• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

O unitate mare de sistem, monitor, mouse, tastatură, difuzoare și o grămadă de fire necesită mult spațiu în apartamentul dvs.? Laptopul va rezolva problema cu ușurință și cu grație. Acasă, un laptop este un lucru universal, este un cinematograf, o consolă de jocuri, un centru de muzică și un dispozitiv pentru acces la Internet.

Trebuie să călătoriți mult, luînd informații cu dvs.? un asistent de neînlocuit va fi un laptop. Dacă vă decideți să achiziționați un laptop, verificați informațiile foarte importante care vă vor ajuta cu siguranță la alegere.

Procesorul

Inima fiecărui laptop sau computer este procesorul. Acesta se deosebește de viteza de funcționare și de consumul de energie (procesoarele mai puternice necesită mai multă energie pentru o funcționare stabilă). Liderii de pe piața procesoarelor sunt două companii bine-cunoscute: Intel și AMD. Laptopurile bazate pe procesorul Intel sunt mai scumpe, AMD este mai ieftin. Cu toate acestea, procesoarele Intel funcționează mai rapid și chiar și după 5 ani pot asigura funcționarea corectă a computerului.

Memorie operativă

Alegeți laptopul care va avea mai puțin RAM, dar va avea un mare potențial. De exemplu, vor fi construite doar 4 GB, iar placa de bază vă permite să măriți memoria de acces aleatorie (RAM) la 16 gb. Astfel, veți economisi o mulțime de bani atunci când cumpărați sau alegeți un laptop cu un procesor mai puternic, care, întâmplător, nu poate fi înlocuit. Dacă achiziționați un laptop pentru lucru, atunci acesta trebuie să aibă cel puțin 2 GB de memorie RAM. Dacă sunteți interesat de un laptop de jocuri, atunci aveți nevoie de cel puțin 4 gb, deoarece jocurile moderne sunt foarte exigente în ceea ce privește caracteristicile tehnice ale computerului.

Hard disk

Pentru cei care aleg un laptop pentru casă sau pentru jocuri, vă recomandăm să acordați o atenție deosebită dimensiunii hard disk-ului, deoarece acesta va conține toate informațiile pe care le-ați descărcat. Pentru gameri, hard disk-ul este important deoarece jocurile bune, frumoase și realiste ocupă întotdeauna mult spațiu pe computer (până la 100 GB cântărește doar un singur joc).

Prin urmare, recomandăm tuturor să aleagă laptopuri cu o cantitate mare de memorie pe hard disk, cel puțin 1TB. Dacă doriți niște inovații în laptop, vă recomandăm să luați în loc de discul obișnuit HDD- discul SDD.

Viteza de transfer de fișiere între partiții și foldere cu un astfel de dispozitiv crește de mai multe ori. În plus, SDD este mai rezistent la daune, dar prețul pentru un astfel de laptop va fi mai mare!

Placă video

Doriti sa alegeti un laptop bun pentru jocuri - in primul rînd ar trebui sa acordati atentie tipului de controler grafic (placa video). În notebook-uri, există două tipuri de controler grafic:

  • Built-in (modulul este integrat în procesorul de sistem);
  • Discret (placa video este un dispozitiv separat).

Ecranul, dimensiunile și greutatea ecranului

Dacă stilul de viață sau caracterul forței de muncă vă forțează să vă mișcați în mod constant, mobilitatea se află pe prim plan. Prin urmare, aveți nevoie de un ecran cu o diagonală mai mică, greutatea nu trebuie să depășească 2 kg, suprafața nu trebuie să fie lucioasă, pentru a nu se zgâria în timpul transportului. Cu cit toate acestea sunt mai mici, mai ușoare și mai subțiri, cu atât prețul este mai ridicat. Adesea, aceste laptopuri sunt numite ultrabukuri.

Bateria

Foarte des, prețul unui laptop variază în funcție de puterea bateriei, adică depinde de cât de mult poate funcționa laptopul fără energie electrică.  Dacă intenționați să utilizați laptopul în călătorie sau în locuri unde nu există priză de curent, vă recomandăm cu insistență să selectați un model care să aibă timpul maxim de funcționare fără reîncărcare. Acest lucru este un punct foarte important pentru turiști . Norma unei baterii este de 6-8 ore. Performanță medie la modele mai puțin costisitoare până la 4 ore.

Suport pentru standardele de comunicare populare (Wi-Fi, Bluetooth, 4G) În epoca tehnologiei moderne fără Internet, nu putem face nimic. Alegeți un laptop cu un modem încorporat, care va suporta toate standardele moderne de comunicare.

Wi-Fi

Este suficient să cumpărați un router Wi-Fi acasă și veți folosi internet wireless în întreaga casă. În plus, multe locuri publice (cafenele, aeroporturi, cluburi) oferă Wi-Fi gratuit, care poate fi folosit.

Bluetooth

Cu această tehnologie, puteți conecta diverse dispozitive la laptop (smartphone, tastatură fără fir, mouse-ul computerului). Comunicarea se face la o distanță de până la 10 m.

4G

În orașele și satele moderne, rețelele mobile suportă adesea tehnologia 4G pentru accesul la internet de mare viteză. Dacă Internetul este necesar pentru muncă, adresați-vă vânzătorului și aflați ce laptop va suporta conexiunea 4G.

Atunci când alegeți un laptop, amintiți-vă că tehnologia informatică se dezvoltă foarte repede. Ceea ce este la modă și modern astăzi, peste șase luni nu va mai fi atât de relevant, și într-un an moral depășit. Laptop – cumpărătură pentru 5-6 ani. Prin urmare, se acordă o atenție la caracteristicile principale, astfel încât în ​​timpul vieții sale de serviciu, el poate face față sarcinilor.


Monitorul poate fi cu siguranță numit cea mai importantă parte a unui computer personal. De dimensiunea și calitatea imaginii depind cât de confortabil este de a juca jocuri, de a viziona filme sau de a lucra zilnic în birou.

30.11.-0001

La procurarea cuptorului cu microunde Panasonic beneficiați de un card cadou de 200 de lei! La procurarea fierului de călcat Panasonic beneficiați de detergent anticalc Whirpool!

30.11.-0001

La procurarea tehnicii Vitek în valoare de la 1000 lei, cumpãrãtorul participã la extragerea momentanã a premiilor de valoare!

30.11.-0001

În perioada din 2 iunie 2018 pînã pe 30 iunie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia «La procurarea televizorului LG cumpãrãtorul primește cadou minge de fotbal adidas FIFA World Cup Top Ball!»

30.11.-0001