• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Tipuri de aspiratoare

 

Standart – cel mai des folosit tip de aspiratore, pot avea forme, dimensiuni, puteri de aspirare diferite. Variază de la modele compacte de umăr pînă la modele mari și puternice.

 

Cu funcția de spălare – oferă posibilitatea de a efeuctua curățare u medă a covoarelor.

De mînă – aspiratoare mici, comode pentru a face curățenie în pat, în salonul automobilului, etc.

 

 

 

Puterea aspiratorului:

 

Puterea de aspirare - de facto reprezintă eficacitatea. De ea depinde cantitatea prafului ce poate fi aspirată de modelul aspiratorului respectiv. 

Puterea de folosire a energiei electrice- reprezintă consumul energiei electrice și răspunde pentru economicitatea modelului.

Tip de curățire Puterea, Wt suprafețe plane (parchet, laminat, gresie) 300 acoperire de covor de la 400

 

Tipul de container pentru praf

Modelele actuale a aspiratoarelor folosesc trei tipuri de containere p/u praf: aqua filtru, container și sac.

 

 

Aqua filtru - se referă la categoriile aspiratoarelor peconizate curățării uscate. Denumirea vorbește de la sine, filtrarea aerului are loc prin apă. Construcția conține o secție specială, unde este turnată apă. În timpul lucrului, aerul inspirat trece prin apă, lăsînd în ea toată murdăria și praful, după care aerul curat este eliminat afară. 

Neajunsuri: din cauza volumului mare a aqua filtrului, aspiratoarele respective au mărimi mari. După procesul de curățire este necesar de a oferi timp și puteri p/u a elimina apa murdară, de a spăla și usca recipientul. Chiar și în cazul unei curățiri mici, etapele respective oricum rămîn de a fi efectuate.

 

 

Container sau fără sac - aspiratoarele care adună praful în containere speciale. Astfel de modele se consideră cele mai comode în folosire, deoarece pot fi curățate ușor. Însuși procedura de curățare se efectuiază după fiecare proces de curățare și nu necesită mult timp.
 

Neajunsuri: dependența puterii față de gradul de umplere a containerului, nivel de zgomot înalt, incapabilitatea de a filtra cele mai mici particule a prafului.

 

 

Sacul - anume acest tip de aspiratoare sunt cele mai ușoare, compacte și mobile. Ele nu necesită de a fi deschise și curțate după fiecare proces de curățire. În momentul cînd sacul este plin, acesta poate fi ușor golit și spălat (sac de folosire multiplă) sau pur și simplu schimbat (sac de unică folosință). Sacurile textile nu pot fi numite foarte comode sau igienice – procesul de spălare a acestora este destul de greu iar contactul cu praful este inevitabil. Cea mai optimă varinată – folosire sacilor de unică folosință din hîrtie.

Neajunsuri: odată cu umplerea sacului, scade puterea de aspirare, iar procesul de curățire devine mai puțin eficient.

 

 

Tipul filtrului

Cele mai întîlnite tipuri de filtre sunt cele electrostatice, microfiltrele, filtrele de curățare fină HEPA (High Efficiency Particulate Air ), și filtrele de clasa S. Ele recepționează și opresc cele mai mici particule a prafului, de la 0,3 microni. Diferența dintre filtrele respective constă în: eficacitatea curățirii și durata de folosire.

Filtrele de clasa S- oferă un nivel principial nou a filtrării aerului. Ele recepționează 99,97% de particule mici și a alergenelor. Filtrele de clasa S pot fi spălabile și de unică folosințăSpălarea lor trebuie efectuată o dată pe an. 

 

Gestionarea aspiratorului

Pot fi evidențiate două tipuri de gestionare: mecanică și electrică.

  • Mecanică - reglatorul puterii este instalat pe corpul aspiratorului și cel mai des el reprezintă un tumbler rotator.
  • Electronică - reglatorul puterii poate fi instalat atît pe corpul aspiratorului cît și pe tubul lui. Cel mai important avantaj al reglatorului electric este schimbarea foarte moale a nivelului puterii de aspirare.

 

 

Duze

  • Duză p/u crăpături – face parte din setul standart a tuturor aspiratoarelor. Reprezintă un tub îngust. Cu ajutorul ei, poate fi ușor eliminat praful din colțuri, după calorifere, etc.
  • Perie rotundă – cu fire lungi și moi. Este folosit pentru cărți și suprafețe problematice, mobilierului cu mîniere sofisticate, etc.
  • Perie ovală- cu fire scurte și dure, este preconizată pentru curățarea mobilei moale și suprafețelor textile vetricale, ex. covor.
  • Turboperie – va fi foarte utilă, dacă în casă sunt animale. Ea va oferi o curățire rapidă și eficientă de fire de păr a animalelor. Pe lîngă acestea, peria respectivă va fi foarte utilă pentru aspirarea părului, pufului, ațelor, etc.
  • Perie electrică - este asemănătoare cu cea turbo, însă rotirea rapidă este oferită nu de fluxul de aer aspirat, dar de energia electrică, fapt ce îi oferă un lucru mai silențios. Peria respectivă nu influențează asupra puterii aspiratorului, deoarece nu este dependentă de fluxul de aer.
  • Peria cu fire naturale - este preconizată pentru o curățire delicată a suprafețelor netede scumpe (parchet, laminat). Firele naturale oferă posibilitatea de a elimina murdăria, fără a lăsa zgîrieturi pe suprafață.

 

Caracteristici adăugătoare

 

  • Greutatea – toate modelele compacte nu cîntăresc mai mult de 4 kg, iar cele de mărimi standart preconizate pentru folosire zilnică cîntăresc 5-6 kg.
  • Parcarea – starea în care aspiratorul este păstrat. Poate fi orizontală sau verticală.
  • Cavitatea p/u depozitarea duzelor – dacă pe corpusul aspiratorului este prevăzut un orificiu special pentru păstrarea duzelor, ele vor fi mereu la îndemînă.
  • Deconectare la supraîncălzire – supraîncălzirea motorului aspiratorului poate duce la defectarea lui. Cauzele supraîncălzirii pot fi: conectarea îndelungată a aspiratorului, imposibilitatea trecerii aerului prin țeavă sau tub.
  • Întrerupător al pornii false- protejează aspiratorul față de lucrul fără containerul p/u praf.
  • Construcția țevei – țeava poate fi telescopică sau din părți.
  • Lungimea firului și a țevei – de aceste caracteristici depinde radiusul spațiului, care poate fi curățit punînd aspiratorul doar într-o singură priză.
  • Roțile – 90% din manevrabilitatea aspiratorului depinde de roți. Ele pot fi amplasate în părți – în cazul respectiv ele pot fi rotite numai înainte sau înapoi. Altă variantă a amplasării roților – pe fndul aspiratorului. O astfel de construcție va permite mișcarea aspiratorului în orice direcție.
  • Bumper – preconizat pentru evitarea atingerii și zgîrîierii mobilierului și a unghiurilor.


Procură tehnica Panasonic și primește un set de accumulatoare Panasonic Eneloop în cadou!

30.11.-0001

Procură frigiderului Indesit/Hotpoint-Aristone/Whirlpool și beneficiază fierbator de apa Vitek în dar!

30.11.-0001

Cadou la procurarea tehnicii MAXWELL

30.11.-0001

Cumpărînd o unitate tehnica SAMSUNG de la 1500 de lei, instant participați la o licitație de cadouri!

30.11.-0001