sculă electrică multifuncțională cu tensiunea bateriei de 10,8 sau 12 V, pentru o sferă profesionistă - 18 V. Țineți minte că bateria și încărcătorul nu sunt întotdeauna incluse în set cu aparatul. În acest caz, selectându-le separat, trebuie să vă convingeți că caracteristicile lor coincid cu caracteristicile instrumentului.

 

 

 

3. Frecvența oscilațiilor

Înainte de a selecta un renovator determinați sfera lucrărilor. Cu cât munca este mai diversă, cu atât mai larg ar trebui să fie domeniul de regulare al frecvenței de oscilație. La viteze mari acestea lucrează cu materiale moi (lemn, gips-carton, plastic), dar la viteze mici, tăie șlefuiază materiale dure (metal, lemn de esență tare, țigle). Acest parametru este fixat în timpul funcționării, selectând valoarea optimă. De exemplu, într-un model cu o gamă de la 0 la 22 000 cpm, este o gamă largă de sarcini, inclusiv lucrul delicat și prelucrarea materialelor dure, precum un renovator cu o gamă de 10 000 până la 34 000 cpm este mai potrivit pentru lemn, plastic și “curățarea” suprafețelor.

 

4. Funcții suplimentare

Acordați atenție modelelor care au câteva funcții suplimentare. De exemplu:

  • Controlul electronic al vitezei face posibilă prelucrarea diferitelor materiale, chiar și celor neuniforme.
  • Pornirea domolă este utilizată pentru a începe lucrul cu atenție atunci când instrumentul este pornit, ceea ce este deosebit de important pentru lucrări delicate.
  • Posibilitatea conectării la un aspirator este utilă, dacă lucrați mult cu lemnul.
  • Duzele moi pentru reținerea ușoară a sculei facilitează munca și asigură o folosire comodă.

 

 

Acum știți cum să alegeți o sculă electrică multifuncțională și ce criterii trebuie să luați în considerare. Pentru toate întrebările,  vă rugăm să contactați consultanții din magazinul Bomba.

 

 


Se spune că unghiile reflectă starea sănătății noastre. De aceea trebuie să le îngrijim corect. Recent, seturile pentru manichiură au devenit mai populare. Cu ajutorul lor puteți avea grijă de unghiile dvs. în condiții casnice.

30.11.-0001

Dacă aveți nevoie să vopsiți o mulțime de obiecte sau un gard, atunci fără un pistol de vopsit (pulverizator de vopsea) este greu să faceți acest lucru. Avantajul lui cel mai mare este că vopseaua cade pe suprafața obiectului perfect: neted și uniform.

30.11.-0001

Multe fete iubesc să experimenteze cu părul, periodic sau în mod regulat, îndreptându-l. Odată cu apariția aparatului pentru aranjarea părului, acest proces a devenit disponibil pentru toți. Astăzi există o mulțime de modele diferite ale acestui dispoziti

30.11.-0001

În perioada din 15 august 2018 pînã pe 15 septembrie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “La procurarea tehnicii Maxwell la suma mai mult de 600 lei cadou garantat!”

30.11.-0001