• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Cum alegem un fierbător de apă electric

Fierbător de apă electric este un ajutor indispensabil în orice bucătărie. El poate aduce apa rapid spre fierbere, astfel încât dimineața să vă puteți bucura de ceaiul fierbinte. Cum să alegeți un fierbător de apă electric, dacă există prea multe modele, dar trebuie să găsiți cel mai bun? Magazinul Bomba vă va ajuta să faceți alegerea și să găsiți modelul potrivit chiar astăzi!

 

Ce trebuie să știți despre fierbătoare de apă electrice înainte de a le cumpăra?

 

Fierbătoarele care funcționează de la rețea, indiferent de design, sunt clasificate în funcție de caracteristicile elementului de încălzire. Aceasta este baza fierbătorului electric, deoarece durata de funcționare a dispozitivului depinde direct de elementul de încălzire. În modelele moderne este instalată o spirală sau un disc, care poate fi deschis sau ascuns. La modelele cu element de încălzire deschis, apa este în contact cu spirala. Astfel de fierbătoare de apă electrice diferă de ceilalți în preț. Lucrează destul de liniștit. Dezavantajul acestor modele este acumularea scării pe un element de încălzire spiralat.

 

Fierbătoarele de apă electrice cu element de încălzire sub formă de plăcuță, sunt mai ușor de întreținut. Spirala este situată sub disc și nu contactează direct cu apa. Apa într-un astfel de dispozitiv va fi fiartă mai repede.

 

 

Consumul de energie

 

Puterea este unul dintre parametrii cheie. În funcție de model, acesta poate ajunge la 3 kW. O altă caracteristică importantă este volumul maxim de apă încălzit într-o singură dată. Cu cât volumul unui fierbător de apă electric este mai mare, cu atât mai multă energie electrică va fi necesară pentru fierberea apei.

 

Modelele compacte cu o capacitate de până la 1 litru au de obicei o putere de 1 kW. Fierbătoarele "Pentru familii" au o putere cuprinsă între 1,5 și 3 kW. Dacă sunteți o persoană activă și fiecare minut este prețios pentru dvs., alegeți un model cu mai multă putere. Dar rețineți că puterea dispozitivului depinde de consumul de energie electrică și de încărcarea cablului din apartament.

 

Designul

 

Cel mai des în magazine puteți găsi fierbătoarele electrice cu o carcasă din plastic sau metal. Modelele in plastic sunt fabricate din material chimic durabil. Avantajul modelelor din plastic este ușurința, iar un plus adițional este o varietate de culori. Astfel de dispozitive nu sunt calde în timpul încălzirii și se răcesc încet.

 

 

Puteți alege unul dintre fierbători cilindrici, dintre cele originale, din sticlă din plastic sau rezistente la impact. Dacă decideți să alegeți un model din sticlă, acordați atenție faptului că acesta necesită o întreținere regulată, deoarece murdăria este clar vizibilă pe pereții din sticlă. Fierbătorul metalic, realizat din oțel sau aluminiu, se distinge prin durabilitatea, rezistența și designul elegant.

 

 Caracteristici suplimentare

 

Oprirea automată a încălzirii cînd se depășește tempratura maxima este o opțiune obligatorie pentru un fierbător de apă electric modern. În unele modele, este prevăzut capacul (fixarea) capacului. O parte importantă a unui dispozitiv bun este un filtru de la scară, deoarece scara poate strica gustul celui mai scump ceai.

 


În zilele de vară numai aparatele de aer condiționat și ventilatoarele ne pot salva de căldură. Dar cum să alegi un ventilator și să nu greșești? Mai întâi de toate, trebuie să stabiliți dimensiunile acestui dispozitiv.

30.11.-0001

Vinul este o băutură nobilă care absoarbe energia soarelui pe versanții podgoriilor. Dar știi că, chiar după îmbutelierea în sticle, continuă să se coacă, schimbând nuanțele gustului și aromei.

30.11.-0001

La ce trebuie să atragem atenție cănd alegem o mașină de tocat carne. Cu cât mai mare este puterea mașinei de tocat carne, cu atât mai mare este productivitatea și cu atât mai bine dispozitivul va toca carne.

30.11.-0001

Piine proaspătă…Ce poate fi mai gustos decit chiflele calde sau sandvișuri din piine, pentru micul dejun? Cu ceva ani în urmă, gospodinele aveau mult timp să se scufunde în bucătărie pentru a coace singuri pâinea.

30.11.-0001