La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Cartofii pai delicioși și crocanți de casă sunt posibile! Bomba vă oferă acest articol pentru a vă ajuta să aflați nuanțele friteuzei și să faceți alegerea cât mai repede.

Ce ar trebui să știu când aleg?

Bolul pentru ulei

De calitatea bolului pentru ulei depinde  felul în care friteuza va funcționa. Bolul poate fi fabricat din aluminiu sau din oțel inoxidabil. Ambele variante vă oferă o prăjire a cartofilor  calitativă și rapidă. Bolul de aluminiu este mai ieftin și destul de precis pentru prăjirea cartofilor chiar acasă.

Un alt indicator important este volumul vasului pentru ulei. În boluri cu un volum de numai 0,5-0,7 litri, puteți găti o singură porție. Dar ele sunt mai economice. Pentru o familie de 3-4 persoane este mai bine să luați un bol de 1,5-2 litri, astfel încât să puteți găti pentru toți în același timp. În funcție de model, puteți adăuga doar o cantitate strictă de ulei sau invers,puteți turna numai o singură lingură și va fi suficient pentru gătire.

Capacitate

Capacitatea depinde de volumul vasului. Aceasta este cantitatea de porție  pe care o friteuță nouă o poate pregăti într-o singură dată. Se măsoară în kilograme. Cele mai mici modele se descurca cu 0.25 kg, cele mai mari aparate pentru casă ușor prăjesc 1.6 kg. Aparatele electrice profesionale au o capacitate și mai mare, însă pentru o familie de 3-4 persoane este suficient să alegeți 1-1,2 kg.

Consumul de energie

Cu cât mai mare este volumul vasului, cu atât mai mare este consumul energiei electrice, deoarece uleiul trebuie încălzit rapid. În friteuze, această cifră variază de la 800 la 2000 de wați. Este mai bine să alegeți un aparat de uz casnic cu o capacitate de 1400-1800 W. Dacă dispozitivul are o putere prea mică,uleiul nu se va încălzi până la temperatura potrivită, iar cartofii vor rămâne nefierte. Dispozitivele cu putere mai mare costă mai mult decât omologii lor.

Element de încălzire

Poate fi închis (placă sub capac) și deschis (spirală). Este mai bine să alegeți un model cu un element de încălzire închis pentru casă, deoarece spălarea unei plăci este mult mai ușoară decât ștergerea unei spirale răsucite. Cu toate acestea, aproape toate friteuzele moderne sunt echipate cu un element de încălzire închis.

Filtre

Există filtre pentru mirosuri și există filtre pentru curățarea uleiului în timpul gătitului. Primul aproape întotdeauna vine în complect cu un aparat electric și poate fi monostrat sau multistrat, detașabil sau nedemontabil. Este mai bine să alegeți un filtru multistrat detașabil, deoarece acesta păstrează bine mirosul și este ușor de curățat. Dar o astfel de friteuza va fi mult mai scumpă.

Filtrele de ulei pot fi cumpărate separat, dar acest lucru nu este absolut necesar, deoarece nu veți putea găti cartofi pe același ulei de multe ori. Cartofii pregătiți pe ulei, care deja a fost folosit, primesc un miros și gust straniu.


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

În zilele de vară numai aparatele de aer condiționat și ventilatoarele ne pot salva de căldură. Dar cum să alegi un ventilator și să nu greșești? Mai întâi de toate, trebuie să stabiliți dimensiunile acestui dispozitiv.

30.11.-0001

Vinul este o băutură nobilă care absoarbe energia soarelui pe versanții podgoriilor. Dar știi că, chiar după îmbutelierea în sticle, continuă să se coacă, schimbând nuanțele gustului și aromei.

30.11.-0001

La ce trebuie să atragem atenție cănd alegem o mașină de tocat carne. Cu cât mai mare este puterea mașinei de tocat carne, cu atât mai mare este productivitatea și cu atât mai bine dispozitivul va toca carne.

30.11.-0001