La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Ciocanul este cel mai simplu instrument pentru lucrul în casă sau în atelier. Recent producătorii acestui instrument au început să producă modele modificate și mai avansate de ciocane. De ce tip pot fi ciocanele și care dintre miile de modele este mai bine de cumpărat?

Tipurile de ciocane

1. Lăcătuș

Ciocanul lăcătuș constă dintr-un dos din oțel cu un capăt neascuțit și un mâner din lemn. Uneori se întâlnesc ciocanele cu un mâner din plastic și cu acoperire anti-alunecare. Partea mai îngustă se folosește pentru baterea cuielor, iar cealaltă parte poate fi exploatată cu o putere deplină.

 

2. Dulgher

Acesta este utilizat pentru lucrul cu materiale din lemn, precum și pentru demontarea, scoaterea cuielor. Ciocanele de acest tip se deosebesc prin greutatea și lungimea mânerului.

 

3. Din lemn

Ciocanul din lemn este utilizat în cazurile în care este necesar să se evite urme de lovituri în materialul cu care lucrați.

 

4. Din cauciuc

Ciocanul din cauciuc, ca și cel din lemn, este folosit pentru o muncă curată, pentru a preveni deteriorarea lemnului moale sau gips-cartonului. Ciocanul negru pe suprafața albă poate lăsa urme întunecate, din acest motiv ciocanul alb este mai calitativ.

 

5. Pentru faianță

Acesta este proiectat pentru lucrări profesionale și fine cu faianța. Cu ajutorul acestui ciocan special, puteți tăia țiglă fără probleme, perforând găurile în ea fără deteriorarea acesteia. De obicei, mânerul ciocanului pentru faianță este din lemn, piesa de lucru din oțel și cauciuc, greutatea - aproximativ 80 gr.

 

6. Baros

Cea mai grea unealtă este un ciocan-baros, greutatea căruia este 3 - 8 kg. Piesa de lucru este fabricată din oțel de înaltă rezistență, mânerul lung vă va permite să lucrați cu ambele mâini. Ciocanul-baros va facilita lucrările de dezmembrare, va ajuta să conduceți stâlpii în sol.

 

6. Din cupru

Un ciocan cu zona de lucru din cupru este folosit în principal de pompieri. Cuprul la impact nu produce scântei, din acest motiv instrumentul este recomandat pentru lucrul cu ceva exploziv.

 

Sfaturi pentru alegere

Ciocanele variază în formă, greutate. Ele sunt echipate cu metal, plastic, lemn sau cauciuc. Prin urmare, alegerea unui ciocan nu este la fel de simplă cum se pare, și ar trebui să știți că utilizarea necorespunzătoare a ciocanului, poate provoca traume.

 

  • Înainte de a cumpara un ciocan cu o zonă de lucru din oțel, verificați calitatea acestuia. Luați încă un ciocan de acest tip și loviți de mai multe ori - pe produsele de înaltă calitate nu rămân urmele după lovituri.
  • Acordați atenție fixării mânerului ciocanului, ea nu trebuie să se miște. Mânerul bun este de obicei fără crăpături. Există și mânere din plastic sau metal, care, spre deosebire de cele din lemn, nu necesită întreținere. Mânerul din plastic este mai durabil și nu slăbește atașamentul piesei de lucru. Ciocanele efectuate complet din metal de obicei au un mâner din cauciuc pentru utilizarea mai confortabilă și eliminarea vibrației reduse. Avantajul principal al ciocanelor din oțel este că au o construcție monolită.
  • Se deosebesc ciocanele și prin greutate. Pentru majoritatea treburilor casnice ciocanul trebuie să cântărească 350-450 g. În cazul în care vreți să-l utilizați pentru lucruri mai serioase trebuie să alegeți instrumentul nu mai mic decât 600 de grame.

 

Acum știți mai multe despre acest instrument indispensabil. Pentru toate întrebările, vă rugăm să contactați consultanții din magazinul Bomba.

 


Se spune că unghiile reflectă starea sănătății noastre. De aceea trebuie să le îngrijim corect. Recent, seturile pentru manichiură au devenit mai populare. Cu ajutorul lor puteți avea grijă de unghiile dvs. în condiții casnice.

30.11.-0001

Dacă aveți nevoie să vopsiți o mulțime de obiecte sau un gard, atunci fără un pistol de vopsit (pulverizator de vopsea) este greu să faceți acest lucru. Avantajul lui cel mai mare este că vopseaua cade pe suprafața obiectului perfect: neted și uniform.

30.11.-0001

Multe fete iubesc să experimenteze cu părul, periodic sau în mod regulat, îndreptându-l. Odată cu apariția aparatului pentru aranjarea părului, acest proces a devenit disponibil pentru toți. Astăzi există o mulțime de modele diferite ale acestui dispoziti

30.11.-0001

În perioada din 15 august 2018 pînã pe 15 septembrie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “La procurarea tehnicii Maxwell la suma mai mult de 600 lei cadou garantat!”

30.11.-0001