• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Omul are nevoie de mâncare pe parcursul întregii zile, dar nu fiecare iubește să  iau prânzul, de exemplu, în cafenea. În aceasta situație ne pot ajuta containerele pentru mâncare, cu ajutorul cărora putem lua bucatele noastre preferate oriunde. Containerele se deosebesc prin formă, capacitate și materialul din care sunt făcute. Deci, trebuie să ne clarificăm cum să alegem cel mai bun.

Tipuri

1. Din sticlă

Acestea sunt considerate universale și sunt folosite nu numai pentru depozitarea alimentelor. Producția de înaltă tehnologie permite producerea de recipiente din sticlă rezistentă la căldură, ceea ce permite utilizarea articolelor de sticlă în cuptorul cu microunde și congelator.

2. Din ceramică

Containerele acoperite cu un strat ceramic sunt opace și nu permit trecerea razelor solare. Aceste produse sunt destinate depozitării produselor ca: cereale, zahăr granulat, fructe uscate, paste făinoase, sare. Pe suprafața ceramică este convenabil să lipiți etichete cu denumirea conținutului. Dezavantajul ceramicii este că nu tolerează scăderea temperaturii. Nu se permite de a pune pe foc sau în cuptor cu microunde vasul, pe care tocmai l-ați luat de la frigider. 

3. Din plastic

Containerele din plastic sunt fabricate din polipropilenă sau polistiren. Containerele din polipropilenă sunt adecvate pentru congelare și încălzire. Materialul elastic nu este deteriorat, datorită ușurinței containerului pe care este convenabil să îl transportați. Plasticul este considerat a fi un material durabil. Capacul se potrivește perfect, împiedică scăparea alimentelor. Este important să acordați atenție marcării produselor înainte de a le achiziționa.

Denumirea PP indică faptul că vasele sunt netoxice și pot fi folosite la temperaturi de până la 150 de grade Celsius. Aceste containere sunt ușor de curățat în mașina de spălat vase.

Pe lângă aceste trei tipuri de bază, există și altele, inclusiv recipiente din porțelan, oțel inoxidabil, folie de alimentare și chiar carton.

După formă se disting: dreptunghiulare, pătrate, ovale, rotunde, sub formă de fontă și alte tipuri de recipiente.

Avantajele unui container pentru mâncare

  1. rezistență la căldură;
  2. etanșeitatea structurii;
  3. posibilă utilizarea în cuptorul cu microunde;
  4. posibila utilizarea veselei în congelator;
  5. durata de funcționare este lungă, ambalajul are o rezistență ridicată la uzură;
  6. containerele sunt folosite pentru mese reci și calde;
  7. în timpul transportării, alimentele păstrează nu numai gustul, ci și calitățile sale estetice;
  8. suprafața hidrofugă;
  9. Producerea de feluri de mâncare se face în conformitate cu toate standardele și normele.

Sfaturi pentru alegerea unui container pentru mâncare

  • Acordați atenție calității produsului. Un preț ridicat nu înseamnă întotdeauna că produsele sunt de înaltă calitate.
  • Verificați din care material este fabricat recipientul, important este ca produsul să fie destinat utilizării produselor alimentare. Nu toate containerele sunt pentu alimente, există și cele în care este interzisă păstrarea alimentelor.
  • Acordați atenție să nu existe crăpături. Orice daune, chiar minore, este motivul refuzului de a cumpăra. Containerul stricat va deveni rapid inutilizabil și nu va păstra prospețimea produselor.
  • Capacul trebuie să fie strâns. În unele modele, se observă o etanșare ideală, este prevăzut un strat de silicon, care este situat de-a lungul conturului părții interioare a capacului.
  • Să fiți atenți la mirosuri străine.
  • Atunci când alegeți, să vă bazați pe nevoile dvs. și pe calitățile estetice ale produsului, acordați atenție și calității produsului.

Evident, deținerea la domiciliu a containerelor pentru mâncare prezintă mai multe avantaje decât dezavantaje, ele sunt convenabile, simple și nu ocupă mult spațiu. Pentru toate întrebările, vă rugăm să contactați consultanții din magazinul Bomba.


În perioada din 23 iulie 2018 pînã pe 23 august 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “Cadou garantat la procurarea veselei Rondell”

30.11.-0001

În societatea noastră nu există mulți oameni cărora le place să calce. Prin urmare, producătorii de aparate de uz casnic s-au gândit mult timp cum să accelereze și să simplifice procesul de călcare. Una dintre soluții este aparatul cu vapori pentru haine.

30.11.-0001

De la vasul în care gătim deseori depinde și gustul mâncării. Cum să alegeți cele mai bune cratițe? Acest articol va ajuta bucătarii începători! A face alegerea corectă va fi mai ușor dacă răspundeți la următoarele întrebări.

30.11.-0001

Este mult mai ușor să devii o croitoreasă excelentă decât credeți. Depinde foarte mult de tipul de mașină de cusut. Sortimentul modern de mașini de cusut permite nu numai să realizați o cusătură simplă, ci chiar să coaseți un buton.

30.11.-0001