• Tehnica de bucatarie
  • Aparate de uz casnic
  • GSM, TV si electrocasnice
  • Laptopuri si echipamente IT
  • Sport si activitati
  • Frumusete si sanatate
  • Casă și grădină
  • Tehnica auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Uscarea fără complicații: sfaturi utile pentru alegerea unui uscător

Astăzi, mașini de uscat rufe fac parte din viața noastră de zi cu zi. Și acest lucru nu este surprinzător. Popularitatea acestui aparat de uz casnic este din ce în ce mai mare în fiecare zi. Mașina de uscat vă scapă de uscătoarele de podea voluminoase, precum și de necesitatea de a usca singur rufele. La ce să acordați atenție atunci când alegeți cel mai bun model? Să aflăm.

Dimensiunile uscătorului

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să determinați dimensiunile. Mașini de uscat rufe este similar cu o mașină de spălat nu numai vizual - chiar și dimensiunile sunt identice. Fiți atenți la următoarele informații:

  • Mașini de uscat rufe de dimensiuni complete: înălțime - 85 cm, lățime - 60 cm, adâncime de la 60 la 64-65 cm;
  • Uscătoare înguste: înălțime - 85 cm, lățime - 60 cm, adâncime - de la 50 la 59 cm;
  • Modele ultra înguste: înălțime - 85 cm, lățime - 60 cm, adâncime - 40-49 cm.

Înainte de a merge la cumpărături, măsurați suprafața camerei în care intenționați să amplasați uscătorul. În plus, asigurați-vă că există 1 cm de spațiu liber în jurul aparatului și 5-10 cm în spatele acestuia. Notați-vă constatările și treceți la următorul criteriu de selecție.

 

Tipul de uscare

Principala diferență între mașini de uscat rufe constă în tipul de uscare.

  • Uscarea prin ventilație. Rufele sunt uscate ca și cum ar fi în vânt. Aerul umed format după încărcarea rufelor trece printr-o conductă specială și este evacuat în exterior prin sistemul de ventilație. Nu este posibil să se utilizeze un astfel de uscător într-un spațiu închis, unde nu este posibilă evacuarea aerului umed.
  • Mașini de uscat rufe cu condensare colectează excesul de umiditate într-un rezervor special, care trebuie golit pe măsură ce se umple. Nu necesită conectare la ventilație.
  • Principiul de uscare prin condensare cu pompă de căldură este cea mai modernă opțiune de astăzi. Aerul circulă într-un ciclu închis. Cu ajutorul pompei de căldură, umiditatea este condensată într-un rezervor special sau în canalizare, iar aerul este reutilizat. Deși un uscător cu pompă de căldură costă puțin mai mult, costul este recuperat rapid datorită economiilor de energie în timpul funcționării.

 

Tipul de instalare

În ceea ce privește instalarea, uscătoarele pot fi independente și încorporate/parțial încorporate.

Uscătoarele independente pot fi instalate oriunde. Cu toate acestea, experții recomandă totuși instalarea lor lângă mașina de spălat. În acest caz, după ce scoateți hainele curate, acestea pot fi încărcate imediat în uscătorul de rufe pentru uscare. Cele încorporabile sau parțial încorporabile implică prezența unei părți frontale, care maschează complet aparatul.

Pentru a economisi spațiu în cameră, ambele tipuri pot fi instalate direct pe mașina de spălat sau așezate una lângă alta. În primul caz, este nevoie de ajutorul unui specialist.

 

Tipul de încărcare

Există două tipuri de încărcare din care puteți alege:

  • Tipul frontal - ușa este situată în față. Se remarcă prin mobilitate la instalare, iar partea superioară poate servi ca raft pentru depozitarea lucrurilor.
  • Tipul vertical - mai puțin obișnuit și se găsește doar la uscătoarele înguste.

 

Capacitate

Determinată de capacitatea reală a tamburului și de sarcina maximă. Aceasta determină timpul pe care îl veți petrece la uscarea rufelor.

Modelele cu încărcare frontală au o capacitate a tamburului cuprinsă între 100 și 120 de litri, în timp ce modelele verticale au o capacitate a tamburului de doar 80 de litri.

Capacitatea tamburului trebuie aleasă în funcție de capacitatea tamburului mașinii dvs. de spălat. Merită să aveți în vedere că descrierea aparatului indică greutatea rufelor uscate - în stare umedă, greutatea acestora crește de multe ori.

Cele mai populare mașini de uscat rufe a rufelor pentru modelele de rufe pentru 7-9 kg.

 

Clasa de eficiență energetică

Mașinile de uscare utilizează mult mai multă energie decât mașinile de spălat, deoarece îndeplinesc funcții de încălzire mai complexe. În funcție de cantitatea de energie consumată, există 4 clase de mașini: A, B, C și D. Mașinile din clasele A și B sunt mai scumpe decât celelalte, deoarece sunt mai moderne și mai eficiente din punct de vedere energetic.

 

Avantajele mașinilor de uscat rufe

Pe lângă uscarea mai rapidă a hainelor, acest tip de aparat are o serie de avantaje:

  • Economie de timp și spațiu. Uscarea într-un mașini de uscat rufe este de multe ori mai rapidă decât uscarea naturală. De asemenea, te vei scuti de deranjul de a întinde rufele și vei petrece acest timp făcând ceva mai distractiv.
  • Odată ce uscarea este finalizată, rufele tale au un aspect îngrijit și nu necesită călcare.
  • Scamele și părul de animale dispar de pe haine.
  • Uscarea delicată a încălțămintei (se pune la dispoziție un coș special).
  • Puteți usca în siguranță produsele de puf. Datorită manipulării delicate, produsele din puf nu se deformează și își păstrează forma inițială.

 

Programe de uscare

Numărul de programe din mașinile de uscare moderne este destul de semnificativ. Prin urmare, merită să stabiliți în prealabil care dintre ele vor fi prioritare pentru dvs. și pe care nu le veți folosi deloc. Cele mai utile și mai populare programe sunt:

  • Uscarea accelerată. Haine absolut uscate în 15-40 de minute;
  • Funcția de îndreptare. La terminarea ciclului, tamburul se rotește în ambele direcții pentru a evita încrețiturile și pliurile de pe hainele dumneavoastră;
  • Aerisire. Scapă de mirosurile neplăcute și, de asemenea, îndepărtează lâna de pe haine;
  • "Sub călcare". Lenjeria rămâne umedă, ceea ce face mai ușor de călcat;
  • Uscarea cu abur. O opțiune excelentă pentru tratarea hainelor curate care au nevoie doar de împrospătare;
  • Uscarea delicată. Conceput pentru țesături fine, cum ar fi mătasea, țesătura din dantelă și multe altele.

În aceeași listă puteți include semnale sonore pentru a simboliza sfârșitul lucrului, blocarea pentru copii, indicarea erorilor și alte caracteristici utile. Principalul lucru este să decideți ce caracteristici sunt importante pentru dvs. și pe care le puteți ignora în siguranță și să evitați supraplătiți.

 

Unde puteți cumpăra o mașină de uscat în Moldova?

Câteva ore, și hainele spălate sunt absolut uscate! Oare nu la asta visează fiecare dintre noi? O mașină de uscat rufe va face față sarcinii imediat.

Rețeaua de magazine Bomba oferă o gamă largă de modele de la producători precum Bosch, Miele, Samsung, Beko, Siemens, AEG, Candy, Asko, Haier, Arctic, Fram, Heinner, LG, Hotpoint-Ariston, Hisense și mulți alții. Fiți convinși că din toată varietatea veți putea cu siguranță să alegeți și să cumpărați un uscător pentru gustul și culoarea dumneavoastră.

Cu un uscător de la Bomba, călcatul și agățarea plictisitoare pe frânghii vor fi de domeniul trecutului.


La procurarea tehnicii Vitek în valoare de la 1000 lei, cumpãrãtorul participã la extragerea momentanã a premiilor de valoare!

30.11.-0001

În perioada din 2 iunie 2018 pînã pe 30 iunie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia «La procurarea televizorului LG cumpãrãtorul primește cadou minge de fotbal adidas FIFA World Cup Top Ball!»

30.11.-0001

Procură tehnica Panasonic și primește un set de accumulatoare Panasonic Eneloop în cadou!

30.11.-0001

Procură frigiderului Indesit/Hotpoint-Aristone/Whirlpool și beneficiază fierbator de apa Vitek în dar!

30.11.-0001