Reduceri de paște până la 50%! 🐇🐇🐇 Tu alegi ce-ți aduce iepurașul. 🐇🐇🐇 Reduceri de paște până la 50%! 🐇🐇🐇 Tu alegi ce-ți aduce iepurașul.
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Sfaturi utile despre cum să alegi cel mai bun model

Lucrări interminabile de reparații și întreținere, opriri neprogramate ale apei calde - ce alte obstacole a trebuit să depășiți pentru a face un duș fierbinte? S-ar părea că totul este elementar și simplu! Dar, în realitate, este o căutare, pentru că încălzirea apei și funcționarea cu bazine - este o provocare....

Dar există o cale de ieșire - să instalați un încălzitor de apă electric.

Cum să alegeți cel mai bun model?

Să aruncăm o privire. Tipuri de încălzitoare de apă Primul lucru care trebuie înțeles este ce tip de dispozitiv aveți nevoie de fapt? Alegeți dintre următoarele tipuri: încălzitoare de apă cu debit, cu stocare și combinate. Să luăm în considerare fiecare dintre ele mai detaliat.

Tipuri de încălzitoare electrice de apă Descriere
Boilere de apă cumulative Este un rezervor izolat în care se umple apa și apoi se încălzește până la o anumită temperatură. Datorită izolației termice eficiente, apa rămâne caldă timp de 2-3 ore. Pe măsură ce apa se răcește, încălzitorul electric cu acumulare se pornește și încălzește apa la temperatura necesară. În prezent, pe piață există atât dispozitive mici, pentru 10-30 de litri, cât și dispozitive foarte spațioase, pentru 120-170 de litri.
Boilere de apă instantanee Principala diferență față de aparatele cu stocare este că nu există un rezervor. Apa trece prin elementul de încălzire și este încălzită în timp real. Încălzitoarele de debit pot fi utilizate doar pentru o singură sursă (chiuvetă sau duș), altfel apa nu va avea timp să se încălzească. Se disting prin costuri reduse și compactitate, ceea ce permite instalarea în încăperi de dimensiuni mici. Dezavantajele includ un consum ridicat de energie electrică.
Boilere de apă combinate Cel mai vechi tip de încălzitor de apă. Acesta asigură încălzirea apei calde în două moduri: prin intermediul agentului de răcire conectat la boilerul de încălzire sau prin intermediul unui element de încălzire. În prezent, pe piață puteți găsi dispozitive cu o capacitate de la 10 la 300 de litri. Acestea au o capacitate productivă ridicată, astfel încât sunt utilizate cel mai adesea în locuințele private și în spațiile industriale.

Dacă locuiți într-o casă mare, cu mai multe băi, puteți instala mai multe încălzitor electric de apă e electrice (de exemplu, un încălzitor electric de apă de debit în bucătărie și încălzitor electric de apă e de acumulare în băi). Aceasta este cea mai bună opțiune pentru familiile numeroase, unde apa caldă este consumată în cantități mari.

boilere cumulative

Principalele criterii de selecție

Pentru ca dispozitivul să funcționeze cu fidelitate și cu fidelitate mai mult de un an, merită să luăm în considerare o serie de parametri, pe care îi vom lua în considerare mai jos.

Putere

Alegerea unui încălzitor de apă începe cu puterea, care se măsoară în kW.

  • Încălzitoarele de apă cu flux asigură o furnizare aproape instantanee de apă caldă. Puterea medie a dispozitivelor variază între 3,5 și 8 kW. Astfel de parametri sunt suficienți pentru a furniza apă caldă la un punct de admisie a apei (duș, chiuvetă de bucătărie, chiuvetă).
  • Dacă alegerea a căzut pe sistemele de acumulare, amintiți-vă că viteza de încălzire a apei în astfel de dispozitive este afectată mai mult de volumul rezervorului decât de putere. Puterea standard a dispozitivelor pentru nevoile casnice este de la 2,5 la 6 kW. Dacă intenționați să alegeți un model cu o capacitate mai mare, atunci asigurați-vă că ați aflat puterea admisă pe care cablajul dvs. o poate suporta în siguranță.

Volumul încălzitor de apă

Și acest criteriu trebuie decis de la început. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine nu este o idee bună, deoarece modelele mai mari au nevoie de mai mult timp pentru a încălzi apa și nu orice cameră poate găzdui un boiler de mare capacitate.

Răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Câte persoane vor folosi unitatea?

    Cu cât sunt mai multe persoane, cu atât va fi necesar un volum mai mare al rezervorului. De exemplu:

    • 1 persoană. - 30-40 litri
    • 2 persoane. - 50-60 litri
    • 3-4 persoane. - 80-100 litri
    • 5-6 persoane - 100 litri și peste
  2. La ce va fi folosită apa?

    Spălarea mâinilor, duș, spălarea rufelor etc.

  3. Cât de des va fi folosit boilerul?

Este important să înțelegeți frecvența, deoarece, dacă folosiți apa caldă în mod continuu, pur și simplu nu va avea timp să se încălzească.

Dacă intenționați să cumpărați un boiler pentru o cabană de vară, merită să luați în considerare faptul că, în condiții suburbane, consumul de apă este mai mare decât în oraș cu aproximativ 20%.

După ce ați răspuns singur la aceste întrebări, veți putea calcula volumul necesar al încălzitor electric de apă ului.

boilere instantanee

Selectarea acoperirii interne a dispozitivului

Acoperirea internă protejează rezervorul de coroziune și previne dezvoltarea microorganismelor. Cele mai comune și mai căutate materiale pentru interiorul încălzitorului de apă:

  • Oțelul inoxidabil. Rezistă la temperaturi ridicate, rezistent la rugină și coroziune, durata de viață ajunge la 12 ani.
  • Înveliș emailat. Practic, nu este inferior primului tip, cu o singură rezervă - smalțul este mai puțin rezistent la impactul mecanic și la fluctuațiile de temperatură. Cu toate acestea, prețul unor astfel de modele este mult mai mic decât cel al primului tip.
  • Porțelan de sticlă sau sticlă ceramică. Se caracterizează prin calități bune de performanță, costuri mai mici în comparație cu tipurile de mai sus, dar se teme și de deteriorări mecanice.

Tip de instalatie

Modelele moderne pot fi plasate în următoarele moduri: orizontal și vertical.

În cazul instalării orizontale, încălzitorul este montat în spatele panoului lateral, ceea ce economisește spațiu în încăpere. Este demn de remarcat faptul că multe încălzitor electric de apă e în această poziție funcționează mai bine. Cu toate acestea, prețul unor astfel de dispozitive este corespunzător.

Modelele cu un tip de instalare verticală sunt mai voluminoase, dar costă mai puțin. Printre avantajele unei astfel de instalații, am dori să subliniem că contactul dintre apa caldă și rece este minim, ca urmare a faptului că se răcește mai încet.

Forma rezervorului

Nu există prea multe opțiuni aici. Încălzitorul de apă poate fi:

  • De formă cilindrică) - cel mai comun tip. Costă ieftin, dar ocupă mult spațiu.
  • Forma dreptunghiulară. O instalație de colț economisește spațiu. Prin urmare, dacă aveți fiecare centimetru în cont, un încălzitor de apă dreptunghiular este cea mai bună soluție.

O categorie separată ar fi încălzitor electric de apă ele înguste, care pot fi instalate într-o nișă mică sau chiar într-un dulap.

Tip control

Există două moduri de a controla funcționarea dispozitivului: mecanic și electronic.

boilere in moldova

  • Sistemul de control mecanic este simplu și fiabil. Gradul de încălzire poate fi setat cu o singură mișcare a manetei rotative. Din păcate, însă, nu este posibilă setarea temperaturii apei și determinarea exactă a gradului de încălzire.
  • Sistemul de control electronic constă într-un afișaj complet și butoane mecanice sau tactile. Avantajele unei astfel de unități au o mulțime: vă permite să reglați precizia încălzirii până la un grad, își amintește preferințele utilizatorului, pornește modul economic și multe altele. Nu există piedici. Un boiler electric cu un sistem de control electronic este mai sensibil la fluctuațiile de energie și costă mult mai mult.

Ce element de încălzire este cel mai bun?

În cazul încălzitoarelor de apă cu acumulare, combinate și unele cu flux, elementul de încălzire este responsabil pentru încălzirea apei. Acesta este de două tipuri: umed sau uscat.

  • TEN "umed" seamănă cu o oală de fierbere, care este fixată în interiorul rezervorului și este în permanență în contact cu apa. Pentru ca dispozitivul să funcționeze cât mai mult timp, se recomandă să îl detartrați o dată pe an.
  • Încălzitor electric de apă cu TEN uscat. Elementul de încălzire propriu-zis se află într-un tub emailat separat și nu intră în contact cu apa. Absența calcarului crește eficiența funcționării și prelungește durata de viață a dispozitivului. Există modele cu două TEN "uscate", iar dacă și unul dintre ele se defectează fără apă caldă nu veți rămâne fără apă caldă.

În altă ordine de idei! Atunci când cumpărați un boiler cu un TEN umed, completați setul cu un filtru de apă. Acest lucru va reduce procesele de coroziune și va prelungi "durata de viață" a aparatului.

De unde să cumpărați un încălzitor electric de apă în Moldova?

Încălzitoarele de apă în Moldova la un preț mega avantajos pot fi cumpărate în cel mai bun magazin de electrocasnice și electronice Bomba. Gama de modele a magazinului nostru numără zeci de dispozitive ale producătorilor cu renume mondial: Haier, Thermex, AquaVerso, Edisson, ATLANTIC, Ariston, NOVEEN și mulți alții. În plus, aici puteți cumpăra un încălzitor electric de apă de 30 de litri, 40 de litri, 50 de litri și modele volumetrice pentru 120 de litri și nu numai.

Cu magazinul Bomba pentru a alege încălzitor electric de apă ul potrivit pentru casa ta este ușor.


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

La procurarea tehnicii Vitek în valoare de la 1000 lei, cumpãrãtorul participã la extragerea momentanã a premiilor de valoare!

30.11.-0001

În perioada din 2 iunie 2018 pînã pe 30 iunie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia «La procurarea televizorului LG cumpãrãtorul primește cadou minge de fotbal adidas FIFA World Cup Top Ball!»

30.11.-0001

Astăzi fierul nu mai este doar un dispozitiv de călcat, ci un gadget de ultimă oră, creat în conformitate cu toate legile aerodinamicii. Cum să alegi cel mai bun fierul de călcat.

30.11.-0001