• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Cum alegem un umidificator pentru aer

Înainte de a alege un umidificator pentru aer, trebuie să vă gândiți: cât de mare este încăperea în care acest dispozitiv trebuie să răspândească aer umed. Trebuie reținut faptul că dispozitivul va consuma o anumită cantitate de apă, care trebuie turnată în rezervor. Ce trebuie să știți atunci când alegeți un umidificator?

 

Există mai multe tipuri de umidificatoare de aer. Prima ne uităm la caracteristicile lor și înțelegem prin ce se diferă modelele.

 

Umidificatoare de abur

 

 

Umidificatorul de abur funcționează pe principiul evaporării "calde". Apa se încălzește, atingând temperatura maximă și se transformă în abur.

 

Este posibilă creștrea umidității cu mai mult de 60% și cea mai mare, în comparație cu alte umidificatoare, capacitatea  evaporării lichidului până la 700 g. pe oră.

 

Fiabilitatea dispozitivului nu provoacă îndoieli, deoarece pentru fabricarea carcasei se utilizează un material special, caracterizat printr-o stabilitate termică mărită. Un punct important este ușurința întreținerii umidificatorului de aburi. Nu are nevoie de cartușe și filtre.

Umidificatoarele de aburi le puteți utiliza pentru aromaterapie și inhalații. Pentru a incepe sa înspirați aerul cu uleiuri aromatice, trebuie doar sa deschideți compartimentul și să turnați cateva picături in apă si aparatul va incepe imediat să răspîndească umezeala. Dacă nu aveți uleiuri aromatice, puteți cumpăra arome speciale care vor crea un miros plăcut de pădure sau flori.

 

Umidificatoare de aer cu ultrasunete

 

 

Umidificatoarele ultrasonice sunt populare, deoarece dispozitivul ține cont de cele mai recente tehnologii.

 

Principiul de funcționare este de a transforma apa într-un "nor de apă" prin oscilații de înaltă frecvență. Aerul uscat este aspirat de ventilatorul din cameră, trece printr-un "nor" format din particule microscopice de apă și este introdus în cameră sub formă de ceață rece și umedă.

 

Avantajele umidificatoarelor cu ultrasunete:

 

  •  Hygrostat încorporat permite dispozitivului să se pornească și să se oprească independent, menținând nivelul de umiditate în parametrii specificați.
  •  Cartușul filtrant foarte eficient curăță apa înainte de a o umpla cu minerale și impurități.
  • Oprirea automată a dispozitivului atunci când nu a rămas apă în el, nivel scăzut al zgomotului, un pistol de pulverizare rotativ, care răspîndește aburul în orice direcție.

 

Datorită acestor avantaje, umidificatoarele cu ultrasunete costă mai mult decât cele cu abure. Cu toate acestea, umidificatoarele de acest tip sunt mai puternice, mai sigure și mai economice. Acest dispozitiv vă va ajuta să păstrați curățenia și prospețimea în aer pentru o perioadă lungă de timp.

 


Vinul este o băutură nobilă care absoarbe energia soarelui pe versanții podgoriilor. Dar știi că, chiar după îmbutelierea în sticle, continuă să se coacă, schimbând nuanțele gustului și aromei.

30.11.-0001

La ce trebuie să atragem atenție cănd alegem o mașină de tocat carne. Cu cât mai mare este puterea mașinei de tocat carne, cu atât mai mare este productivitatea și cu atât mai bine dispozitivul va toca carne.

30.11.-0001

Piine proaspătă…Ce poate fi mai gustos decit chiflele calde sau sandvișuri din piine, pentru micul dejun? Cu ceva ani în urmă, gospodinele aveau mult timp să se scufunde în bucătărie pentru a coace singuri pâinea.

30.11.-0001

Cu venitul verii alegerea unui congelator devine o problemă și mai mare. Congelatorii vor păstra prospețimea produselor în orice căldură!

30.11.-0001