• Tehnica de bucatarie
  • Aparate de uz casnic
  • GSM, TV si electrocasnice
  • Laptopuri si echipamente IT
  • Sport si activitati
  • Frumusete si sanatate
  • Casă și grădină
  • Tehnica auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Cum să alegi un televizor? Un ghid detaliat pentru a alege cel mai bun model de televizor

Achiziționarea unui televizor nou nu este o sarcină dificilă. Cu toate acestea, dacă intenționați să cumpărați un dispozitiv cu adevărat de înaltă calitate și funcțional, acordați atenție câtorva nuanțe, despre care vă vom vorbi acum.

Locul de amplasare

Atunci când alegeți un televizor, ca și atunci când cumpărați alte aparate de uz casnic, primul lucru asupra căruia trebuie să decideți este locul de amplasare a acestuia. Prin urmare, este important să evaluați cu sobrietate dacă noul televizor se va potrivi în locul în care intenționați să îl instalați. Vă recomandăm să măsurați spațiul liber, iar cifrele rezultate să le fixați pe hârtie. Și doar după aceste manipulări simple să vă scufundați în varietatea de modele de televizoare prezentate în magazinul online bomba.md.

Alegerea dimensiunii diagonalei

Să trecem la alegerea dimensiunii diagonalei. Evident, cu cât dimensiunea diagonalei este mai mare, cu atât efectul de imersiune este mai puternic. Cu toate acestea, nu este indicat să puneți un televizor uriaș de 98" într-o cameră mică sau, dimpotrivă, un model de 43" într-un living spațios.

Modelele moderne sunt disponibile cu o diagonală de la 24 la 105 inci.

  • Pentru case de țară și bucătării

Pentru o bucătărie mică și o casa de vacanță, un model cu o diagonală de 24 până la 32 de inci este perfect.

  • Pentru camera copiilor și dormitor

Acordați atenție modelelor de televizoare cu o diagonală de 43-55 de inci.

  • Pentru camera de zi

În cea mai mare și mai spațioasă cameră din casă este indicat să plasați un televizor de 55 de inci. Dacă suprafața camerei permite, atunci puteți chiar alege și cumpăra un televizor cu diagonala maximă posibilă.

Până în prezent, unele dintre cele mai populare modele sunt televizoarele la 32", 43", 55" și 65".

În altă ordine de idei! Din punct de vedere medical, distanța dintre ecran și ochii unei persoane ar trebui să fie de 2-3 diagonale ale televizorului.

Rezoluția ecranului. Ce să favorizezi?

Rezoluția ecranului afectează în mod direct nivelul de detaliu al imaginii, nivelul de contrast și acuitatea imaginii. Există 4 tipuri de rezoluție a imaginii la televizoarele moderne:

  • HD (1.280 × 720 pixeli). Deși acest format este un pic depășit, este încă o alegere excelentă pentru cei care urmăresc televiziunea prin eter. Și asta pentru că majoritatea conținutului a fost filmat exact în HD. Se găsește în modelele de până la 32 de inci.
  • Full HD (1.920 × 1.080 pixeli). Mulți experți consideră că televizorul Full HD este soluția optimă pentru ziua de azi. Un avantaj cu greutate - o imagine bună și o mulțime de conținut. Relevant pentru televizoare cu o diagonală de până la 43 de inci.
  • UHD sau 4K (3.840 × 2.160 pixeli). UHD 4K este o rezoluție ultra-high-definition care este de două ori mai mare decât rezoluția Full HD. Televizoarele 4K oferă imagini bogate, clare și detaliate. Cu toate acestea, cu o calitate slabă a semnalului, cum ar fi conținutul de internet și televiziunea terestră, nu vă puteți aștepta la o imagine bună. Nu uitați că un televizor 4K este o alegere excelentă pentru pasionații de filme și pentru gameri.
  • 8K (7.680 × 4.320 pixeli). Noul format cu cea mai bună calitate a imaginii. Densitate fenomenală a pixelilor, reproducere luminoasă și saturată a culorilor, transmisie precisă a detaliilor mici, ceea ce vă permite să vedeți chiar și un fir de pe haine! Cu toate acestea, trebuie să vă dați seama că există foarte puțin conținut cu rezoluție 8K. Televizoarele 8K moderne sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc ce este mai bun și sunt dispuși să aștepte ca conținutul 8K să devină mai disponibil pe scară largă. Prețul se potrivește cu caracteristicile.

Alegerea tehnologiei ecranului

Următorul pas este alegerea matricei. În căutarea unei imagini perfecte, producătorii experimentează cu ecrane. Ca urmare, avem trei tipuri de matrici din care putem alege: LCD, QLED și OLED.

  • LCD sau matrice LCD. Cea mai veche și cea mai comună tehnologie. Se distinge prin calitatea bună a imaginii, eficiența energetică, buna reproducere a culorilor. Dar există un dezavantaj - unghiuri mici de vizualizare, care reduc calitatea imaginii atunci când se privește televizorul din lateral. În jocuri, astfel de televizoare sunt mai puțin receptive și afișează mișcările rapide nu atât de ușor pe cât ne-am dori. Un avantaj semnificativ este prețul adecvat al televizorului LCD.
  • QLED-matrix. Un analog al OLED, dar patentat de o altă companie. Abrevierea înseamnă Quantum-dot Light-Emitting Diode - "LED pe puncte cuantice", care, sub influența curentului sau a luminii, încep să strălucească ele însele. Ca urmare, redarea culorilor rămâne naturală, chiar și la o luminozitate ridicată. Se distinge prin unghiuri largi de vizualizare, fără strălucire și fără reflexii, ceea ce va aprecia cu siguranță jucătorii, cinefilii și fanii evenimentelor sportive.
  • Matrice OLED. Această tehnologie se bazează pe cristale organice individuale, care, atunci când sunt expuse unui electrod, emit propria lumină. În camerele întunecate, OLED-TV oferă o imagine incredibil de contrastată și saturată, care nu poate fi obținută de alte tipuri de matrici. Astăzi, această tehnologie a devenit cea mai comună în producție, care a scos în cele din urmă televizoarele cu plasmă de pe piață.

De fapt, alegerea matricei depinde de nevoile și bugetul dumneavoastră. Sunt importante culorile saturate și contrastul? OLED sau QLED este o alegere bună. Dacă bugetul este limitat, televizorul LCD este o alternativă excelentă - imagine decentă și preț excelent.

Rata de reîmprospătare

Este clar că pentru utilizatorul obișnuit nu este de o importanță capitală, dar pentru un cinefil sau un gamer este de o importanță critică. Acest parametru arată de câte ori este actualizată imaginea într-un minut, ceea ce afectează detaliile și fluiditatea imaginii.

La majoritatea televizoarelor moderne, acest parametru variază între 60 și 120Hz. Pentru cei care preferă să se uite la televiziunea terestră, la filme Full HD și intenționează să cumpere un televizor cu o diagonală mică, 60Hz va fi suficient. Un televizor pentru jocuri este altceva! Așadar, dacă intenționați să folosiți televizorul ca monitor de jocuri, acordați atenție modelelor cu rate de reîmprospătare a cadrelor de 100 sau 120Hz. În caz contrar, nu are rost să vă uitați la frecvență în detrimentul altor parametri.

Sunet

Dacă intenționați să cumpărați un televizor pentru bucătărie sau dormitor, atunci nu vă puteți face griji cu privire la sunet. Cu toate acestea, dacă intenționați să aranjați un adevărat cinematograf în camera de zi sau vă place să jucați jocuri, atunci asigurați-vă că acordați atenție unui astfel de parametru precum sunetul.

Puterea difuzoarelor trebuie aleasă în funcție de zona camerei și, de regulă, acest parametru este specificat în manualul tehnic al dispozitivului:

  • 20 de watti - un sunet destul de liniștit, care, în plus, la un volum ridicat începe să rezoneze;
  • 80 de watti - o alegere excelentă pentru o cameră spațioasă;
  • 120 de wați - cu astfel de indicatori puteți organiza un adevărat cinematograf chiar la domiciliu.

În plus față de putere, merită să acordați atenție numărului de canale ale sistemului de sunet. Acest parametru este de obicei indicat de două cifre: primul este numărul de canale în sine, al doilea - subwoofere. De exemplu, un televizor cu marcajul "5.2" este capabil să facă față pieselor de film cu mai multe canale fără amplificatoare externe și să creeze un sunet surround ca într-un cinematograf.

Tehnologia Smart TV

S-au dus zilele în care posibilitățile unui televizor erau limitate. Astăzi, un Smart TV combină capacitățile unui televizor și ale unui centru media. Orice Smart TV are un sistem de operare integrat cu un set de aplicații, datorită cărora vă puteți conecta la internet.

Televizorul Smart TV a dobândit o serie de avantaje și a devenit o alternativă excelentă la televiziunea terestră tradițională.

  • Calitate îmbunătățită a sunetului și a imaginii;
  • Alegerea unui timp de vizionare convenabil pentru dumneavoastră personal, precum și utilizarea unor opțiuni precum pauză, derulare și înregistrare de programe; Vizualizarea filmelor, a programelor preferate fără publicitate deranjantă;
  • Conectarea unor dispozitive suplimentare, cum ar fi console de jocuri, bare de sunet, PC-uri, ceea ce extinde posibilitățile dispozitivului;
  • Control vocal și prin gesturi;
  • Actualizări de software Smart TV care îmbunătățesc funcționalitatea și securitatea dispozitivului.

Este important să înțelegeți că sistemul de operare variază în funcție de producător. Cele mai comune sunt WebOS, Tizen și Android TV. Sistemul de operare pe care va funcționa smart TV-ul dvs. depinde de preferințele personale și de obiectivele dvs. pentru dispozitiv.

De unde să cumpărați un televizor în Moldova?

Rețeaua de magazine Bomba vă oferă cel mai mare sortiment de televizoare din Moldova. Pe rafturile magazinului nostru veți găsi cele mai bune televizoare inteligente ale mărcilor celebre în întreaga lume, cum ar fi: Samsung, Philips, Hisense, LG, TCL, Xiaomi, Sakura, Manta, Akai, Toshiba, Sencor și altele. Descrierea detaliată a fiecărui model, căutarea și filtrarea convenabilă vă vor ajuta să alegeți ușor și rapid cea mai bună opțiune. Livrăm în toată Moldova.


O mașină de spălat nu este o achiziție obișnuită. Pentru a cumpăra o tehnică bună, merită să luați în considerare o serie de parametri. Care dintre aceștia? Vă spunem în continuare.

Nu vă grăbiţi să panicaţi -indiferent de tipul doamnei, pentru inima ei de fiecare dată, puteţi găsi cheiţa fermecată.

Tigaia – una din personajele principale în orice bucătărie. Numai cu ajutorul ei, gospodinele adevărate arată minuni a artei culinare.

Doriţi să faceţi o surpriză familiei, alegerea unui cadou necesar şi util va fi soluţia perfect. Nu e simplu să împlineşti dorinţele fiecăruia, dar la Noi e posibil.